Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 02. března 2023 10:46

MP Meri 

Tak nic, no.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 02. března 2023 10:54

Kolikrát i během té přeměny, před operací, mají to obojetné, třeba Míša Horáků. Jen oficiálně žádné on nebo ona a oslovovat u nás lidi jen příjmením a zavolat do čekárny Horáků, to nejde. 

​To asi fakt nejde... ono ani titul (je-li jaký) nemůžeš použít, když se všechny přechylujou. Ale vyvolat Míšu Horáků t.j. celým jménem, na tom přece není nic špatnýho

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 02. března 2023 11:32
Reakce na barbucha:

Kan 

Jo, to jsem někde zahlídla a upřímně řečeno, tyhle excesy k podpoře trans lidí příliš nepřispívají.

​Tak jsou to lidi. Různí. Chytří, blbý, hodní, gauneři. Tak jako mezi všema lidma. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. března 2023 11:47

barbucha To můžeš, když oni nám ho takhle řeknou do telefonu a když je to takhle jasné. Někdy to u nich i je poznačené, ale někdy ne a někdy pořádně nevíš z koho na koho je přeměna, dokud to nevidíš napsané. Tak já  raději jdu pro žádanku a pak bez oslovení rovnou řeknu, ať jdou dál. Ale to je u nás, kde jsme připravení, že k nám chodí.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. března 2023 11:55

barbucha Nepřispívají.

Online eM
1733 příspěvků moje polička 02. března 2023 15:54

MP Meri Díky za odkaz na rozhovor. Rozšiřuju si obzory a přemýšlím o tématech, která mě zatím míjela...

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 02. března 2023 19:16

711990 Sweet Potato Renusatko slniecko Marielle Pavlena diky moc

Ja bych k tomu jeste rada dodala, ze ono vlastne ve finale podle me nejde uplne tak o to telo, ale prave o to, jak vas vnimaji ostatni. Takze si dokazu celkem snadno predstavit, ze si nekdo proste necha sve pohlavni organy (neriskuje operace, pripadne nasledky, ona ani ta mastektomie neni zrovna pohodicka a to jsem na ni sla kvuli rakovine, takze na vyber nebylo, porad mam problem s jednou jizvou), kdyz s nimi zije cely zivot a jine telo vlastne ani nezna. Ale je proste zasadni, ze je oficialne treba Marie Vesela, a ne neutralni Misa Horaku, s tim "spatnym" pohlavim v obcance. Prece jen, kdo z vas vi, co konkretne treba vasi kolegove maji v rozkroku? Neni dulezitejsi, ze tamhle sedi Pepa, co je fakt dobry na tabulky, a tohle je Veronika, co nejlip vede tym? 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 02. března 2023 20:24

Zuzuli Přesně! Tohle s těma rozkrokama vždycky říkám, když někdo z mého okolí znevažuje homosexuální páry jako rodiče. Že dětem je fakt jedno, jestli doma jsou dva penisy nebo dvě vagíny, že pro děti a jejich výchovu jsou důležitější jiné věci! 

Ty seš obdivuhodná, jak jsi to všechno zvládla,fyzicky i psychicky. Kdybys tady nepřispívala, tak bych ani nevěřila, že je to možný to takhle všechno ,,dát,,. 

Online Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 02. března 2023 22:08

barbucha 

Ten chlapec, s nímž jeho tranzici teď dost zblízka prožívám, už bude mít brzy "předoperační" štempl. Ale mnohem důležitější pro něj je masektomie, tu chce podstoupit nejdřív. Příroda je někdy poťouchlá, takže nadělila velké poprsí, a zbavit se ho je pro něj velký cíl. Stále se bandážovat je strašně nepříjemné, obzvlášť v letních vedrech. Plus už má docela rozhašená záda. Takže ta "hlavní" operace bude možná až kdo ví kdy. A do té doby bude muset být stále ona.

A umím si představit, že pro někoho ta operace není možná/vhodná dlouhodobě, ze zdravotních důvodů. 

Online Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 02. března 2023 22:08
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. března 2023 22:13

eM Není zač. Je to mimochodem strašně fajn ženská se zajímavým pribehem. Má syna, chvíli se snažili s jeho matkou zůstat spolu, ale neslo to ...

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 03. března 2023 00:07

Zuzuli no práve, že to je veľmi presné, čo popisuješ .

Ja teda veľmi rozmýšľam, že v akej inej situácii, ako pri nejakom romantickom záujme o daného človeka, by pre mňa malo akýkoľvek význam vedieť, čo presne má daný človek v rozkroku. 

Ok, uznávam, keby tam mal vyliatu horúcu kávu, asi by som sa snažila nejako pomôcť...

Offline Janulik03
20073 příspěvků moje polička 03. března 2023 04:43

Zuzulivelmi tá obdivujem, s akou graciou zvládaš čo sa s tebou deje. Si obdivuhodná a silná žena

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 03. března 2023 10:07

Sweet Potato 

To je jasný, chlap s (velkejma) prsama je prostě anomálie a jako viditelnej znak to laskavého pozorovatele asi dost mate. A tam, kde se nemusí legitimovat, může pak klidně vystupovat jako kluk, dyk do kalhot se mu/jí nikdo koukat nebude... Pochopitelně to nějakou dobu trvá, pokud má mít víc takovejch poměrně velkejch operací, to musí nechat ten organismus mezi nima chvíli odpočinout... ve svým vlastním zájmu. To holt musí vydržet... kolik mu je?

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 03. března 2023 13:41

barbucha tak vystupovat tak muze... Ale porad je oficialne zena s zenskym zapsanym jmenem. Bude to mit na maturitnim vysvedceni, u prijimacek na vysokou, ve studijnim systemu, budou ho tak vyvolavat ke zkouskam, bude ho mit na diplomu, bude s nim muset hledat praci... Protoze proste nesel na operaci. Porad nevim, kde je problem, aby mohl i bez toho byt za urcitych podminek (treba ta hormonalni lecba) proste zapsany jako muz. Fakt mu u te zkousky na vysoke budou kontrolovat, jestli ma penis nebo vaginu? Nebudou, takze ho klidne muzou vyvolat i chlapeckym jmenem, ktere tak bude mit i zapsane v indexu... Celkem velka a zbytecna komplikace v zivote mladeho cloveka. Ono celkove to u nas povinne neutralni jmeno na urcity cas je uplny nesmysl, v dobe, kdy velka cast zen pouziva prijmeni v "muzske" forme.

No a zase jsme u toho, ze kdyby laskavy pozorovatel nebyl zmateny z muze s prsy, tak neni tahle zmena pohlavi vubec nutna. Spis nez sexualni zmena (aka nechat si teda predelat genitálie), to je zmena socialni. Protoze spolecnost ma nejakou stereotypni predstavu o postaveni/vzhledu/vlastnostech muzu a zen a tyhle lidi se do toho jen snazi napasovat. 

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 03. března 2023 13:56

Zuzuli 

No dobře, stereotypy existujou, ale na druhý straně, nezajišťujou nám nějakou jistotu? Že nemusíme každej den nad vším hodiny uvažovat... jestli je to to, jak to vypadá, nebo něco docela jinýho. Přece dejme tomu si neobjednáš svíčkovou a když ti přinesou kapustovej karbanátek a řeknou ti že je to svíčková, tak co si řekneš? Že v poho, holt dneska ta svíčková vypadá trochu jinak a buďme trochu smířlivější? Přece tím, že něco nazveš jinak, aniž by to odpovídalo všem dosavadním definicím, se z toho prostě nic jiného nestane, to se na mě nezlobte

Online Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 03. března 2023 14:01

Zuzuli 

barbucha Jasně, že tu operaci nejde uspěchat. Jenže strašně dlouho bude v mezidobí, kdy pořád bude "ona", ač bude vypadat (a cítit se damozřejmě) jako muž. A píšu strašně dlouho, protože pro už tak rozbitou psychiku bude každý měsíc navíc náročný.
Člověk si za normálních okolností neuvědomuje, jak často pohlaví někde uvádí. 

Offline Aranel
6528 příspěvků moje polička 03. března 2023 14:52

Zuzuli díky!!

barbucha Je lepší si Lenku Královou poslechnout, abychom ti zas my z toho nevyráběly nějaký výtahy a nemluvily za ni.

Offline Potrefenáhusa
38621 příspěvků moje polička 03. března 2023 15:36

barbucha ty tu o těch straslivych operacích mluvíš jako o houskach na krame

Offline masukulumo
4 příspěvků moje polička 03. března 2023 17:52