Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 14:49
Reakce na Mutziputzi:

Já s tím článkem celkem souhlasím. Jo, není každej Einstein a jednoduchejch lidí je dost. Jen si nemyslím, že vzdělání spasí svět... někdo na to prostě nemá, a co s takovým? Inu zbyde na něj ta nekvalifikovaná práce (pokud chce pracovat). Jde o to, že se i k těmhle lidem má zaměstnavatel/nadřízený chovat slušně.

Offline viktorka_od splavu
48970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 14:52
Reakce na barbucha:

problem je v tom, ze sice tech mene inteligentnich je furt stejne, ale pritom slusne nekvalifikovane prace je porad min. plus tlak na vykon kteremu ti lide taky casto nejsou schopni dostat.

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 14:56

pockej, az manualni prace jeste ubyde (jakoze je jasny, ze se to stane, otazka je spis kdy k tomu dojde), budes jeste velebit nepodminenej prijem jako nastroj pacifikace mas :)))

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 14:57

Musím říct, že na celé téhle kauze "Uhlová píše reportáže o lidech, kteří pracují za minimální mzdu" mě nejvíc udivuje, kolik hejtů se snáší na... Uhlovou. Přitom bych čekala spíš a údiv a nebo rozhořčení nad stavem a nad otřesnými pracovními podmínkami, které popisuje, především pokud jde o Vodňany. Žurnalistika je referování o aktuálním dění a dobírání se smyslu a významu toho dění na společnost, říká jedna z definic. Uhlová zvedla zadek a vydala se něco zjistit a podává o tom zprávu formou reportáže. Obsahově zcela v pořádku. Novinář nemá za úkol situaci řešit na místě. Uhlová otevírá vrátka do světa, kde se nikdo z nás tady nejspíš nepohybuje a ten pohled není příjemný. Já její reportáže vidím přínosné v tom, že se o tématu bude mluvit a že třeba vytváří půdu pro někoho, kdo vymyslí, co by se s tím dalo dělat.

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:01
Reakce na domenica:

ona si podle me hrozne skodi tim uknouranym tonem, jinak ta reportaz je potreba jak sul, si taky myslim.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:08
Reakce na Amun:

Dovolim si doplnit, zamestnavatel by se mel chovat slusne ke vsem lidem :D ne vzdy tomu tak je. Cim vic se o tom mluvi, tim lepe. I na parfumanii to ma smysl (budu trapne opakovat vsem zname zachody v krovi, uzivatelce se omlouvam...)

Tak to je snad samozřejmost. Akorát že na ty na nejnižším společenským (zaměstnaneckým) žebříčku si každej otevře hubu tak nějak jednodušeji. O jejich ždímání až do mrtě a nad rámec zákona (o kterým nemaj ani potuchy třeba, a proto se nedokážou bránit) ani nemluvě.

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:23
Reakce na Amun:

uplne nerozumim tomu, na co odpovidas. ja jsem nepsala, ze to bude katastrofa, spis si myslim, ze se lidem povede lip, panc stroje stejne nahradi jen prace, ktery jsou celkem vopruz.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:25
Reakce na domenica:

Jako přínosnější bych viděla, kdyby se jako fake zaměstnanec aspoň na jednom místě zkusila ozvat, to by na kvalitě žurnalistice neubralo, aspoň by bylo jasný jak moc jsou zaměstnanci tohoto levelu ovce, řešit třeba ani nikdy nic nezkusili, co já vim, ale fňukání jak je zima i v teplym prádle a ve čtvrtek už fakt nemůžu a uvědomila jsem si že jsem 6 hodin nejedla, to jsou dojmy intelektuálky co v životě nepracovala a která řeší to co její tehdejší kolegové jako luxus ani řešit nemůžou, celý mi to přijde zbytečný, už jenom, že to udělala tak blbě, že společenská polemika je o tom, jestli je Uhlová mimo a ne o tom, že jsou lidi, co pracujou a stále třou bídu s nouzí, kdyby to napsala jak asi chtěla, diskuze je o tom, co chtěla popsat, ne o ní samotný.

48970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:32
Reakce na Lilly_Ku:

"celkem vopruz" jsou ty prace pro tebe. jednoducha manualni prace je pro nekoho proste jedina mozna co zvladne. a co pak budou ti vsichni delat? nic? a jak vyplni ten volny cas? oni nebudou studovat, cestovat nebo pachat dobre skutky jak by sis predstavovala

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:35

co navrhuješ? Proto ono to k tomu fakt směřuje, že dost tady těch prací budou dělat stroje a lidi nebudou potřeba

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:37
Reakce na Potrefenáhusa:

Já si robota na úklid domu asi nepořídim, prej začnou vraždit, takže u mě je jedno místo jistý

48970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:38
Reakce na Mutziputzi:

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:43
Reakce na Lilly_Ku:

které?

stroj nenahradí pekaře, elektrikáře, zedníky, popeláře, květinářky, cukrářky, zemědělce, rybáře, myslivce, lesníky, dřevaře, vinaře, ošetřovatele v zoo, zdravotní sestry, sanitáře...

já se o manuální práce naprosto nebojím. 

48970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:44
Reakce na Potrefenáhusa:

mno zatím se tím pořád jen vyhrožuje, furt je spousta prací který se dělají rukama, akorát mizí takový ty pohodovější a nebo spíš mi přijde že ne mizí ale že se z nich stává dřina, nebo možná to byla dřina vždycky, jen my už na ni nejsme zvyklí a nechceme to dělat (teď myslím obecně češi ev. evropani). řešením podle mě není najmout si na to ochotnější chudáky zvenku, ale udělat tu práci prostě příjemnější, pohodovější. představa skládání kuřecích stehýnek do vaniček není uplně co by si člověk představoval jako náplň svýho života, ale kdyby byly směny krátké a prostředí lidské, tak by to určitě pro spoustu lidí přijatelné bylo. ovšem jak zařídit aby se to stalo to vážně nevím, hned jak to zjistím se přihlásim o nějakou nobelovku;-)

48970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:49
Reakce na Mutziputzi:

Jako přínosnější bych viděla, kdyby se jako fake zaměstnanec aspoň na jednom místě zkusila ozvat, to by na kvalitě žurnalistice neubralo, aspoň by bylo jasný jak moc jsou zaměstnanci tohoto levelu ovce, řešit třeba ani nikdy nic nezkusili, co já vim, ale fňukání jak je zima i v teplym prádle a ve čtvrtek už fakt nemůžu a uvědomila jsem si že jsem 6 hodin nejedla, to jsou dojmy intelektuálky co v životě nepracovala a která řeší to co její tehdejší kolegové jako luxus ani řešit nemůžou, celý mi to přijde zbytečný, už jenom, že to udělala tak blbě, že společenská polemika je o tom, jestli je Uhlová mimo a ne o tom, že jsou lidi, co pracujou a stále třou bídu s nouzí, kdyby to napsala jak asi chtěla, diskuze je o tom, co chtěla popsat, ne o ní samotný.

no, asi tak. potenciálně dobrou věc zabila protože většina normálních lidí si pomyslí přesně tohle. pár ryzích intošů se chytne za hlavu a bude ji litovat páč o tom slyší poprvé zbytek si pomyslí že je to blbka a šlus

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 15:57

a myslíš, že ty kuřecí stehna na tácek jednou nebude skládat stroj?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 16:01

no a když by všechna kuřecí stehna skládaly na tácky stroje a lidi by brali zaručené příjmy (a nepracovali, protože by neměli kde), tak kdo by vydělával na zaručené příjmy? firmy, kde by bylyo jen stroje, by platily větší daně? to by nebyla ošklivá diskriminace? vyplatilo by se mít stroje a ne lidi? a co by dělali lidi, kteří by se váleli doma? myslím, že je vědecky prokázáno, že nestačí, že ldiem dáte peníze na jídlo, ale musíte je nějak zaměstnat, jinak stejně sociální bouře nastane, nejspíš se zvedne kriminalita apod.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 16:02

Hele, ale já si nemyslím, že emoce, kterou u někoho může vzbudit, bude zrovna lítost, natož u ryzích intošů. A já to fňukání nevnímám asi tak citlivě. Celkem si umím předtavit, že po šesti hodinách v devíti stupních a s mrznoucíma nohama ve zpocených galoších bych se taky necítila dvakrát komfortně.

Ale souhlasím s Mutziputzi v tom, že nějaká interakce, třeba s vedením, by byla pro reportáž přínosem a dala tomu další rozměr.