Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Jos
příspěvků moje polička 30. března 2022 12:58

dzizisketa Nebo ze jsou pry "dobre obleceni". No ja utikat, tak si taky vezmu nezdrazsi veci na sebe, sperky a hodinky. kdo by to neudelal? (pokud by mel aspon trochu cas). To mi prijde uplne zcestny na tohle poukazovat.

Ale ja mam taky pocit, ze Whiskas ma kapanek problem s vyhodnocovanim socialnich situaci obecne. A to ted nemyslim uplne jen jako vytku,  Ale kapanek Aspergera v ni taky vidim, a ted asi dostanu

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 30. března 2022 12:59

whiskas Je to pořád stejný scénář. Tlusťoši, adoptované děti, teď uprchlíci.

Vždycky z tebe vypadne něco, co by bylo vysvětlitelné leda snad nějakým aspergerem. Ok, každý někdy napíšeme kravinu. Ovšem ne každý pak kope do všech kolem.

Takže bez pardonu.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:01

Karja Myslím, žes to vystihla - nějakým způsobem vrátit do života aspoň částečně pocit "normálnosti".

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:05

whiskas nechces kandidovat na prezidentku? Byla bys skvelej tandem s jinym kandidatem, kterej umi vykaly, co vypusti, taky velice umne a dukladne rozmazavat. V koutku duse se snazim furt doufat, ze tvoje domnenky byly jen provokace.

MP Meri ja si na uprchliky takhle "sahla" s tou, kterou jsme odvazeli. Presne ten typ, kterej nevi, co se sebou a desne se v tom placa, i presto, ze ma kolem milion lidi, kteri se snazi pomoct. Nejdriv mela do varsavy, pak do berlina, pak zvazovala zustat v praze, pak ze pojede do halle, o dva dny pozdeji planovala turin a skoncila nakonec nekde u lipska. A porad zije v tom, ze do mesice pojede zpatky do charkova. Praci si nehleda (chtela bych se zivot svym umenim), skolu a jazykovy kurzy pro 14letyho syna nehleda (musime se nejdriv usadit a nechci ho stresovat skolou), bydleni ma jen na mesic (uvidime co dal, chceme se vratit). Verim, ze takovejch lidi bude hodne, proste ne kazdej dokaze jednat chladnokrevne a behem tydne si zajistit uplne novej zivot. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:09

razorblade zo si nevyberes, kdy si hledaji, berou praci nam. Kdyz si nehledaji, jsou prizivnici.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:09

dynda diky, ze sis s tim dala tu praci!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:19

razorblade

My měli včera podobný případy dva.

Jedna rodina (máma + dvě děti), chtěli se dostat do Minsku, protože tam mají známou. Nedařilo se jí vysvětlit, že se tam teď bezpečně prostě nedostane, plakala, že nikde jinde po Evropě nikoho nezná, jestli jí nemůžeme pomoct aspoň na polské hranice, že pak půjdou třeba pěšky … no zoufalství.

Druhá skupina – tři ženy a asi 4 děti od 3 do 15. Jeli z Německa, kde nemohli sehnat práci a ubytování, v Praze měli zajištěné bydlení, ale po cestě se dozvěděli, že to nějak vybouchlo. Půlka chtěla zůstat v ČR a zkusit to tady, půlka zpět do Německa, že zkusí třeba Berlín … Děcka 15 let brečely, unavený, vyčerpaný, bůhví jak dlouho na cestě v nejistotě … a my ty lidi neměli reálně kam dát, ubytování nebylo. Maximálně jim tak můžeš dát teplej čaj a čistej respirátor. Zoufalství na druhou.

Oba dva případy si pak přebral krizovej intervent, takže se nikdy ani náznakem nedozvím, jak to dopadlo. Já dělala tu nejzákladnější práci, to je nic, pro ty další instance to musí být teprve náročný, když máš na starost konkrétní rodinu a tu bezvýchodnou situaci. No nic, to jen že prostě těch příběhů je spoustu a je to na palici.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:22

whiskas ja s vami citim. Nepripada mi, ze jste to myslela nejak spatne. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:23

MP Meri je to hrozne smutne, neumime se to predstavit ani naznakem

Offline Kokoska
34692 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:29

razorblade ale zas je asi dost tech, kteri se snazi zapojit co nejrychleji, kazdy holt je nejaky. Urcite nejeden clovek se placa v zivote ve znamem prostredi, nevi si rady doma, natoz kdyz je vyvrzeny do soucasne situace. Proto je dobre, ze aspon v objemu, v jakem to jde, se ta pomoc nabizi.

Jos dost mezi lidma panuje predstava, ze utikaji lidi, ktery doma nemeli nic, zili nekde z ruky do huby a podle toho by meli vypadat a chovat se. Nevnimaji, ze jsou to treba lidi, kteri byli dobre situovani, meli dobre zamestnani nebo treba zivnost, nejaky majetek, dum, vybaveni, jen bohuzel jim hrozilo, ze jim na dvur muze spadnout bomba, nebo uz opravdu spadla. Nevim, kolik z tech prudicu, kdyby meli ve skrini dobrou zimni bundu a teple boty, pred domem auto, by obleklo rozdrbane teplaky a tenisky a slo na vlak. 

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 30. března 2022 13:40
Reakce na Šošanah:

V našem městě vyšetřovala policie případ, kdy nějaké ženy prohledávaly popelnice, zřejmě tedy u supermarketu, a vytahovaly z nich jídlo. Nevím, jestli policie jela zrovna kolem nebo ji někdo zavolal. Šetření ukázalo, že prohledávající jsou Ukrajinky. Policajti jim nakoupili jídlo a odvezli je do objektu, kde jsou ubytovány. Na místě zjistili, že jsou tam ženy s 26 dětmi. Neměly co jíst, resp. asi jim to nestačilo, ale bylo jim blbé prosit někoho o pomoc, chtěly to vyřešit samy. Tolik jeden příklad žití na úkor Čechů. 

​Hele, Máňo, hodila jsi sem šrapnel a slíbila jsi ověřit, jestli je to směroplatný. Já pořád čekám... 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. března 2022 13:58

Kokoska jj to je jasny. Dokonce si troufam tvrdit, ze tech je i vetsina. Jen proste mi vadi, kdyz nekdo soudi i tyc kteri se treba nechovaji uplne podle jejich meritek. Kdo vi jak bychom se chovaly my, kdyby nam vlitla raketa do baraku a utekly jsme jen s tou povestnou igelitkou

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 30. března 2022 14:02

nika Sedmá z devíti bylo by vtipné, kdyby to nebylo smutné, že zrovna vy dvě se chováte přesně v duchu dojmu, který jste tady o sobě vytvořily.

Lichotivé to vážně není ani trochu. Ani omluvitelne. 

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 30. března 2022 14:08

MP Meri u nás ve škole se vyčlenilo celé patro na intru. Pokoje, socialka, kuchyňka na patře. Ve spolupráci s městem.

Stav dnes nevím, ale minulý týden jsem slyšela, že zatím snad není zatím  zájem. Třeba to ještě přijde. Příliv nekončí. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 30. března 2022 14:27

Dadoo a co jako, bylo mi pani lito. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 30. března 2022 14:33

Sedmá z devíti ten příspěvek je z dnešní noci. Někteří třeba také přes den  pracuji, takže ověření nebude možné úplně hned. Ten tón toho příspěvku je nevhodný a ničemu nepomáhá. Připomenutí se klidně, ale nějakou civilizované formou by bylo vhodnější 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 30. března 2022 15:07

Znam opacny pripad, synova kamaradka zijici dlouhodobe v cr, studentka vs, odcestovala za rodinou do chersonu 10.2., 27.2. mela odletat z kyjeva, nestihla to. Ted je tam a neni mozne vratit  se do prahy, kde je pro ni vlastne doma. 

Offline Zuzuli
3741 příspěvků moje polička 30. března 2022 15:09
Reakce na Beranka:

​Já nechci být zlá, ale Whiskas mě dlouhodobě přijde mimořádně realitou života nepolíbená. Neumím vyhodnotit, jestli je to pro daného člověka štěstí, že si tak žije, nebo spíš hrozí průser. 

řeším blbosti, vím:-)

​Jak ja nikdy nikomu nerikam, ze kdyz nema deti, tak nevi nic o zivote... Protoze si to ani nemyslim. S vyjimkou whiskas Tam opravdu tu naprostou nevedomost o zivote s detmi a o detech vidim. Ze opravdu ta zodpovednost za dite a snaha o nejakou peci, bez pomoci, je uplne jiny level, nez se postarat sama o sebe, zcela flexibilni a bez zavazku. O emocionalnim zapojeni do pece o dite, o zcela elementarni potrebe se chovat tak, aby to dite odneslo co nejmene a co nejmim vnimalo mizernost situace (neco o tom diky sve soucasne lecbe rakoviny vim). Jo jako bezdetna bych byla schopna odjet kamkoliv jen s lreditkou a spat na hostelu s deseti lidmi na pokoji, a klidne po nocich myt hajzliky v baru, ale s ditetem nebo detmi, s potrebou zajistit veci i pro ne, od skoly a skolky az po boty ve spravne velikosti kazde dva tri mesice a obleceni, protoze deti si dovoluji rust, bez moznosti nejakeho rozumneho hlidani, si fakt predstavuju hodne tezko. No a dite mam jen jedno, ani ne dvoulete, ale i tak nechavam v drogerii mesicne minimalne dva tisice za pleny, kase a sunar, a to do toho nepocitam dalsi potraviny, obleceni, nebo treba ruzne serepeticky, abych ji ten sunar mela vubec do ceho udelat.

Jinak vcera na onkologii byla v cekarne nejaka pani z Ukrajiny, spolu s ni jako prekladatelka mlada holka ve veste s napisem medik v nekolika jazycich. Moc me to potesilo, ze se takhle dostane k lecbe, kterou potrebuje. 

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 30. března 2022 15:57

Sedmá z devíti Může to být i fáma, jasně. Sice nevím, co by takováhle dezinformace měla za smysl, ale může.

Ale kvůli tomu tu k výbuchu nedošlo.

Z druhé strany: je dobré uvědomovat si, že se přišly a přijdou statisíce lidí. To už je velký vzorek, do kterého se vejdou takoví i makoví, dobří i ti špatní. Tu Gaussovu potvoru neukecáš. Plus ti lidé mohou být v psychickém stavu, který si sotva umíme představit. PSP má mnoho podob.

Takže ne všechny historky o tom, co která ukrajinka odmítla či zdrbla, jsou fáma a dezinformace. 

Je dobré na to být připraven, za každou pomoc nečekat vděk či oddanost. Nebrat si to osobně.

Ale určitě je v současné době rozumné tyhle špatné zkušenosti zbytečně nešířit, aby nezačaly žít vlastním životem.

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 30. března 2022 16:20

Sweet Potato Moc hezky jsi to napsala.