To je presne ono, co jsem si pri tom vypoctu pomyslela. To si opravdu nekdo mysli, ze tech 11 tisic clovek nepociti?
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
ohledně těch důchodců... já vim že už to je nad rámec téhle diskuse, ale stejně: mě fakt trápí jak dnešní státy rozbily uplně jakoukoliv rodinnou soudržnost a vůbec zdravej rozum:
a) jak může kdokoliv předpokládat, že když přestane pracovat, bude mít stejnej příjem/životní úroveň /státem garantováno/ jako předtím?
b) cokoliv potřebuju tak prvně bych se snad měla obrátit na svou vlastní rodinu o pomoc, poté až když není/nemůže tak na stát/obec/dárce..
udělat ze státu tu jedinou autoritu co se postará, by sme netrpěli nouzí či zimou... hlavně aby byli ti politikové nepostradatelní. uff
To je přece úplně jedno, jestli něco pocítí nebo nepocítí.
Hlavní je to, co pocítí ten, který bere jenom těch 11 tisíc. A že si na to vzpomene, až bude vhazovat do urny. Kdo to těm nechutným boháčům nandal a obyčejným lidem přidal.
A wo to gou ![]()
já se obávám, že si to v této zemi myslí opravdu hodně lidí.
S bodem b) zcela souhlasím.
už jsem nahlásila dcerkám, ať zahrnou do svých plánů do budoucna pravidelný měsíční příspěvek opuštěné matce v Česku, o kterou se tu nikdo nepostará, takže bude muset do DD. A tam chce slušné prostředí a jednolůžkový pokoj! ![]()
Ja s tim souhlasim. Jen tak nejak jeste chapu, ze nekteri ti dnesni duchodci ani nejak setrit nemohli a s tou masazi v rezimu to vubec nemohli reflektovat. Zato, ze jsou jeste dneska relativne mladi, kteri spolehaji na stat, no tak tam pocituju solidaritu nulovou. Ze jeste dneska je nekdo tak pohodlny a blby, ze bude spolehat na duchod, no tak ty litovat nebudu.
no ne fakt logicky - stát by se měl samozřejmě o své občany postarat, aby netrpěli tím hladem a mrazem atak.. kdo nikoho nemá/nic neumí/nemoc/smůla... toho bych opravdu nenechala trpět, nejsme někde v džungli. i bych ráda přispěla dobrovolně. ale cokoliv nad rámec tohoto by si každý měl zajistit sám/majetek/děti...
dnešní důchodci už nejsou moji prarodiče (co je ten režim leda okradl), ale rodiče, co už k stáru zhruba od mýho věku šetřit mohli a věděli. zprivatizovali, šetřili spořili, pracují doteď... nejsou pracháči ale nehladoví, prostě fakt nejsou sociální případy. kdyby byli, tak jim pomůžeme my děti. a kdyby to ne, tak bych pak očekávala že aspoň minimální životní úroveň jim tedy stát zajistí. ovšem ty mého věku a mladší si imho ten stát (konkrétní lidi co z toho tyjou=politici) vyloženě pěstuje. aby byli závislí a vděční a hlavně volili "správně"
Asi jo, ale tam zadna financni osveta moc neexistovala, ti lidi jsou financne uplne negramotni. Deti, kteri za to plati, je mi trochu lito. Ale vidim to stejne, jak dneska nektere strany potrebuji a prizivuji mentalitu nastavene dlane. Tak je pravda, ze schopny samostatny pracujici clovek je jejich nocni mura, co tomu muzou slibit ze.
tak ale to uz je spis nez vekem/dobou socialni skupina. mi rodice bez ohledu na dobu negramotni nejsou, financne, pocitacove... a ani jejich starsi kamaradi kolem 70, ti jsou snad jeste aktivnejsi a kolikrst i furt pracuji. kdo to nedava zas splnuje podminku pro jjnou podporu
Pořád se omílá ta solidarita, i naskýtá se mi otázka, proč vůbec? Dejme tomu takovej primář - x let studuje, celoživotně se vzdělává, v práci tráví celej den, v ruce má zodpovědnost za životy lidí... a měl by bejt solidární s vrátným, kterej dodělal základku/učňák, celou šichtu prospí a následně jde domů s čistou hlavou? Proč?!
tak ale třeba ten vrátnej nemá mentální kapacitu na to, aby se stal primářem. Třeba ta mentální kapacita fakt stačí s bídou na toho vrátnýho.
A u spousty profesí ani nemusíte bejt retardovaný, aby se z výplaty nedalo nějak slušně našetřit.
No tak nemá mentální kapacitu. Znamená to snad, že se mu ti chytřejší musej skládat na dosažení stejný úrovně, jako by měl IQ 150? proč?!
Je to jen příklad, chápu že inteligence na spoustu výplat zas až takovej vliv nemá
tak v popsanem pripade prostor pro nejakou dalsi "solidaritu" nevidim, k cemu taky. vratny pracuje, tedy si vydela, adekvatne svemu "vykonu" tedy, tudiz nehladovi hlavu jiste tez ma kde slozit a nikdo (nikdo normalni teda) nemuze snad mit predstavu ze by mel mit stejne prijmy. pochopitelne sluzbu od statu dostanou oba stejnou - MHD, skolu pro deti, zdravotni peci (ehm no tak skoro stejnou;-)) byt statu odvedli kazdy jiny dane. v tomhle je myslim solidarity az az!
zato na te vratnici muze sedet a podrimovat prakticky do smrti ne? jenze vona mu ta mentalni kapacita staci prave k tomu, aby si predstavoval, ze by v sedesati mel prestat pracovat a spolu s primarem z toho bomba duchodu travit pulku roku na mallorce nebo tak neco...
ty jo, já nevim, my tu měli jednoho vrátnýho, kterej byl tak senilní už, že to nestačilo ani na toho vrátnýho, a to nijak extra starej nebyl, max 65. Odmítal např. přebírat zásilky, že ty lidi tady nepracujou, vydávat klíče, pouštět sem oprávněný lidi...
No právě.
Ale pokud chce Sobotka těm chudším přidat (snížením daní), musí obrat ty bohatší. A zmenšením toho rozdílu vlastně utvrzuje ty nízkopříjmový v přesvědčení, že na to mají právo - ačkoliv se o to sami nijak nepřičinili.
tak to je pak jasnej socialni pripad, na mallorku s nim![]()
jojo, to je nejakej mor dnesni doby tyhlety zvrhly "prava" kdyz ja mam cim dal silnejsi pocit, ze historie se opakuje...
proč na mallorku, mě by stačilo, kdyby zůstal doma, sekal na chalupě trávník a já po něm nemusela hasit průsery typu nepřebraná zásilka ze zahraničí putující zpět atd.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.