711990 ježiš, taková bývalá moje ségra. Jak říkala její učitelka "Já jí ani nemůžu potrestat, ona všechno ví, to ty okolo neví, která bije"
Já dostala v páté třídě napomenutí, protože jsem chodila pozdě. To mi zůstalo doteď![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
711990
To je super charakteristika-a zůstalo ti to?
Oni jinak ti kluci byli vůbec výborní, hlavně jeden. Vypadal jak John Lennon, byl dost svéráz, těch historek o něm bylo víc. Dneska má dva tituly a přednáší na vysoké.
711990
prostě tě akorát učitelka nedokázala dostatečně zaměstnat
Evaeva no tridni rozhodne ne:D jedinej predmet, kde sem nemela tyhle problemy, byla anglictina. Mela jsem tolik prace, ze jsem pomalu az do maturity byla o rok napred
a jsem za to do dneska vdecna, byla to uplne ta nejlepsi ucitelka na svete
711990 jak se k tomu stavila tenkrát tvoje máma? Jako učitelce jí asi bylo jasné, odkud vítr fouká.
Evaeva no jako byla z toho spatna, ale teda u tyhle tridni to fakt bylo zjevny, ze je to hlavne jeji problem. Navic na jedny schuzce rekla moji mame, ze je videt, po kom jsem tak vzpurna
ale kazdou nedeli mi nasi davali kazani, at se chovam normalne...celejch 8 let![]()
711990 po kom seš vzpurná
to byla drsná učitelka, teda![]()
Děti. Samé jedničky na gymplu a samá Áčka na VŠ
.
Mirka
šprti! ![]()
Garfie jo, ale moji![]()
Garfie Ten seznam by mě zajímal, pro inspiraci. Je to úctyhodné číslo.
Garfie no ty blaho, to neprec to la ani starší a ta dostala pochvalu, že čte hodně. I když je pravda, že ta elektronika já dělá hodně. Toto mě na tom covidu štve nejvíc, že děti vyfasovaly notebooky, starší ještě ve škole licenci minecraftu a už to bylo.
Já jsem teda nikdy tempem několik knih týdne nečetla. Kdyz mě knizka chytne, tak ji za vikend dám, ale pak mám vždy chvíli pauzu.
brrr Pošli email, pošlu ti to. Mám tam v jednom obě děti, něco se kryje, něco je třeba z doby, kdy začínali číst, co už bych jim dnes nenapsala (stane se, že dcera někde zhltne "první čtení"
), dřív jsem tam psala i co jsme jim četli my, ale u toho jsem nevydržela.
continuity Ta elektronika, to je mor, vidím to i u našich a dost se to běžně snažím regulovat. Ale třeba loni o prázdninách skoro nic nepřečetli, pořád jsme někde byli a večer frčely telefony, tak nechtěla jsem z nich dělat nějaké mimoně. :-) Já přitom o prázdninách četla nejvíc. Jako ty čtu já teď, když vezmu knížku, dám ji skoro na jeden zátah, ale jinak čtu už minimálně, spíš brouzdám na netu a dost mě to štve!
Garfie Syn je extratrida! 60, to prectu tak letos na materske
. Budes muset davat nejake tipy, syn je malicky, ale strasne rada bych ho vedla ke cteni. Nicmene manzel za zivot precetl tak do 5knih a absolutne me nechape, ze potrebuju samostatnou mistnost na knihy. Snad to po nem nezdedi. Ale mas uplnou pravdu s tou elektronikou, take vic casu prokrastinuju na netu nez stravim smysluplnou cinnosti.
Jos Tak jedna rada do začátku. :-) U nás neexistovalo vzít si večer do postele telefon nebo tablet. A večerka už od předškolního věku probíhala tak, že jsme děti frkli do postele, přečetli pohádku a pak buď mohli spát, nebo si ještě v posteli chvíli číst (nečtenáři prohlížet knihu), jiná možnost nebyla. A mám pocit, podle svých kamarádek, že tohle je největší kámen úrazu, jakmile dítěti dovolíš večer tablet nebo telefon, už mu ho nikdy nevyrveš. Naše děti četly ze začátku fakt jen večer v posteli. Taky hodně poslouchají audio, my TV nemáme, takže na pohádky koukají jen u babiček, možná i to sehrálo roli, těžko říct.
Garfie Dik zkusim! Akorat s televizi nepochodim. Z manzelovy rodiny je takovy debilni zvyk, ze televize jede porad jako kulisa. A pritom ji nikdo nesleduje! Ale beda kdyz ji manzelovi vypnu. Pritom mi to samotne vadi, sleduju jen zpravy ev. nejaky film/serial. Ja ji k zivotu vlastne vubec nepotrebuju
Jos To znám, tak to má spousta lidí. U mě to nebylo nějaké rozhodnutí z přesvědčení, když jsem se odstěhovala do podnájmu, tak jsem na ni neměla, pak se přistěhoval muž, napřed ji chtěl kupovat, ale nějak k tomu nedošlo, stejně jsme pořád někde pařili. :-) No a už na ni nikdy nedošlo. Ale máme plátno a projektor, filmy pouštíme, občas i dětem, ale není to takové to běžné koukání. Myslím, že nejvíc sehrálo roli to -buď spánek, nebo kniha. :-)
Garfie Syn je uctihodny čtenář!
U nás to funguje stejně, v posteli před spaním dcera může jen cist nebo poslouchat audioknihy. Čte hodně, ale poslední cca dva roky pořád dokola Harryho Pottera. Už se nám ty knížky začínají rozpadat a to mají klasickou šitou vazbu. Ale jak jsou tlusté, dostáváji zabrat. Čte i jiné, ale HP jede furt dokola mezi tím ostatním.
Garfie Televizi take nemame, a planujeme kdyz tak projektor na zed
pohadky starsi poustim na notebooku, ale jen pres den, vecer pred spanim muze uz jen knihy, tata nebo ja ji precteme pohadku (2, 3...) a pak si prohlizi sama
tak vidim ze u vas tento pristup zaucinkoval spravnym smerem, snad se i u nas zadari... A tech 60 knih, wau
(take by me zajimal seznam, dceri jsou sice jen 4, ale urcite bych vyuzila)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články