Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. května 2017 15:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Obě zmíněné paní evidentně nepatří za volant. Tlusťošce by měli normálně přišít kočkovraždu, vzít auto a jestli má, tak i řidičák. Zdá se, že neumí řídit. Devadesátiletá paní v okamžiku havárie dokázala, že už na to fakt nemá. 

Jak jsem za volantem hodně klidná, tak takhle nad klávesnicí bych se z toho vztekla.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. května 2017 15:50
Reakce na Potrefenáhusa:

No ale ta kontrola řeší zdravotní stav, ne? I v devadesáti letech může být člověk relativně zdravej, ale k řízení už třeba způsobilej nebude. Můj tchán toho jednoho dne prostě nechal a hotovo, i když tou první zdravotní kontrolou v pohodě prošel, takže by  asi prošel i další. Tenkrát jsem se mu divila, že z normálně řídícího člověka neřidič, ale čím víc jezdím, tím víc chápu. 

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 22. května 2017 15:56
Reakce na dynda:

měla jsem představu, že se tam řeší zdravotní stav vzhledem ke způsobilosti řízení

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 22. května 2017 16:18
Reakce na Potrefenáhusa:

to asi jo, ale lekar predpokladam zhodnoti jestli dotycny vidi, slysi... ze by se testovaly reakce to asi ne. bych mozna neprosla ani ja;-))

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 22. května 2017 16:25

Počínaje 65. rokem věku musí řidiči na kontrolu způsobilosti řízení vozidla docházet každé dva roky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. května 2017 16:34

@Potrefenáhusa

Přesně, by se ten doktor musel nechat povozit. Ono by sem tam přezkoušení v autoškole neškodilo nikomu. Nepřestává mě udivovat, kolik lidí třeba ještě stále neumí zipovat. Asi to v autoškole nebrali nebo zrovna chyběli.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. května 2017 16:40
Reakce na dynda:

To není o tom, jestli to umí nebo neumí, ale jestli to chcou umět.

Offline dzizisketa
8910 příspěvků moje polička 22. května 2017 16:51
Reakce na dynda:

Bohužel, zipování není zákonem vyžadováno, takže kdo nechce, nemusí.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. května 2017 17:08
Reakce na dynda:

jak píše Potrefenáhusa zvíře za věc již považováno není. a i době kdy bylo, bylo trestné týrání zvířat (u kterého se tedy, předpokládám, vyžaduje úmysl, což by u přejetého zvířete asi byl problém dokázat).

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. května 2017 17:11
Reakce na Amun:

Kolegyně měla čerstvě splacený leasing na autě. Půjčili auto jejímu otci a on s tím havaroval. Skončili s manželkou v nemocnici, auto na odpis. Ale ten zarputilý důchodce ani těm doktorům v nemocnici neřekl, proč se mu to stalo, že mívá občas zátmění a zrácí na okamžik vědomí, protože to je přece jeho věc, do toho nikomu nic není.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. května 2017 17:16
Reakce na Amun:

No už jen samotný fakt, že mají zákonem nařízenou dobu 2,5 roku, kdy nesmí film na internet. Jako chápu prodeje autorských práv atd., ale v roce 2017 uvažovat nad tím, že někdo bude čekat 36 měsíců... Jediný rozdíl je v tom, jestli to na internetu bude legálně nebo nelegálně. Pokud budou v Cannes odmítat filmy nikoliv na základě kvality, ale kvůli distribučnímu schématu, otočí se to proti nim.

Offline Kokoska
34620 příspěvků moje polička 22. května 2017 17:35
Reakce na Bledule:

To teda nechápu jeho manželku - že si s ním vůbec do auta sedla a že dovolila, aby mu auto půjčili.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. května 2017 18:02
Reakce na Kokoska:

On to nikdo nevěděl. Vylezlo to z něj až druhý den v té nemocnici.  

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. května 2017 18:02
Reakce na Bledule:

a proč mu to auto půjčovali?

edit: aha, už to tu mezitím je :)

i když co auto, já když vidím, jakým důchodcům lidi půjčují vlastní děti 

jede děda, brejle jak dna od flašky, jede třicítkou na devadesátce, blinkry nepoužívá, a v autě má tři vnuky. kolem něj předjíždějí běsnící řidiči, troubí a pěna jim kape od huby (o tom už jsem tu snad i psala, já jsem ho předjela po 10km naprostého utrpení, ujela dvě vesnice a stihla jsem natankovat ve městě a sníst tyčinku a ještě najet zpátky na hlavní na silnici před něj, tak strašně pomalu jel, rodiče těch dětí prostě nemůžou být normální, pokud nešlo o nějaký neplánovaný exces, ale ten děda měl v autě sedačky, takže omylem je opravdu nevezl) - chudáci kamioňáci, kteří za ním jeli třeba dvacet nebo víc kilometrů. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 22. května 2017 18:04
Reakce na Jiná Realita:

Viz výše. 

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 22. května 2017 18:09

Důchodci, pche. Zrovna včera mi mladej pán vyprávěl o kamarádovi, kterej má čtyři dioptrie a zásadně jezdí bez brejlí. Patrně po paměti.