Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 01. července 2021 12:26

notna  Harryho Pottera čte starší taky pořád dokola, vůbec si teď nějak oblíbila čtení už přečtených knih, ale já taky některé knížky četla pořád znovu a znovu. :-) 

mnum Klidně ti taky pošlu seznam. :-) U nás hodně frčí knížky, co jsme četli my, když jsme byli malí. A hodně takové ty dobrodružné pro děti, Enid Blyton a Arthur Randsome, tak od té třetí třídy. A Astrid Lindgrenová. Syn má rád Sekoru, dcera zase Štorcha. Pro holčičky byly hezké některé knížky od Wilsonové. Jo a pak taky platí některé knížky jim zakázat.  Třeba Foglarovo Dobrodružství v temných uličkách bylo takové "na to jsi ještě malá, to ti půjčím až někdy o prázdninách" a už pomalu stříhala metr! :-) 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 01. července 2021 12:35

Garfie Díky, tak to zavedu, hned jak sestehuju holky k sobě. Velkamala má ráda knizky i jejich čtení. Televizi máme vlastně teď od covidu, protože to bylo fakt zoufalý doma,když jsme byli nemocní, ale nemáme programy, jen YouTube:-D. Ale i to poskytuje příliš možnosti. 

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:09

Karja No to buď v klidu, mladej objevil youtube během online výuky a teda...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2021 13:23

Karja YouTube je zlo! Ale já jsem bohužel slabá a syn na něm tráví nějaký čas po obědě. To televizi mám radši, buď pouštím déčko nebo něco, co já odsouhlasím. Ale do postele elektroniku taky povolovat nebudu, to prohlížení knih občas praktikujeme už teď.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:25

Garfie dik, poslu ti do zpravy mail. Ja jsem vyrustala na Slovensku a cetla evidentne uplne jine veci nez vy tady, kdyz se zde vzpomina na knihy z detstvi, nechytam se moc (a to jsem byla v knihach zahrabana cele mladi). Takze seznam opravdu ocenim

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:35

Evaeva Jo,ale ona ho neumí ovládat:-D. Já ji tam pouštím pohádky, které uznam za vhodné. Ona nezná zatím ani telefon, že tam jdou pouštět třeba jiná než námi nahrana videa;-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2021 13:42

Karja já mu právě půjčuju tablet, ovládá ho velmi dobře;) Na tohle fakt nejsem hrdá, bohužel se z toho už stal zvyk. Doufám, že si v září rychle zvykne na školku, bude tam chtít spát a zbavíme se toho.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 01. července 2021 13:46

Evaeva My jsme technicky zaostala domácnost:-D U nás už ten YouTube je vrcholem:-D

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. července 2021 13:47

mnum Ja si treba vubec nepamatuju, co jsem cetla v obdobi do cca 10/11 let. Jen nejake pohadky, co bylo ve skole...Pohadky hlavne bohatyrske, Erben, Nemcova...Ale zadnou dobrodruznou neno jinou literaturu si nevybavuju. Pak mam zlom asi ve 12, kdy jsem objevila Jamu a kyvadlo a bylo dokonano. To jsem cetla porad dokola, pak Doylovky, Stopy hruzy a jine rodokapsy, James Herriot, Potter a hlavne Pan prstenu. Na gymplu pak Remarque, Capek nebo Zola. Tak tady musim nacerpat inspiraci, protoze muj vkus i na pohadky je znacne morbidni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2021 13:47

Karja ono je to lepší:D

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:11

mnum Třeba Traja pátrači?  O tom pořád mluví můj muž a já to vůbec neznám!!! 

Jos Já třeba ty klasické pohádky nikdy neměla ráda (i když jsem je přečetla), ani moje děti je moc nemusí...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:15

Garfie notna ehm, aj ja čítam Harryho Potter a stále dokola, teraz sa cítim trochu čudne

Offline rozarka
4204 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:19

Dojalo mě a potěšilo, když škola, kam chodí vnuci, navrhla, aby letos děti nenosily ucitelkam květiny a bonboniery, ale příslušnou částku věnovaly do fondu na pomoc Moravě. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:29

Jos ja cetla presne to, co pise Garfie . Chodila jsem uz sama do knihovny a nosila si Enid Blyton, Ransomovky, cetla jsem Foglara a pozdeji vyplenila celou cast divcich romanu:D 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:30

Garfie Áno, troch patracov potvrdzujem :)) a ešte Slávna päťka!

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:41

Mrakoplas a Medzi nami dievčatami, to som prečítala idúcky z knižnice plus vo výťahu

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:44

Ja tak rozmýšľam, ze keď som bola dieťa, čítala som najviac mamine knihy, čiže Gricska čarodejnica, Angelika, Plamene inkvizicie. A to som mala tak 9-10 rokov. Za prvé sa celkom čudujem, že ma to bavilo a za druhe, že mi to mama dovolila

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. července 2021 14:57

letfenixa jaaj áno, na to som už úplne zabudla

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. července 2021 15:00

711990 Vidis, to vubec neznam. Foglar me moc nechytil (spis jsem to cetla pozde) a divci romany me minuly uplne. Hodne me bavily takove ty detske encyklopedie, sopky (byla jsem posedla sopkami), dinosauri, kryptozoologie (Po zahadnych stopach, tu jsem milovala) nebo atlasy, divy sveta..

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. července 2021 15:38

Jos taky si toho moc nepamatuju, zeby to bylo tim? Jinak taky se mi líbily už jako dítěti morbidní nebo ponuré pohádky, i ty hrané (třeba moje nejmilovanější filmová pohádka Nebojsa se nelíbí snad nikomu, hlavně dětem ne - je tam strašidelný černokněžník, ples zombíků na zakletém hradě, princezna která si trnem růže řízne do ruky, celá atmosféra taková tmavá, v mlze...) 

Garfie jj, Traja pátrači byli fajn ale trochu nedostatkove zboží u nás, dostala jsem se jen k nětkerým dílům