Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online Lenka22
2652 příspěvků moje polička 30. dubna 2021 20:31

Evaeva já jsem se taky hned přeregistrovala, a taky už mám na úterý termín. V UVN jsem čekala víc jak týden a nic se nedělo...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. dubna 2021 20:33

Uz za 2 hodiny budu doma u rodicu, po 16 mesicich bala jsem se hranic, ale celnik jen nakoukl do auta, skonstatoval ze mame male deti a poslal nas dal, ani test na koronaka ho nezajimal 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:08

Lenka22 skoro to vypadá, že celý ten kamión pfizeru vyložili tam. Jsem ráda, že moji blízcí mají takhle brzký termín, ale je samozřejmě problém, že mimo Prahu ještě není naočkováno hrozně moc rizikovějších.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:25

Evaeva Na Slovensku je v tom očkovaní poriadny bordel a chaos. Včera spustili prihlasovanie pre 16 - 39-ročných. Mnohí 16- a 17-roční dostali hneď termín a budú očkovaní už tento víkend, resp. v najbližších dňoch Pfizerom, kým mnohí päťdesiatnici a šesťdesiatnici sú zaregistrovaní v čakárni už dva-tri týždne, niektorí možno aj dlhšie a ešte nedostali ani termín na prvú dávku, a to niektorí majú aj závažné diagnózy. Ešte nie sú zaočkovaní ani všetci v kategórii 70+.

Avizujú, že mladší ako 55 rokov sa očkujú vakcínou od AstraZenecy (teda aspoň podľa predstavenej vakcinačnej stratégie). Dnes som sa dozvedela, že švagor (36) sa včera zaregistroval a dostal termín na dnes, dostal vakcínu od Moderny.

Slovenský registračný systém na očkovanie i prerozdelenie vakcín je jeden veľký chaos, ľudia z Bratislavy cestujú na očkovanie na východ do Bardejova, ľudia často cestujú za očkovaním mimo miesta svojho bydliska, často aj viac ako 100 km a mnohí starší, ktorí žijú na dedinách, či takí, ktorí sú menej mobilní, stále čakajú, pretože nemôžu cestovať 100 - 200 km za vakcínou.

Toto by malo byť skôr v sťažnostiach.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:34

dorota u nás právě nejsou naočkovaní ti, co čekají na praktiky, což jsou často ti nejrizikovější. A samozřejmě spousta dalších, chronici,... Problém jsou i regiony, Praha má snad naočkováno 2x tolik procent obyvatel, než některé jiné kraje. Ten bordel bude asi podobný, si myslím.

Online Lenka22
2652 příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:35

Evaeva je to tak. 

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:36

Evaeva ono se taky někdy v tom lednu/únoru provalilo, že babiš jak se jmenoval hlavním koordinátorem očkování, tak do nějakých těch zlobivých okresů pozastavil dodávky vakcín a přesměroval je jinam.. a nedělám si iluze, že to nepokračuje dál, on se nad tím vlastně ani nikdo nepozastavil

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:40

viktorka_od splavu to je jedna věc. Ale problém bude i v tom, že je jednodušší zásobit pár velkých nemocnic v Praze a Brně, než to rozvážet ke každému doktorovi v horní dolní. Nikdo prostě neřešil, jak tu populaci naočkovat, co nejlépe. 

49372 příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:46

Evaeva tak očkování u obvoďáků je druhá věc, ale zas těch nemocnic až tolik nemáme, dyť česko je mrňavý...  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:48

viktorka_od splavu no jo, ale spousta seniorů do nemocnice nechce/ má to moc daleko pro pohodlný dojezd. Určitě by to vyřešit šlo, jak píšeš, českou je malé a všechny oblasti jsou dobře dostupné.

49372 příspěvků moje polička 30. dubna 2021 21:59

Evaeva ze svého okolí mám teda zkušenost a nakonec i ze zdejší diskuse je dost jasně patrné, že většina těch, kteří se očkovat chtějí, jsou schopní se dopravit/příbuzní je dopraví. ono zas je dobrý si uvědomit, že ti starší lidé kolem sedmdesátky už lékařskou péči dost potřebují, hojně využívají a třeba ve své okresní nemocnici jsou docela často kvůli různým vyšetřením a hospitalizacím, není to pro ně nic nedosažitelného

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. května 2021 13:08

Dostala jsem pusu pod rozkvetlou třešní

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 01. května 2021 13:23

Evaeva zrovna jsem cetla, ze velke nemocnice v Praze prestanou ockovat verejnost, budou pouze sve pacienty. Uz neni dostupny IKEM (ten byl tak stridave), ohlasil to Motol. Nahradi je velka ockovaci cenntra v kongresaku a O2 Arene.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2021 13:26

Kokoska ano, to jsem četla taky. V tom Motole se čekalo dlouho už před tím. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 01. května 2021 13:50

Mha Jéje! :-) To mi připomíná moji radost, začala mi kvést sakura a to už jsem se bála, že mi letos nevykvete! 

A taky mě velmi potěšil včerejší večírek. Neteř slavila narozeniny, bylo to super rodinné setkání na zahradě, nakonec jsme tam zůstaly samy ještě s její mladší čerstvě plnoletou sestrou, střískaly jsme se, jak zákon káže  Nepřejte si vědět, jak jsem to lehce před půlnocí šněrovala ty dva kilometry domů...Skvěle jsme pokecaly a holky mi udělaly strašnou radost, protože si pochvalovaly, jak jsou rády, že mě mají a jak mi můžou cokoli svěřit, víc než rodičům a jak je vždycky tahám z bryndy a můžou se na mě spolehnout, no prostě úplně povznesená jsem se cítila!

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 01. května 2021 19:41

Kokoska 

Jo, do konce června se bude očkovat, pak asi šlus.

Online Lenka22
2652 příspěvků moje polička 01. května 2021 22:51

Já jsem čekala na termín v UVN víc jak týden, a dnes mi najednou přišla sms, že od 3.5. UVN zahajuje vakcinaci v Národním očkovacím centru O2 a má dostatek volných termínů a hned druhá sms, že přihlášení do O2 je možné po zrušení původní registrace a provedení nového registrace do O2. To jsem udělala a hned mi vlastně přišel termín očkování na úterý příští týden.

Online Lenka22
2652 příspěvků moje polička 01. května 2021 22:53

Chci tím říct, že se tam píše, že UVN přesunuje svoje očkování do O2 arény, vysloveně se tam píše, že ÚVN zahajuje vakcinaci...

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 02. května 2021 08:26

Garfie Tak ty musíš být oblíbená teta :-). 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 02. května 2021 08:36

999 No to já jsem! Jak jsem stará matka, tak se mi aspoň zadařilo být mladá teta!