A ještě ten název....SPRAVEDLIVÉ DANĚ.... kde je blicí supersmajlík ?
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
jj, kocici mrouskani, to je neco!
jo a zlepsovak se tyka uplne vsech. ale ja bych byla klidna. je to opravdu spis prezentace jejich blbosti ve smyslu slibem nezarmoutis, pripadne nikdo vam nedokaze splnit to, co my dokazeme slibit.
kdyby to s danovou reformou mysleli vazne, tak co jim brani to zacit prosazovat uz pred tremi roky? vzdy to nemaji vubec domysleny, kdyz jim to nekdo argumentuje, tak si vymysli dalsi hlouposti a vrsi kravinu na kravinu.
no... ono to socanům nikdy ekonomicky nemyslelo - a tím myslím napříč národnostma (žila jsem v Německu, a tam mi taky lezli na nervy, takže to fakt není jen česká specialita)... opravdu je jim tohle společný: oni umějí jen přerozdělovat, ale jak ty prachy vznikaj, tomu nerozumějí - a co je horší: asi je to ani nezajímá ![]()
a tak my jsme meli Smognerovu, dokonce dostala nejakou cenu za ministra financi, nerikam ze mi ve vsem konvenovala, ale byla vzdelanim makroekonomka a to nebylo takove socanske peklo jak je obvykle. rozhodne nenadelala tolik skod, nektere veci dokonce zlepsila.
A jak by tomu měli rozumět,když jejich předseda snad v životě nepracoval !? Ten snad dělal politiku už od doby, kdy seděl na nočníku! ![]()
prachy vznikají na nočním stolíku pana ministra babiše, to je již známá věc ![]()
Tragédie pravicového voliče v kostce
Teda v obrázku, ale víte jak to myslím...
ano velmi vystizne![]()
Ze je treba zohlednit konkretni ekonomiku a okolnosti, to je fakt, stejne jako to, ze situace v nemecku je co do ekonomiky, rozvrstveni prijmu i nerovnosti dost jina nez v cr a co dava smysl tady, nemusi fungovat tam.
V podstate jsem si tohle uvedomila az po debate tady, stejne jako fakt, ze mam pri uvazovani nastaveny defaultne nemecko, uz jsem tu taky skoro deset let. Zajimavy.
Stěžuju si na studijní. Nevím, kterej hvězdička to vymyslel, ale mají úplně pitomy úřední hodiny. Včera jsem zjistila, že potřebuju akutně potvrdit jeden papír. Samozřejmě už zavřeno. Podívám se na rozpis, samozřejmě tam je ta ženská jen do středy. Ráno volám té druhé, která tam je i ve čtvrtek, jestli by mi mohla dát to razítko ona. Náš ročník očividně totiž nestuduje stejný obor, ale musí na to mít extra referentku. "Ne, váš ročník má na starost kolegyně. Chichichi. To si musíte dojít v pondělí. Chichichi!"
Takže v pondělí letím pro razítko a lejstro budu posílat přes celou republiku na místo, kde musí být v úterý. Pro jistotu to pak pošlu ještě datovkou. Ale zase tolik mě neštve, že mi nevyhověla, kdyby to řekla normálně, tak se prostě stalo, ale že se u toho smála jak... Prostě chichichi!
A ještě ten název....SPRAVEDLIVÉ DANĚ.... kde je blicí supersmajlík ?
Doufám, že mě admin neodpráskne skrz vulgární výrazy z obrázku, ale to já ne, takhle mi to bylo už posláno. ![]()
Tak jsem si dnes jen tak ze zajimavosti spocitala na Lidovkach ten rozdil po progresi. Tak to jsem Bohouse teda podcenila! Ja myslela, ze ten mesicni rozdil bude max. par tisic, boze. To je naprosto neuveritelne. A ty argumenty: pry studujeme zadarmo - no ja mam vystudovanou jednu z nejlepsich univerzit na svete a zadarmo to opravdu nebylo & pry mame moznost byt solidarnejsi - jakou moznost, to by znamenalo moci si vybrat. Ja byt solidarni musim a nemuzu si vybrat s kym.
To budou mit firmy radost, protoze lepe vydelavajici rozhodne nebudou klidne akceptovat takovy posun dolu, samozrejme budou v praci pozadovat vyrovnani.
njn, ve vyssich pasmech 15 a vic procent z ciste mzdy dolu. ale jak rikam, ja bych se nerozcilovala, to neprojde, ten navrh je uplne absurdni.
Jo, to si taky myslim. Tohle je moc brutalni. V Rakousku tim prosli taky a tam treba hodne dobre vydelavajici ztratil 200 EUR. Tady je to sileny nepomer, to nemuze mit sanci. Ale to % dolu z cisty mzdy me dostalo.
muhehe, jak psal někdo v diskuzi k tomuto tématu, a teď volně cituji, dá-li se to tak říct: "bohatému je jedno, jestli bere 99.000 nebo 101.000, ale chudému hodně záleží, jestli bere 10.000 nebo 12.000". no...
já na tom ani nechápu, proč by měl někdo, kdo bere řekněme kolem 45.000 hrubého, což je kolem 33.000 čistého (už jsem tu kalkulačku zavřela a nechce se mi ji znova hledat, omlouvám se za případné ústřely vedle), měl mít zvýšený plat díky solidaritě někoho s vyšším příjmem, i kdyby to byla pětistovka. přes 30.000 čistého mi přijde jako slušný plat, který žádnou solidaritu nepotřebuje, ani kdybych s ní bezvýhradně souhlasila a měla za to, že nechutní pracháči by měli ušetřit jednu dovolenou měsíčně a podělit se o ni s potřebnými (sarcasm!).
zkoušela jsem tam dát různá čísla, třeba u 100.000 hrubého je to solidní pálka. představa, že mám příjem nějakých 70.000 čistého, mám hypotéku, splácím auto, dítěti platím drahou školku anebo školu, mám nějaké fianční plánování do budoucna...a najednou nastoupí sobotka a řekne "naval 11.000 čistého, vždyt to na nic nepotřebuješ"...
jak si to jako představuje v praxi? jak to budou dělat firmy, když jim takový zaměstnanec řekne, že potřebuje dorovnat plat, což by znamenalo mu přidat opravdu hodně.
no přesně. u těch zaměstnanců je to docela masakr. imho je to fakt jenom takový honění trika, doufám...
Presne. Me ta solidarita s nekym, kdo bere 40tis taky sokuje. To vubec nedava smysl, to preci nejsou ti potrebni. Jedinou solidaritu uznavam pro nektere dnesni duchodce, kteri pracovali za komousu a nemohli tusit, ze to jednou nebude stacit (a setrit uz nemohli), ale proc by proboha mel dostat pridano tricetilety chlap, co vydelava 30 tisic, to mi rozum nebere.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.