Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 22:29
Reakce na barbucha:

Ale jistě, opakuji, do této občerstvovny běžně nechodím a v restauracích jiného typu jsem nic podobného nezažila. Proto jsem si nestěžovala, jen mě zajímalo, zda-li je to běžné.

Odpovědi se mi dostalo a tímto všem děkuji za sdílené zkušenosti a názory. 

I když, divné mi to přijde v jakémkoli typu restaurace. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 22:30
Reakce na Pinot Noir:

za mě teda v žádným, ale vaše právo pokládat děti na stoly vám nikomu neberu... jen teď víte, proč to někomu vadí 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 22:38
Reakce na barbucha:

Problém občas nějaký, za rok i jedno vyloučení .  Jinak je teda s podivem, že to tam tak nějak vše funguje. Pravidla tam nastavují děti na shromáždění. Například si odhlasovaly zákaz mobilů, pravidla chování v hodině, takže ne pravidla, která se jim zrovna hodí. Co si odhlasují, na to všichni dohlíží, aby se to dodržovalo. Tím, že tam mám pohodové dítě, tak jsem v klidu, vím, kde je a co umí. Nevím, co umí ostatní. 

Já jsem spíš myslela, jak funguje to povídání u dětí co třeba mají problém s učením. Úplně vidím toho staršího. Vše by vyslechl, odkýval, přijal kritiku, přidal pár svých perfektních návrhů a slíbil nápravu. Za dveřma by dostal záchvat smíchu a jel si dál po svém. 

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 22:50
Reakce na Pinot Noir:

V "tvých" podnicích bych to samozřejmě neudělala, neb tam podle mě tak malé děti vůbec nemají co dělat. Šlo jen o ekvivalent té občerstvovny. A na stůl jsem pod něj dala deku, protože upřímně, to moje děcko bylo určitě čistší než ten stůl 

To mě zaujalo. V kterých podnicích nemají děti vůbec co dělat? Předpokládám tedy, že se stále bavíme o restauracích. Dceru jsme brali od narození do všech podniků, kam jsme chodili na jídlo, a nikdy mi to nepřišlo nevhodné.

Naopak dát dítě na stůl v restauraci by mne nikdy nenapadlo. Ani v dětské kavárně a podobných baby friendly. Přijde mi to neslušné. Taky si na stůl nesedám. 

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 23:10
Reakce na barbucha:

Ten popis skolskyho systemu se mi hrozne libi, to je svedsko?

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 23:15
Reakce na Lilly_Ku:

Jo jo, rovnostářství až do mrtě 

Nevěřila bych tomu, nevidět ty výsledky na vlastní voči. Přátelský učitelky, přátelský žáci... všichni v pohodě. Asi to bude tím vzduchem 

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 23:17
Reakce na whiskas:

Tak ta ikea je spis takovej bufac, ne? Nebo aspon tady, bezne vidam na stolech krome deti treba tasky, ktery bych si troufala rict jsou spinavejsi nez to dite. Tam by me maly dite na stole fakt nezarazilo. V normalni restauraci jo, ale teda priznam se, ze to jsem jeste nevidela. Za sebe bych to trochu rozlisovala podle typu podniku. jidelna v ikea je tak na doplneni energie, aby tam clovek uplne nevypustil dusi.

Offline Lilly_Ku
4562 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 23:23
Reakce na barbucha:

Fakt dobry.

Ja bych tomu celkem i verila a dokazu si predstavit, ze z tech decek spis vyrostou lidi, kteri budou presvedceni o tom, ze jejich hlas ma vahu, ze maji sanci veci zmebit, ze ma cenu se angazovat atd atp, proste ze je to super pruprava i do dalsiho zivota.

To je fakt rozdil ve srovnani s tim, jak byla skola driv prezentovana mne: aby se lidi naucili poslouchat :))

Online slniecko admin
19594 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 23:32
Reakce na whiskas:

Já prostě nechápu, proč by se na stole, kam patří jídlo, skleničky atp., mělo pokládat dítě, nebo cokoli jiného živého. Ale, už jsem to psala, v těchto restauracích si dělejte co chcete, ale ostatní restaurace prosím ušetřete, zvláště, pokud vám to tedy přijde normální. 

Veľmi správne, na stôl v reštaurácii patria iba mŕtvoly!

Online slniecko admin
19594 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 23:38
Reakce na barbucha:

Na gymku mojej pubišky si decká dokonca vymohli výmenu fyzikárky. Boli spoločne najprv za triednou, potom za riaditeľkou a vyargumentovali to. Lebo tá predým ich nič nenaučila. A áno, známky sa s novou zlepšili, ale - súdiac aspoň podľa tej mojej - sa hlavne raketovo zlepšili vedomosti z fyziky.

A funguje to presne ako píše Lilly, deti od začiatku vedú k samostatnosti a zodpovednosti samých za seba a jednajú s nimi ako s rovnocennými partnermi. Výsledok? "Mami, máme tento rok HROZNÚ angličtinárku, nič nás nenaučí, v Áčke už mali test z frazeologizmov a my stále nič!!!"

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 00:28
Reakce na Lilly_Ku:

Už jsem to psala. V "bufáči" Ikea jsem byla poprvé a tak mě jen zajímalo, je-li to běžné. Takový zvědavý dotaz. Pro mě za mě, ať si tam ty děti na stole třeba i přebalují, pokud jsou tak všichni spokojeni. Svůj názor nikomu nenutím, ale mít ho můžu, ne? A samozřejmě tam nemusím chodit. Byla jsem jen zvědavá, nechápu tedy ty podrážděné výkřiky.  (Aby se člověk bál zeptat )

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 02:54
Reakce na whiskas:

Mě by to asi taky zarazilo i v té Ikea a to mám malé děti. Už jsem ale viděla na stole horší věci, takže zároveň by mě to ani nijak nerozhodilo, zvlášť poté, co mi jedna známá přebalila dítě přímo u talíře...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 06:47

úpně nevím, kam to dát - viděla jsem na DVTV rozhovor se Zuzanou Majerovou Zahradníkovou, poslankyní za ODS, a pocit trapnosti mě celých cca 20 min neopustil....

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:10

Ja som zase premeškala túto skvelú debatu :D 

Podľa mňa dieťa na stôl nepatrí, bufáč nebufáč.  Takisto mi dvíhajú tlak deti v nákupných košíkoch. Už som sa poučila a buď to dávam do krabice alebo rovno do tašky. O čistote košíkov si ilúziu nerobím, ale v topánkach tam zrovna nikto sedieť alebo stáť nemusí že ano. 

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:14
Reakce na nolita:

Pocit trapnosti za cizí lidi je strašný, ale asi je to třeba, aby vesmír zůstal v rovnováze, protože za takové voloviny se prostě někdo stydět musí.

Online tina
6324 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:34
Reakce na paktofonika:

Já jsem si vždycky myslela, že je to "sedátko" ve vozíku fakt na dítě, aby si rodič mohl jakž takž pohodlně nakoupit. Takže jsem ho tam v neděli i poprvé posadila a žádnej pohoršenej pohled jsem nezaznamenala, protože to vídám naprosto běžně. Nebo je to myšlený na kabelku??? Mamka ale vídá staršího pána, jak ve vozíku vozí jezevčíka po Albertu. A ten asi sotva sedí na tom sedátku...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:38
Reakce na tina:

Myslím v košíku a nie deti čo sedia na sedátku. Ide o väčšie deti ktoré sa už do sedátka nevojdú a stoja v košíku a rodiča ich vozia. Proti deťom v sedátku nemám nič. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:40
Reakce na tina:

Sedátko je pro dítě, ale některý děti se vozí přímo v košíku, kde samozřejmě normální člověk nepokládá nic nez obalu, ale i tak je mi představa, že dítě před tím šláplo do ho*na poněkud nepříjemná.

Online tina
6324 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:42
Reakce na paktofonika:

Aha, tak to jsem ještě nepotkala a ani by mě to nenapadlo. Asi málo nakupuju v marketech.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:49
Reakce na tina:

No asi áno, ja to vídavam úplne bežne preto nákup radšej vkladám priamo do tašky. Niektoré potraviny nakupujem bez obalu(ovocie, zelenina). Už sa teším na online nakupovanie, ja fakt nemám na obchody nervy, ako idú Vianoce tak je to už teraz o život.  Psov do obchodu nevodím, neviem čo by tam robili. Teda raz bol so mnou pes v Ikea ale visel na chrbáte v batohu to snáď nikomu neprekážalo. V podniku sa vždy vopred slušne opýtam či je možné ísť dovnútra so psom.