Co Vám dnes udělalo radost.?.
Evaeva v tom prispevku od radniho se pise, ze kontroly budou namatkove, ze si to tak hradni prosadili, tak si myslim, ze ramy zmizi uplne. Stejne se bali, ze jim tam nekdo pronese rudy trenky.
Lamicka super:)
Mně trochu vyrostla travička. asi se zničí při rekonstrukci, ale ta začne až v červenci, tak do tý doby pěstuju trávu
tak nakonec všechno dobře dopadlo? psala jsi něco o tom, že čekáte na povolení nebo tak ...
no, my snad už zahájíme rekonstrukci (teď nás zbrzdil covid a muž je marod dál), tak snad ale na konci června bychom se mohli stěhovat
Magráta pořád čekáme
ale ony přípravný práce a tak taky zaberou nějaký čas a teď doufáme, že to povolení vydaj. Potřebujeme ho totiž jen kvůli garáži, teď tam není žádné parkování.
Jsem už od včerejška ostříhaná a je to paráda.![]()
Jsem ostříhaná! 14,00 dovnitř, 14,20 ven.
V Otázkách VM o tom někdo mluvil, že je ještě nenaočkovaných hodně starších lidí, kteří doufali, že půjdou k praktikovi. Někdo tam říkal, že část vakcín pošlou k PL, aby na ně došlo. Naši senioři taky chtěli k PL, ale s manželem jsme je všechny zaregistrovali do očkovacích center a zvládla to i 96 letá babi.
Mirka Nevím, proč se tak preferuje PL, on má ještě jiné pacienty, zatímco v centrech se jen očkuje. Mám zatím první dávku, ale byl to světly okamžik v téhle chaotické situaci.
rozarka pro někoho to může být velký stres jet někam, svého doktora zná, věří mu,... Mluvím samozřejmě o opravdu starých lidech.
rozarka můžu jen tlumočit, co jsem slyšela od těch našich - že PL zná nejlíp jejich zdravotní stav a že se o ně "má postarat", takže se vydali cestou nejmenšího odporu. A nikdo si nepřipustil, že řada praktiků prostě očkovat nebude.
Pro spoustu seniorů je "registrace-PIN-SMS" a k tomu jít někam, kde nikdy nebyli, prostě moc složité, tak se na to vykašlou. Moje matka a manželovi rodiče např. nemají přístup na net. Moje máma je aktivní důchodkyně, zařídí si všechno sama, ale v poslední době si mi často stěžuje, že se všude předpokládá, že všichni mají net.
rozarka Já to vidím u nás. Je jedno ke komu jednou za půl roku jdou, ale oni často lpí na stejném lékaři. Myslím je to stejné s PL. Znají ho, mají k němu důvěru, chodí tam a často ho mají nejblíž. Někteří jsou sami a nemá je kdo doprovodit do prostředí, které neznají, neumí se registrovat přes net a tak raději volí tu snažší cestu, pro ně.
Mirka Přesně, znám několik seniorů z naší ulice, co nemají vůbec páru jak fungují registrace a nemají ani příbuzné, kteří by jim v tomto pomohli.
Pro spoustu seniorů je "registrace-PIN-SMS" a k tomu jít někam, kde nikdy nebyli, prostě moc složité, tak se na to vykašlou. Moje matka a manželovi rodiče např. nemají přístup na net. Moje máma je aktivní důchodkyně, zařídí si všechno sama, ale v poslední době si mi často stěžuje, že se všude předpokládá, že všichni mají net.
Jo, předpokládá. Copak registrace... ale chudák senior nad hrobem musí nahlásit mailovou adresu a číslo na mobil, aby dostal ten certifikát... už jen ten klíč k odemčení souboru ani nechci vědět jak použijou ![]()
Ovšem to musí nahlásit i při očkování v ambulanci, v tom jim ani praktik nepomůže. Leda by jim to na místě tisknul, ale to by naočkoval pět lidí denně...
barbuchanás senior nadiktoval špatný email, takže má tužku a ne certifikát. ![]()
No doufám, že to půjde nějak dodatečné zařídit, až to bude potřeba.
Ježiš takovejch mi denně volá... a samozřejmě i já to někdy nedokážu pořádně přečíst, tak když jsem v dobrým rozmaru (a mám na to čas), zkouším volat jim... může se to poslat opakovaně i desetkrát třeba, ale musíš bejt zrovna v tom systému, což když jsme teď omezili (v naší ambulanci) jen na pondělí-středu, už nejde doladit ve čtvrtek a v pátek...
Byla jsem na pedikuře :-).
My nasim zarizujem vsechno, na co je potreba internet. On je pro ne uz i problem dojit treba zaplatit slozenku nebo dojit do banky dat prikaz. Tak jsem to zaplatila ze sveho uctu a rodice mi to dali v hotovosti. Ovsem muj pedanticky tatinek z toho nespal, ze doplatek za elektriku dojde z jineho uctu nez obvykle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.