já myslím že jsem to napsala dost jasně. stát se může cokoliv, ale blbost je to předem podporovat. asi jako by se ta žena nechala oplodnit až potom co ji muž opustil. fakt ať si každý dělá co libo, jen teda po svým a za svý, neže ti to stát garantuje.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
A co s tím mají ty Babišovy kliniky?
Nazory "minorita" kolegyn rasi nekomentuji, to bych se vztekla nad tou netoleranci a zabednenosti, cili se omezim pouze na svuj obecny nazor, to jest, ze nez spatna regulace, je lepsi zadna regulace!
Byznys...by mely dodavam
Tomu právě nerozumím, jaky prospěch z toho, že zákon neprošel, mají?
No naopak
Za svý ... Tak jistě. Ale co takové ty matky, které si nasekají kopu dětí s pochybnými partnery, rozejdou se/rozvedou se, pan XY alimenty spíše neplatí (tak jistě, jsou vymahatelné, ale víme, jak to je, že?) a pak chtějí "dávky", úlevy, zvýhodnění ... Prostě státe starej se a nikoli jednorázově. To je o.k.?
Jo aha, já to špatně pochopila, díky!
Takových je zanedbatelné množství.
počkej počkej, co to sem pleteš? bavíme se o umělém oplodnění, zdali má být "nárokové" či ne. ne o tom jak jiní lidé ne/zodpovědně souloží:)
jinak já opravdu netuším jak zní/měl znít ten zákon, beru fakt jen formulace ze zpráv a tam je skutečně
jednání o tom, zda ženy bez partnerů mají mít právo na umělé oplodnění.
ale možná si to vykládám špatně...
Nazory "minorita" kolegyn rasi nekomentuji, to bych se vztekla nad tou netoleranci a zabednenosti, cili se omezim pouze na svuj obecny nazor, to jest, ze nez spatna regulace, je lepsi zadna regulace!
tyjo zaznamenání hodný okamžik! já souhlasím:D
"nez spatna regulace, je lepsi zadna regulace!"![]()
no ale vždyť celou dobu tvrdíte, že by ta regulace měla bejt ![]()
A jak si myslíte, že to dnes ty ženy řeší? najdou si frajera, se kterým se vyspí a když to vyjde, tak se ani často nedozví o svém otcovství a přitom mu můžou po světě běhat děti.... To už mi eticky přidje lepší to umělé oplodnění s využitím spermií, které dárci dobrovolně darovali....
Jinak argumentovat právem na oba rodiče v době 50% rozvodovosti mi přijde hodně slabé.
S tím očkováním taky souhlasím, jsem v zásadě pro očkování, ale když už to stát přikazuje povinně tak by měl nést odpovědnost za případy, kdy se to zvrtne.
Tak tohle není jen otázka umělého oplodnění (kde jsou btw dost často embrya před zavedením geneticky testována). Moje kamarádka otěhotněla po dvouměsíční známosti náhodou, taky ty geny asi neměla zrovna super prokleplý
Ale ve výsledku je ráda, že má dítě - je jí 30, byla těsně po rozchodu z neperspektivního vztahu.... takhle sama tvrdí,ž e je ráda, že má dítě a to jí zůstane i dkyby se s dotyčným rozešli )a sama připouští, že nějak extrémní láska to není)...... Neříkám, že je to ideální případ, ale děje se to dnes a denně.....
Ja neberu nikomu pravo mit dite s nahodnou znamosti, za uplatu, vselijak. Neodsuzuji nikoho, jen si nemyslim, ze ma kazdy automaticky narok, aby mu v tom medicina pomahala. Proste verim, ze to, ze se sam clovek nerozmnozi, i to, ze neni nesmrtelny, ma smysl ctit. To, ze se 50 procent manzelstvi stejne rozvede, pro me neznamena, ze je ten model spatne. Zila jsem pred tricitkou dlouho single, ziju v rodine a obe deti si prosly zavaznymi nezadoucimi ucinky ockovani. Byt v te dobe single, asi bych to nedala. Prokazat, ze to byly nasledky ockovani, je v soucasnem ockovacim systemu skoro nemozne. Kdybych to nezazila, neuverim, v ockovani jsem taky mela duveru, respektive netusila, ze dokaze dite s dispozici poskodit.
Já bych nebrala ani jedno. Naštěstí jsem to nemusela řešit. V tomto jsem velmi konzervativní a pokud bych neměla partnera, tak bych neměla ani děti. Moc hezká je knížka od psycholožky Evy Rheinwaldové Rodičovství není pro každého. A proces IVF má pro ženu velká rizika. Má kamarádka do toho šla dokonce několikrát i když jí to lékaři po prodělaném lymfomu nedoporučovali. Dopadlo to tak, že sice nakonec otěhotněla, ale porodit nestihla. Lymfom se vrátil a zemřela.
vyrastat so slusnym single rodicom mi pride prima (prave do doby, kym je zdravy - na co narazate svojim prispevkom). pokial sa vsak na rodinu pozerame ako na nejaky typ "zabezpecenia", tak u single rodica by to mozno vyriesil zvoleny porucnik v pripade keby nieco, v tomto sa skutocne neorientujem, ale to, ze napr. vyrastam s matkou a poznam sice meno otca, ktory o nas v zivote nezavadil, mi sice pomoze, ked potrebujem peniaze alebo oblicku, naivne vsak verim, ze rodina je o niecom viac, o vztahoch medzi ludmi a radsej budem mat dobry vztah s matkou, ktora ma velmi chcela a robi pre mna prve-posledne ako neutralne (a prave tie financno-oblickove vztahy) s matkou a otcom - variacii je mnozstvo, vybrala som extrem, uznavam. ale pochybujem, ze by si to single rodic nevedel vsetko spocitat.
a zasa su aj deti, ktore vyrastaju sice v uplnych, ale totalne nefunkcnych rodinach a nasledne tento model rodiny aplikuju aj na svoju vlastnu rodinu - cim vlastne v jednej domacnosti existuje mama, otec a dieta/deti, ale pokial si nadavaju, biju sa, deptaju a pod., tak je to katastrofa a siri sa to dalej a dalej a dalej...
Z Vašich slov jsem pochopila, že single ženám byste možnost umělého oplodnění prostě zatrhla, nebo se mýlím? Nebo jste měla na mysli pouze omezení, že single ženy by nedostaly finanční podporu, ale celý postup by si hradily ze své kapsy?
No jde o to, že v současné době single žena nemůže umělé oplodnění vůbec podstoupit, prostě k tomu že lékař nepřistoupí, protože by porušil zákon. O systému hrazení, jestli na pojišťovnu nebo za své se diskuse vůbec nevede. Stát prostě tuto možnost nejenom nepodporuje, ale ani nepřipouští (v podstatě zakazuje).
sorry, ale dítě které má rozvedené rodiče má pořád oba rodiče, má babičky, dědečky, strýčky a tetičky úplně stejně dál
a znovu, já se do puntíku ztotožňuju s tímto:
"jen si nemyslim, ze ma kazdy automaticky narok, aby mu v tom medicina pomahala"
no tak ty co znám by minimálně splňovaly tu podmínku "dvou rodičů":-) ale je mi jasný že registrantky do toho taky nespadají, což je asi škoda. mě tohle nijak nepálí, ale mám takovou tu asi zcestnou (možná z nějakýho filmu?:-) představu stárnoucí single ženské která zatouží po děcku, tak si ho "zakoupí" touhle cestou, a to mě fakt celkem děsí. zřejmě nějaký předsudek![]()
Ale tak ony ty bilogické hodiny prostě tikají. A co má dělat ženská, co strávila třeba 10 let ve vztahu, kde s ní dotyčný do budoucnosti nepočítal a jaksi jí to neřekl? Ve 30 se rozjedou a ona je najednou na startu v době, kdy už touží po dítěti a chlapi se snadno nehledají. Spousta žen pak skončí v absolutně nevyhovujícím vztahu jen proto, že nechtějí promeškat čas. kdyby takové ženy měly zadní vrátka v podobě možnosti umělého oplodnění, tak by to třeba eliminovalo i spoustu vyloženě patologických vztahů, do kterých se pak to dítě narodí..... Plus samozřejmě v tomhle případě mají černého petra ženy s problematickou plodností.
Fakt si nemyslím, že by si cíleně pořizovaly dítě ženské jako doplněk - lépe řečeno rozhodně ne ve zvýšené míře oproti dnešku......
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.