Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:53

No tak ale potom si treba uvedomiť, čo “všetko” je na rúčke od vozítka. A to si ani nechcite predstaviť. Mne sa prsty prilepili zospodu o ČOSI, do detailov nejdem. O myšiach prebehujúcich a vykonávajúcich si potrebu v skladoch medzi potravinami, šváboch, nahnitom ovocí v regáloch, atď, atď... Kde mám zaručenú hygienu? 

To malé minino mi vychádza najhygienickejšie.

A čo takto kojenie pri stole? Otázok je veľa, rozdielnych názorov tiež, otočme list.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:54
Reakce na dzizisketa:

jj, na tom něco bude, ale jako 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:55
Reakce na milacka:

tak jasně, ale že někteří lidi jsou prasata není omluva pro ostatní ...

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:59

Dokud před mýma očima někdo ten stůl v jídelně nebo nákupní vozík nepoblije, jsem v pohodě. Na vše ostatní je tu teplá voda a savo. Zatím žiju i po návštěvě kaple, kam se pohřbívali nakažení morem, děcko na stole je naprosto neškodné.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:04
Reakce na nolita:

S tým súhlasím, ale čistia sa tie nákupné vozíky vôbec? Veď sa podávajú z ruky do ruky?

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:05
Reakce na notna:

To mě zaujalo. V kterých podnicích nemají děti vůbec co dělat? Předpokládám tedy, že se stále bavíme o restauracích. Dceru jsme brali od narození do všech podniků, kam jsme chodili na jídlo, a nikdy mi to nepřišlo nevhodné.

Naopak dát dítě na stůl v restauraci by mne nikdy nenapadlo. Ani v dětské kavárně a podobných baby friendly. Přijde mi to neslušné. Taky si na stůl nesedám. 

A vždycky se vám podařilo zajistit, aby dítě ty cca dvě hodiny nezabrečelo? Máte můj obdiv. Mám velmi hodné dítě, ale zvládne vydržet potichu v kočárku max jeden chod, neumím si představit, že vydrží dejme tomu šestichodové degustační menu. A takové to "umím dítě zabavit" - no, možná jo, ale upřímně, na večeři, kdy slavím třeba výročí svatby, nejsem zrovna nadšená ze "zabavování" dítěte u vedlejšího stolu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:36
Reakce na milacka:

O čistení pochybujem, max ak ich spŕchne vonku dážď ale tak to neznamená že sa tam musia váľať deti v špinavých topánkach. To ak by sme išli podľa toho tak kam by sme došli. Ja by som si tiež mohla povedať, že na sídlisku sú máme po nezodpovedných psíčkaroch samé exkrementy tak veď to už je jedno či to odpracem aj ja. No ale ak by sme to tak robili všetci tak ako by to vyzeralo. Alebo si poviem že na zemi sú odpadky tak to už je jedno či to hodím na zem aj ja alebo nie. Proste to sú veci ktoré by mali byť samozrejmosťou, či už po sebe upratovať alebo neodkladať deti na stôl alebo do košíka. Ak zvládne dieťa cestu do obchodu verím že ho zvládne aj po obchode. 

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:39
Reakce na paktofonika:

ja byla ted v tydnu na obede, borec dosel se psem a normalne ho mel na kline tak, ze pes mel hlavu na urovni stolu. to me, priznam se, trochu zarazilo a taky mi to neprislo uplne hygienicky 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:43
Reakce na Lilly_Ku:

Pokud ho mel u svyho talire, nijak me to nesokuje, ja jsem zas nedavno videla jorksira u stolu sedet na zidli, to me teda iritovalo, castecne zrejme proto, ze nemam rada jorksiry

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:43
Reakce na Lilly_Ku:

Na klíne mi to nevadí :D Teda v reštaurácii zásadne pod stolom na to je cestovný pelech a tak, ale v kaviarni mi to nevadí(samozrejme aj dieťa, aby ma tu niekto neobviňoval že psy áno a deti nie) pokiaľ sa nedotýka stolu tak pohoda. Teda dieťa sa dotýkať samozrejme môže, už sa zamotávam takže radšej končím :D

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 08:48
Reakce na paktofonika:

ja bych prave taky myslela spis pod stolem, no ale umravnovat jsem ho teda nesla a do te restaurace kvuli tomu taky neprestanu chodit 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:15
Reakce na Lilly_Ku:

mně se teda z cizích psů na stole taky mírně navaluje, zažila jsem v kavárně na stole čivavu myslím jsem o tom četla ještě někde na MP a kroutila nad tím hlavou a asi do týdne......

jinak v souvislosti s těma malýma psama, jorkama a čivavama, jsem si tuhle všimla, že se k nim lidi chovaj strašně hnusně, fakt mi to přišlo skoro až jako fyzický týrání, zvedaj je za kšíry do vzduchu a tak různě je strašej, se nedivim, že to dost často bejvaj takový uječený malý zmetkové

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:16

a mám vlastní hejt, kupovala jsem si dneska v pekárně obloženou housku a ptám se prodavačky:

"Prosim vás, je v tom máslo nebo margarín?" "Máslo."

Aha a je tam tlustá vrstva margarínu..... (už jsem v práci a vracet nejdu)

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:21

a dítě na stole v dětský jídelně by mi asi nevadilo, akorát teda pro člověka bez malých dětí bejvá většinou dost utrpení se čehokoliv v tadytěch sekcích účastnit :-D

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:23

Ono je to taky kus od kusu a člověk by měl vědět, kam a zda vůbec s dotyčným zviřátkem/dítětem může jít - bez toho, aby otrávil a popudil okolí (a sebe). Znám psy, vysloveně kavárenský typy (zdravím RoSa  )... zatímco já bych Otíka do nějaký provozovny nevzala ani za zlatý prase (je příliš společenskej a ne každej host je na pokec s čoklem zvědavej). Místo konverzace a gurmánskýho zážitku bych ho musela neustále hlídat a tahat od okolních stolů... To samý s harantem. Zřítelnice je od malička zvyklá klidně posedět, najíst se a nevyvádět, ale už jsem viděla spoustu malých zlatíček, co se chovaly hůř než ten pes...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:25
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak pes na stole to už je vrchol. Naštastie som ešte nezažila ale tak  A tí rôzny yorkshíry a čivavy a spol majú fakt smutný život teda. Aspoň čo stretávam po okolí. Všetci sa boja, len sa človek blíži k nim a už ich dvíhajú ľudia na ruky a nosia po sídlisku. Smutné to je, veď takto ten pes za celý život nepríde do kontaktu s iným psom. A ako píšeš, ťahajú za postroje alebo len tak za vodítko. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:27
Reakce na Potrefenáhusa:

Presne, kdyz to kolikrat vidim... Pokud je to u nas na sidlisti, snazim se aspon ohledne toho zvedani za ksiry delat osvetu, ze to pro ty psy FAKT neni zdravy. Zvlast kdyz mi nekdo pochvali ty moje hodny, neujeceny civavy (hned potom, co je vyvedu z omylu, ze nemam civavy ). Kolikrat je to fakt neznalost, projde mi, ze nektery lidi, pokud jim nepodas informace na zlatym tacku, proste sami nezpracovavaj. Vedle ve vchode mame francouzskyho buldocka, na peti mesicich 11 kilo a roste... Naproti ve vchode zas ma pani civavy, z nichz jedna ma asi pet kilo a druha, ac sedmimesicni, je mensi, nez Zizina... Co maj tihle tri psi spolecnyho? Panicci je videli zubozeny u "chovatele" a bylo jim jich lito. Grrr! 

/Timto nechci rozpoutavat debatu na tema mnozeni v Cechach teda. Ale vzdycky nadskakuju.

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:30
Reakce na Potrefenáhusa:

tyjo, falsovany maslo! o vikendu jedu do cech, si to pohlidam teda 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:31
Reakce na paktofonika:

jako zas na druhou stranu kamarádka má jorka a stalo se jí, že přiběhnul velkej pes, sebral jorka do huby a utíkal s ním pryč....tak von pak se člověk zas nediví, že je ty báby zvedaj, protože pro malýho psa může bejt tohle fatální. Je to hrozně nepraktický, mít fakt minipsa, mi přijde. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 09:33
Reakce na Solathis:

jo, tyhle čoklí story o přebytečnejch štěňatech, na který nevyzbyly papíry apod. jsou nasírací hodně, já díky tomu nemůžu chodit na žádný ty obecní psí louky apod., protože se tam pokaždý nějakej takovej mudrlant najde :-D