Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline carries
1143 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:21
Reakce na 999:

Divím se, že se nerozvedou všechny... Občas za nima přijede manźel (individuum bez práce) a jediné, co řeší, jestli je mu tady věrná...

omg tak to je desné. Dosť čo majú tie ženy ťažkú prácu, ešte majú aj takého príživníka na krku

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:25
Reakce na 999:

Taky si to říkám - zvlášť když vidíme, že sem za prací jede tak třikrát víc žen, než mužů. Místo co by doma pečovaly o (společný) děti a milostpán odjel vydělávat... tak se tady dřou - a otec stejně doma frkne haranty na krk babičce. Hrozný dárečky, tihleti postkomunistický "chlapi".

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:31
Reakce na barbucha:

tak zase na druhou stranu stavební firmy jsou plný ukrajinských dělníků, co jedou v podobným modu.

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:34
Reakce na barbucha:

carries To je přesný... Já pamatuju šok, který jsem zažila při své první návštěvě tehdy ještě SSSR. Všude makaly ženský, stavěly metro, míchaly beton...Asi to pořád trvá.

Offline viktorka_od splavu
49142 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:37
Reakce na Amun:

jo, to je presny. zamestnavatele se takhle chovaji protoze muzoukdyby si to ti lide nenechali libit, museli by pracovni podminky zlepsit.. ale nemusi. kontroly tohle nevyresi.

ja jednou na podobne misto nastoupila, teda byla to pakarna podobneho stylu i kdyz ne delnicka prace. pracovala jsem tam presne jeden den, druhy den rano jsem prisla jen rict panu majiteli at si trhne. kolegyne co tam byly uz nekolik let mely sve duvody proc to snasi-typu mam to blizko od domu:-O

jak se tu nekdo ohanel detskou praci v 19. stol - proc uz se to dnes u nas nedeje? protoze se ti lide tehdy vzbourili, ne? 

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:42
Reakce na 999:

já znám tohle z jedný země bejvalýho sssr a tam je to proto, že většina chlapů je fakt pryč v zahraničí a domu posílaj peníze. Někdy posílaj fakt už jen ty peníze a už maj třeba i v tom zahraničí jiný rodiny. Je to takový docela zajímavý téma ke studiu, co se v patriarchální společnosti stane, když se ženský naučej si všechno udělat samy

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:45
Reakce na Potrefenáhusa:

tak zase na druhou stranu stavební firmy jsou plný ukrajinských dělníků, co jedou v podobným modu.

Na ukrajinský zedníky apod. jsem si hned vzpomněla  ale myslím, že těch uklízeček/dělnic v důbežárně je tady víc

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:47
Reakce na barbucha:

ty jo, nevim, mně přijde, že bez nich to stavebnictví snad ani nefunguje

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:49

jakože je OK z těch lidí dřít kůži, když jim to teda asi nevadí, a počkat si na nějaký povstání?

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:52
Reakce na Potrefenáhusa:

Vono je to vlastně fuk. S těma lidma (ať je to chlap nebo ženská) se tady prostě zachází většinou nepěkně. A těm fňukání Uhlový nepomůže.

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:55
Reakce na barbucha:

no jak jsem psala už několikrát, mně přijde dobrý, že se o tom mluví, třeba se toho postupně chytne víc lidí. 

49142 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:55
Reakce na Potrefenáhusa:

ne, jistěže to není ok. je právě potřeba, aby se ti lidi sami proti tomu ohradili. pochopitelně jsem za osvětu, ale musí se snažit i sami, dost těžko to může udělat někdo za ně. ovšem jak vyřešit situaci, že si sem firma naveze nový otroky.. to nevím. vím ale že je to státem nějak regulováno, firmy které zahraniční pracovníky zaměstnávají musí prokázat že to nechce dělat nikdo místní. tak zde bych viděla jistý prostor...

49142 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 12:58
Reakce na Potrefenáhusa:

no, ale že o tom mluvíme my je jim houby platný. pro začátek bych to rozdělila na dvě oblasti: a) otrokáře, zvané "agentury", dřív to dělali ukrajinští a jiní mafiálni neoficiálně, teď na to mají živnost, to je dost peklo ale do toho osobně nevidím (díkybohu) b) místní spoluobčany v těžké životní situaci a/nebo mdlého rozumu, kteří ze sebe nechají dřít kůži "dobrovolně", asi jako si půjčují od lichvářů, naletí "šmejdům" a podobně... osvěta, vzdělávání, pomoc v rodině..

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 13:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Já bych řekla, že v případě SSSR je to pozůstatek situace v době války... Muži byli na frontě a ženský makaly. Bohužel, tohle rozložení ve velké míře zůstalo, protože chlapi byli váleční veteráni, chodili v uniformách a ke krumpáči se jim nechtělo vracet...

Samozřejmě to hodně bagatelizuju...

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 13:04
Reakce na 999:

ono taky se jim podle mě v celkovým poměru těch veteránů až zas tolik nevrátilo.

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 13:07
Reakce na Mutziputzi:

Kolik lidí má soc. dávky ve výši minimální mzdy? Podle mě moc ne.

No a? I tak zůstávaj doma a to, že se jim nevyplatí jít do práce, aby měli o těch pár tisíc víc, úváděj jako důvod. Pokud zvedneš dávky na minimální mzdu a minimální mzdu třeba na 15k, stejně zůstanou doma. Proč by se měli vláčet na noční směnu, když můžou na dávkách v klidu vegetit doma?

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 13:10

tobě mluvení přijde jako mlácení prázdný slámy, mně to přijde jako možnej začátek nějakýho dalšího vývoje. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 13:11
Reakce na Hoolinkah:

A presne, az to tak opravdu bude, zamestnavatele budou muset volit mezi navysenim mezd a navliknutim rukavic, melo by to navyseni logicky tyhle kenochy do prace navratit.

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 13:12
Reakce na Potrefenáhusa:

To máš taky pravdu... 

49142 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 13:14
Reakce na Potrefenáhusa:

mluvení je ok, ale mluvit by bylo potřeba s těma lidma, kterých se to týká. myslím že na parfumanii moc dělnic od pásu s minimální mzdou nechodí