Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 15. února 2017 21:32
Reakce na domenica:

Těch jeho výstupů v Partii jsem si právě taky všimla a říkala si, že to taky určitě nebude samo sebou, ale hlouběji jsem to nezkoumala. Hm, takže mě dojem tentokrát neklamal. Hezký.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 16. února 2017 09:08
Reakce na Jiná Realita:

no já nevím.

nejsem si jistá, jeslti v tomhle (znova jsem to nečetla), nebo v jiném článku o oné kauze psali, že paní dostala od ano 14 dnů na dohledání dokladů, aby mohla doložil, proč tam jela (chacha, jako že asi hledá účenky do těch parků nebo na smetiště, nebo nevím, jak si to vysvětlit). to mi nepřipadá jako příprava na vyhození, ale spíš příprava na "ty na nás něco víš, tak ti dáváme šanci umést si cestičku" (protože za 14 dnů si v našem banánistánu mezi milionem jiných kauz na tu tovji ikdo nevzpomene).

ze se k tomu jeste vracim - mi nevadi, ze dostala cas na vysvetleni. nejsme ve stredoveku, takze ma urcite pravo se obhajit. ale pokud to nedokaze, tak nazdar. myslim, ze zrovna tohle si tv prima (nebo kdo tu reportaz delal) pohlida.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 16. února 2017 09:12
Reakce na :

podle myho nazoru na tom dnesnim marastu nesou zasadni podil viny vsichni polistopadovi politici, kteri neodolali touze po osobnim obohaceni, a tim prispeli k soucasnemu znechuceni lidi.

vzhledem ke specificke historicke situaci meli sanci tak nejak presahnout rozmer vlastni existence a prispet k prerodu ceske spolecnosti. povazuju za hluboke selhani, ze jich to vetsina nezvladla.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 16. února 2017 11:06
Reakce na Lilly_Ku:

Ano, to je hezky napsáno. 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 17. února 2017 00:00
Reakce na Lilly_Ku:

Amun 

Dlouho jsem oceňovala tu určitou polistopadovou smířlivost, jakože tlustou čáru a nejsme jako oni... ale teď si myslím, že to byla velká chyba. Nemyslím tím zrovna věšení po lucernách, ale veřejný odsouzemí a odplivnutí by nebylo až tak od věci.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. února 2017 09:01
Reakce na barbucha:

to spíš nebyla chyba. to byl plán. protože kdyby se odsoudilo, tak by se lehce nezískávala korýtka, majetky, základ pro pozdější kapitalistický byznys a podobně. 

ještě jste zapomněla na zákaz ksčm. to měla být naprostá samozřejmost. 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 17. února 2017 09:22
Reakce na Jiná Realita:

Já o takovým "plánu" odmítám uvažovat, nesnáším ty spiklenecký teorie... to bysme mohly skončit u iluminátů rovnou  a vzít to přes předstíraný přistání na Měsíci a řízený zbourání WTC... Zákaz ksčm je jiná, to je bez debaty.

Jako jo, dopadlo to tak, že nevesele - ty zářný podnikatelský kariéry dřívějších soudruhů a podobný verbeže, která vylezla zpod šutru s holým zadkem. To je nade vší pochybnost. Ale já osobně (a můžu se samozřejmě mýlit) to radši beru až jako důsledek té všeobjímající atmosféry.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. února 2017 13:06
Reakce na barbucha:

Já o takovým "plánu" odmítám uvažovat, nesnáším ty spiklenecký teorie... to bysme mohly skončit u iluminátů rovnou  a vzít to přes předstíraný přistání na Měsíci a řízený zbourání WTC... Zákaz ksčm je jiná, to je bez debaty.

Jako jo, dopadlo to tak, že nevesele - ty zářný podnikatelský kariéry dřívějších soudruhů a podobný verbeže, která vylezla zpod šutru s holým zadkem. To je nade vší pochybnost. Ale já osobně (a můžu se samozřejmě mýlit) to radši beru až jako důsledek té všeobjímající atmosféry.

Já teda konspirační teorie taky nemusím, ale nevěřím,že by byli u nás komunisti tak blbý a nevšimli si, jak se to sype všechno kolem dokola a netušili, že to sesype i u nás..... Já za sebe si myslím, že listopad bylo spíše řízené předání moci než nějaká revoluce..... A myslim si, že až teprve citově nezainteresované generace to budou moct posoudit nejlépe

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 17. února 2017 16:03
Reakce na A666:

tak ono se to sypalo i v 68, ale to bylo zcela jine klima.

hodne lidi si  zmeny v 89 samozrejme vsimlo a zaridilo se, ale o nejakem centralnim planu se uplne mluvit neda. to, ze komunisti lehce vyklidili pozice je za mne jenom dobre, druha taka mene sametova varianta je obcanska valka a to fakt neni dobra vec.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 17. února 2017 19:37
Reakce na continuity:

Taky si vůbec nemyslím nic o nějakém řízeném předání moci. jsem přesvědčena, že určitě jednotliví komunisté něco tušit museli a určitě si dopředu připravovali pro sebe půdu, ale vedení a strana jako taková svůj konec určitě neplánovali.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 17. února 2017 19:41

No a Sobotka už by bral komanče do vlády! . Obávám se,že dřív nebo později to bude realita. 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 18. února 2017 09:46
Reakce na A666:

Já teda konspirační teorie taky nemusím, ale nevěřím,že by byli u nás komunisti tak blbý a nevšimli si, jak se to sype všechno kolem dokola a netušili, že to sesype i u nás..... Já za sebe si myslím, že listopad bylo spíše řízené předání moci než nějaká revoluce..... A myslim si, že až teprve citově nezainteresované generace to budou moct posoudit nejlépe

Já si myslím, že to předání moci nebylo až tak řízený, ale že - jak píše continuity  - se to začalo všude kolem sypat a někde docela ostře (viz Rumunsko), takže komunisti nakonec usoudili, že se nebudou radši moc vzpěčovat, aby neskončili jak Ceausescu. Kdyby se začali bránit, mohli skončit na těch lucernách... No a samozřejmě je to dobře semknutá parta, takže tu startovní pozici, disponujíce informacemi i prostředky,  si mezi sebou ulehčili (viz rovněž Babiše). Takový možnosti samozřejmě prostej člověk neměl.

A je to sice hrozný, ale je mi nějak jedno, že Sobotka by je vzal do party. Protože (aspoň doufám) máme už nastavenej demokratickej pořádek (a jsme v EU), takže takový vylomeniny, jaký na nás zkoušeli za totality, si už nebudou moct dovolit... no jak říkám, doufám! To ten Babiš je mnohem větší zlo, obávám se. Estébáckej hajzl nejvyššího stupně. To ti komunisti aspoň nepředstíraj, že komunisti nejsou, a víme tedy, co od nich čekat 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 18. února 2017 13:23
Reakce na barbucha:

Asi máš pravdu, ale stejně.........Že je hanba nefackuje!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. února 2017 13:31
Reakce na barbucha:

Já si myslím, že to předání moci nebylo až tak řízený, ale že - jak píše continuity  - se to začalo všude kolem sypat a někde docela ostře (viz Rumunsko), takže komunisti nakonec usoudili, že se nebudou radši moc vzpěčovat, aby neskončili jak Ceausescu. Kdyby se začali bránit, mohli skončit na těch lucernách... No a samozřejmě je to dobře semknutá parta, takže tu startovní pozici, disponujíce informacemi i prostředky,  si mezi sebou ulehčili (viz rovněž Babiše). Takový možnosti samozřejmě prostej člověk neměl.

A je to sice hrozný, ale je mi nějak jedno, že Sobotka by je vzal do party. Protože (aspoň doufám) máme už nastavenej demokratickej pořádek (a jsme v EU), takže takový vylomeniny, jaký na nás zkoušeli za totality, si už nebudou moct dovolit... no jak říkám, doufám! To ten Babiš je mnohem větší zlo, obávám se. Estébáckej hajzl nejvyššího stupně. To ti komunisti aspoň nepředstíraj, že komunisti nejsou, a víme tedy, co od nich čekat 

Tak Rumunsko bylo de facto až po nás... Ale jasný, ono je prostě fakt,ž e ten kdo měl v té době kontakty a peníze byli prostě komunisti, no......

Jinak s názorem na Sobotku a komunisty souhlasím, oni navíc dlouhodobě těží z toho,ž e se neumazali. kdyby se omezeně dostali k "lizu" a ukázali, že se ušpiní vládnutím úplně stejně jako ostatní strany, tak by to mohlo zmenšit jejich voličskou základnu....I když je fakt, že po tom, co předvádí Babiš a co jeho voličům nevadí o tom začínám pochybovat. Každopádně komunisti nebo Babiš, hrozba bude podobná a možná bezpečnější koalice ČSSD s komunistama (což je z levicového zaměření logické) než sólo vláda Babiše......

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 18. února 2017 15:02
Reakce na Berta:

Amun 

Je to ale smutný - v životě bych nepomyslela, že bych si  něco takovýho mohla vůbec myslet, a říct 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. února 2017 15:44

Předsedkyní Akademive Věd ČR bude od března žena. Idnes s ní udělal rozhovor pod paltformou Ona a co se v celém rozhovoru řeší? Jak skloubit vědu s péčí o děti. O výzkumu se defacto nedozvíme nic (zítra má vyjít teda větší rozhovor v tištěné Oně, tak doufám, že tohle je fakt jen omezená část a že se tam ta věda řešit bude... Ale i tak, čekala bych v té zkrácenév erzi na entu výtah toho nejdůležitějšího :(). A co se řeší v diskuzi? Jak je paní krkavčí matka, která neměla mít děti když je dala do jeslí a že její výzkum ensotjí za nic, kdyžs e o něm kropáčková z Horní Dolní nic nedozvěděla z Blesku....... Řešilo by se něco takového v pořípadě rozhovoru s předsedou AV ČR? Dost pochybuji..... A pak proč se řeší ten gender....

http://ona.idnes.cz/eva-zazimalova-sefka-akademie-ved-dq2-/spolecnost.aspx?c=A170215_145229_spolecnost_jup

P.S. když už jsme u tématru rozhovoru, osobně mě štve, když samy ženy úspěšné ve vědě propagují, že roční výpadek je šílený a víc ani náhodou a jako jediné řešení vidí školky/jesleúchůvy na hlídání/babičky.... přitom zrovna věda je ideálním kandidátem na skloubení pracovního a rodinného života, protože její princip umožňuje dost slušnou možnost samoorganizace času - práce z domova, bez pevné pracovní doby. Jen by nesměly být výzkumné instituce v ČR 100 let za opicema a nebazírovat na pravidelné docházce....... kdyby nová předsedkyně víc než prostředky na hlídání pro zaměstnankyně řešila větší zflexibilnění pracovní doby, pomohla by mnohem většímu množství lidí ve vědě a byla by mi mnohem sympatičtějí....

Pro ilustraci začátek rozhovoru v Respektu:

https://www.respekt.cz/tydenik/2017/7/uz-nechceme-bojovat-jen-o-preziti

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 19. února 2017 15:52
Reakce na A666:

No tak to je takovy kvazifeminismus - ze rovnost pohlavi znamena, ze se zeny prizusobi pracovnim narokum, ktery vznikaly podle muzu a s nejakou flexibilitou moc nepocitaly. Ze si to proste zeny nejak zaridi,, aby mohly podavat ten vykon, aniz se budeme zabyvat tim, jak je celkovej system nastavenej a komu prospiva.

To je asi takova rovnost jako kdyz za totace zeny emancipovane chodily do prace, aby pak ve vetsine pripadu doma nastoupily.druhou sichtu, takze toho ve vysledku mely vic nez tzv. hlava rodiny.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. února 2017 16:06
Reakce na Lilly_Ku:

No tak to je takovy kvazifeminismus - ze rovnost pohlavi znamena, ze se zeny prizusobi pracovnim narokum, ktery vznikaly podle muzu a s nejakou flexibilitou moc nepocitaly. Ze si to proste zeny nejak zaridi,, aby mohly podavat ten vykon, aniz se budeme zabyvat tim, jak je celkovej system nastavenej a komu prospiva.

To je asi takova rovnost jako kdyz za totace zeny emancipovane chodily do prace, aby pak ve vetsine pripadu doma nastoupily.druhou sichtu, takze toho ve vysledku mely vic nez tzv. hlava rodiny.

Souhlasím, i když sranda je, že ta větší flexibilita by pomohla i chlapům (třeba mému manželovi ).... Mě vůbec pricpit pevné pracovní doby přijde v případě vědy obecně jako děsně přežitý.... Stejně si práci nosíme domů a ta pevná pracovní doba to leckdy spíše ubíjí....

takhle bude řešit, kde vzít peníze s tejně to nakonec skončí nějakým víceméně symbolickým příspěvekm. Zflexibilnění pracovní doby by bylo víceméně zadarmo, jen se musí překonat staré myšlení a začít uplatňovat fakt hodnocení dle výsledků (jak se všude prúezentuje, že to tak funguje a ve skutečnosti to tak vůbec není )

Offline no.li
37 příspěvků moje polička 19. února 2017 17:30
Reakce na A666:

Na AV jsem nepracovala, ale na vedeckych pozicich v jinych institucich ano a nikde pevna pracovni doba realne nebyla a ani se nevyzadovala.