Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 16:45

Zcela úplně u toho taky nejsem. Ale od kolegů, kteří s nimi pracují, zaznívá, že častým důvodem je, že v trvalém pracovním poměru by přišli o svobodu. Takle si zcela v klidu vezmou i dva měsíce volna a jedou domů (rozuměj Ukrajinu, Bulharko, Rusko). Ve většině případů se vrátí na stejné místo, jsme rádi, že jsou zaučení a spolehliví. Taky mohou napracovat více hodin než umožňbuje zákoník. Kolega přesvědčoval jednu Ukrajinku (pracuje u nás několik let), že přímem v pracovním poměru, i když  se jí uberou hodiny, bude jí moct dát více peněz, než když dělá od rána do večera. Nechtěla. Agenturní pracovníci se nezúčastňují školení, co se konají mimo pracoviště. Ale ty šikovné se tam snažíme propašovat, když je to možné.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 16:45
Reakce na dzizisketa:

Je to můj názor na věc. Ty v místních diskuzích vážnějších tématů kupříkladu vůbec neargumentuješ, ty jen shazuješ ostatní a dáváš sice najevo, že máš názor opačný, jaký to ale přesně je nebo jeho důvody neuvedeš nikdy. Působíš ale jistě, tak škoda, že nám nedáš trochu toho jiného náhledu na věc.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 17:43
Reakce na Malvin:

Jenže oni chtějí být u těch zprostředkujících agentur. A to i když by bez agentury dostali více peněz! 

To si nějak nedokážu představit. Přece jako zaměstnanec by měli výhody, lepší plat... u nás teda zrovna nedávno odcházela jedna uklízečka (Ukrajinka nebo Bulharka, nevím přesně) jakože do trvalýho pracovního poměru, jakmile se jí naskytla příležitost - byla šikovná, udělala si kurs sanitářky a je zaměstnanec a celá šťastná.

Aby některá odjela na Ukrajinu/kamkoliv na dva-tři měsíce je holej nesmysl, vždyť to nemaj placený, to si nemůžou dovolit. Fakt makaj i nemocný, dokud se udržej na nohou. Když jsme takovou posílali domů, že na její bacily nikdo neni zvědavej, tak brečela že bude bez peněz...

Navíc ti popisovaní zaměstnanci prádelny jsou i Češi, tak u nich to už vůbec nechápu.

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 18:43
Reakce na Karja:

Nazor mit muzes, o tom zadna, ale jako argument, proc jsou reportaze zbytecne, ne-li uplne spatne, je fakt trochu hloupy.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 19:21
Reakce na dzizisketa:

karja to vystihla poměrně přesně. žádné argumenty, prostě jen kousaná pohrdavá poznámka, žádné odpovědi, žádné názory. tak by uměl vést debatu taky každý. názor, jak zmíněné situace řešit, očividně máte, minimálně se tak tváříte, ovšem zůstááv utajen pod rouškou tajemného pohrdání.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 08:43
Reakce na barbucha:

Je to k nepochopení. Ale takhle to mají. Pracují i nemocní, ale jelikož mají rodiny tam, jezdí tam jednou ročně na delší čas. Ta konkrétní paní ma dceru na Krymu, kterou vychovává babička. 

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 09:25

Čekám na boty:

V pátek mail z PPL, že mi v sobotu bude doručována zásilka (to se mi zdálo příliš dobré, než aby to byla pravda). V pondělí sms, že mi bude zásilka doručována mezi 12. a 14., což je takový ne moc přátelský čas. Volám řidiči, který mi oznámil, že jindy nemůže a nabídl mi další den ve stejném čase . Fajn, volám do PPL kde jsem si zařídila dnešní večerní doručování. Dnes ráno sms, že balík bude doručován dnesvečer mezi 17. a 21. Zaradovala jsem se, ale ne nadlouho. Vzápětí další sms, že balík bude doručován do PPL parcel shopu XY. Telefonát řidiči a následné oznámení, že na adresu to nestihne a že dostal pokyny pro doručení do parcel shopu (který je mimochodem asi km od adresy) a balík mi může doručit domů až zítra. O.k. o nic nejde, dojdu si do PS, ale nechápu ten postup a přístup. V minulosti jsem s PPL neměla problém. 

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 10:56
Reakce na Mutziputzi:

Některý lidi by pracovat přestali, zvedla by se poptávka po nekvalifikovaných zaměstnancích, tím pádem nabídka mezd a jedem.

To se ale přece reálně děje. Poptávka po nekvalifikovaných zaměstnancích je až rekordně vysoká (momentálně je jich doslova nedostatek a firmy "nemaj lidi"). Zaroveň někteří lidé nepracují, protože se jim to nevyplatí. Výši mezd to nějak ne a ne ovlivnit.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 10:59

A takhle se pracuje v Babišově drůbežárně:

http://a2larm.cz/2017/09/to-je-jen-pro-silny-jedince-nikdo-tu-nevydrzi/

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 11:07
Reakce na Hoolinkah:

Kolik lidí má soc. dávky ve výši minimální mzdy? Podle mě moc ne.

Online Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 11:12
Reakce na domenica:

no jo no, maso je v cele evrope brutalne levny, nekde se ta cena nahnat musi...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 11:17
Reakce na domenica:

Nicméně ten ublíženeckej tón autorky je protivnej, proč se třeba nepokusila se ozvat? Jí o nic nešlo a ti, kteří by z jejího projektu mohli pochopit jak jsou šikanovaný se nedozví nic, nechápu, že ve finále neudělala něco na místě, aspoň něco, tohle fňukání je nečtivý, strašně dlouhý a vůbec protivný, fakt nechápu smysl.

Offline 999
19522 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 11:30
Reakce na barbucha:

Ty Ukrajinky to takhle fakt mají. U nás pracují v jedné restauraci jako pomocné kuchařky. Jedou vždy několik měsíců bez pauzy, každý den. I když jim majitel nabízí krátký - dlouhý týden, odmítají. A pak odjedou na měsíc, na dva za svými rodinami (děti, rodiče, neschopný manžel...), užijí si je, a pak se vrátí zpět do Čech. Živí celé rodiny a jsou spokojené. 

Online Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 11:44
Reakce na 999:

spokojene je v tomhle kontextu dost relativni pojem, spis to je pro ne ze dvou zel ta min blba varianta. za sebe bych rada, aby v techhle provozech byl dodrzovanej zakonik prace, zejmena o prescasech apod.

Offline 999
19522 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 11:49
Reakce na Lilly_Ku:

Reagovala jsem na barbucha, která psala, že odjíždění na delší dobu se jí jeví jako nesmysl...

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:00
Reakce na 999:

No, u nás takhle dlouho pryč nebývají. Asi by v provozu chyběly... Rodiny v původní zemi mají (a živí), to je samozřejmý... Naposled byla naše uklízečka pryč jen pár dní - ještě jsem se divila, že to byla krátká dovolená. Jen si odfrkla: Žádná dovolená, rozvod!  

Mutziputzi 

Taky mi ta fňukna leze na nervy. Všichni jsou na ni oškliví... Jak už jsem řekla - kdyby tam radši udělala osvětu mezi těma, co tam musej (na rozdíl od ní) zůstat...

Offline 999
19522 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:09
Reakce na barbucha:

Divím se, že se nerozvedou všechny... Občas za nima přijede manźel (individuum bez práce) a jediné, co řeší, jestli je mu tady věrná...