lenochy nedonutíš, ale jsou lidi kteří by i pracovali, ale fakt se jim to nevyplatí. protože prostě dojíždění do práce aj s sebou nese vícenáklady, které když si od té minimální mzdy odečtou, a zas si přičtou to že si buď někde přivydělají načerno, nebo něco vypěstujou na zahradě apod... tak fakt není důvod chvátat do zaměstnání. doma jsou na tom prostě líp. lidi umí počítat.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
no tak myslim, že žvanění na diskuzním webu nepomůže opravdu vůbec ničemu
![]()
Ale ja nemyslim chronicky netahla, s tema nic nehne, ale tem co pracovat chtej, aktualne podhodnocenejm, by zvyseni soc.davek zlepsilo rekneme vyjednavaci pozici na pracovnim trhu.
Já bych řekla, že v případě SSSR je to pozůstatek situace v době války... Muži byli na frontě a ženský makaly. Bohužel, tohle rozložení ve velké míře zůstalo, protože chlapi byli váleční veteráni, chodili v uniformách a ke krumpáči se jim nechtělo vracet...
Samozřejmě to hodně bagatelizuju...
řekla bych že je to v té oblasti takové tradiční i dávno před válkou
Naopak, dlouhodobě tohle nic než osvěta a podpora vzdělání nevyřeší, ty lidi ale není potřeba litovat, jak občas čítám a slýchám, lituje se v jednom kuse i autorka, kde je to až směšný.
ano, přesně o tomhle bychom měli diskutovat, to může mít nějaký reálný přínos. tedy nemyslím diskuse tady na parfumanii, ale obecně by bylo vhodné aby vzdělaní lidé občas vyšli ze své sociální bubliny a zjistili, že to fakt není tím, že by se nějaká ta "pani N" mohla víc snažit/líp učit... že to prostě nejde, a že těchto pánů a paní "N" je mezi námi opravdu hodně.
Jasně, a aby někdo nepřišel s tím, že chci vzděláváním z dělnice v drůbežárně vychovat chirurga, tak vzdělání stačí i takový, že když budu něco dělat blbě a pomalu, budou na mě lidi, zejména jenom ty o málo "vzdělanější" hnusný a budou mě blbě platit, to se dá pochopit dost dobře a třeba si i na tom můžou uvědomit aspoň trochu svojí hodnotu, resp. že jí maj zejména ve vlastních rukách a hlavě případně.
To je osobní komentář, ne analýza.
tak jsou dvě možnosti - buď v tom článku není nic pro tebe nového (super) nebo jsi to nepochopila (neva:-)
obecné kecy o podpoře vzdělávání jaksi nevedou nikam...
mně to trochu připomenulo kdysi článek tuším od JXD, že cikáni jsou přesvědčení, že bílí se mají líp, protože mají vyšší dávky, speciální, dávky pro bílý![]()
No, nemyslím, že by se bouřila desetiletá Jenny Walker, ta se taky dovlekla domů, nechala si sebrat rodiči těch pár penny, a šla spát. Taky proti tomu tehdy psaly i vysoce postavené aktivistky s bílejma ručkama![]()
strasny je, ze ofiko tyhle uvahy vetsinou vyusti v nejakou bezva akci typu "zvysime hodinovou dotaci obcanske vychovy" a podobne...
sak napis:-) co mas za navrhy?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025