Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline continuity
42824 příspěvků moje polička 13. října 2021 23:05

Upřímně, ty poučky s potoky. Zkoušeli jste někdy kolem nějakého potoka jít déle než 50 metrů, když tam nevede chodník? Je to příšerný voser, většinou se to po chvilce zahloubi do nějaké roklinky nebo rozbahněné pudy, nebo je to alespoň plné kopřiv. Když je tam chodník, je lepší se držet cesty. 

Ale takto malé dítě je fakt lepší v lese neztratit. Musím si to přečíst, jak to přesně bylo. 

Offline Karja
44543 příspěvků moje polička 13. října 2021 23:10

continuity No to právě nepišou. Ale já si začínám myslet, že už se pak tak bála, že třeba už ani na hluk nebo zvul nereagovala. Navíc třeba i ji nesedly ty uniformy, přece jen ti policajti v rojnici, když víš, zes něco provedla (ztratila si se, kdoví co se v té dětské hlavě honi) a celkově to vypadá desive. Přece jen ten hajnej, to je takovej strejda z lesa, a zvlast tenhle, takovej sympaťák. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 14. října 2021 00:00

Karja No ale pokud vytvořili rojnici, tak snad prohledali každou píď země. Kam by se potom schovala? Ale souhlasím, že musela být strašlivě vyděšená, je mi jí strašně líto.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2021 07:59

Hanka H předpokládám, že i ona někudy chodila, dokud měla sílu. Ta rojnice asi neměla 3km

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:36

Karja Hanka H Psali rano, ze snad sla na druhou stranu nez hledali. Ze v tomhle miste vubec nehledali. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 14. října 2021 10:41

Ja deti v lese hlidam hodne a maji instrukce zustat na miste, ze uz si je najdeme. Je to z nejake poucky preziti - byla to rikacka, to uz si nepamatuju presne - zastavit, stat, zasneruj boty a zapni si bundu, udelej domecek z chrasti, pred domeckem udelej binec a my te najdem nez reknes svec. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2021 11:28

Lamicka je fakt, že u menších dětí, do těch 12, 13 let, je to asi nejlepší.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 14. října 2021 11:45

continuity S potoky úplně souhlasím, taky vyzkoušeno. Ale ani ty cesty ( pokud to nejsou asfaltky)   v místě, kde lidi pravidelně nechodí, nejsou žádná hitparáda, občas to pod smrky vypadá jako regulérní vyježděná cesta, a pak se najednou  ztratí v nějakém šáší. Takže v místě, kde to člověk nezná, kde není vidět ani nějaké osídlení, se velmi lehko ztratí i dospělý nemístní. Navíc se asi děvče původně nepokoušelo dostat do civilizace obecně, ale na nějaké smluvené místo. Zaplaťpánbůh, že to dopadlo takhle. 

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 14. října 2021 12:50

Lamicka díky za říkanku, už jsem se začala lehce bát, že jsme rodiče na dvě věci, protože potoky, cesty, vyrazit do civilizace atd. nevedeme. Klukům říkáme, že si mají najít nějaké místo, kde jim bude pohodlně (aby neměli tendence zdrhat), třeba pod velkým stromem, kde nebude tak mokro, sednout si na zadek a čekat, hlavně nikde nepobihat, my si tě/vás najdeme.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. října 2021 14:15

continuity 

Myslím, že ty potoky jsou dobrá poučka do opravdové divočiny, zvlášť když víš, že tě nikdo nehledá a nepotkáš cestu. V neprostupných porostech ten potok sám může být nejschůdnější cesta. V tropech se kolikrát treky jdou právě korytem.

Taky by mě zajímalo, kudy holčička bloudila a kolik toho nechodila. Pochopila jsem, že ji našli na místě, kde ještě nehledali a podle plánu se do té lokality vydali, dostali ji přidělenou k prohledání. Jestli byla v pohybu, mohli se fakt míjet. Říkám si, že kdybych v takové situaci viděla nebo slyšela lidi, spíš bych běžela pro pomoc. Nemám vůbec představu, na jakou vzdálenost je v lese slyšet volání,  já docela blbě slyším.

Online Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 14. října 2021 15:10

dynda někde jsem četla, že poblíž byli dřevorubci s pilami, musela je slyšet a přesto se za nimi nevydala (možná, že dobře, že tak, přibližovat se k místu těžby je o život). Ten, který ji našel, říkal, že se asi tak bála.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. října 2021 15:48

Pinot Noir 

Je fakt, že člověk v panice nebo šoku nejedná úplně v souladu s našimi představami o tom, co je třeba udělat pro přežití.

Offline continuity
42824 příspěvků moje polička 14. října 2021 17:50

dynda člověk, který jde do opravdové divočiny obvykle nepotřebuje rady ze školní branné výchovy (nebo kde se to učilo - taky si to pamatuji). 

Píšu to celé v kontextu českých luhů a hájů. Až na vyjímky, většinou v pohraničí,  tady stačí jít kilometr víceméně rovně a člověk na nějakou známku civilizace narazí. 

Naše rodina měla dvě chaty v takových na orientaci obtížných místech a i se za ta léta několik návštěv i domácích stratilo. Ale bylo to ve výsledku: vylezl jsem ve vesnici na opačné straně hřebene, teda domu po silnici 20 km, takže hrozná otrava, ne žeby někdo bloudil divočinou dva dny. 

Offline vanilka
2163 příspěvků moje polička 14. října 2021 18:06

Radost mi udělala ta moje cácorka, když mi z výletu z Brna vlakem přivezla za poslední zbytky kapesného tuhle krásnou slunečnici. Úplně mě to v tom vlezlým studeným sychravu zahřálo .

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. října 2021 18:08

vanilka Krásné sluníčko ve váze, dcerka je šikovná!

Offline Kokoska
34772 příspěvků moje polička 14. října 2021 18:10

vanilka slunicko pro maminku, to je krasny :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. října 2021 18:31

continuity dospělý člověk se u nás opravdu neztratí, pokud ho nějak nepřekvapí počasí nebo se nezraní.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. října 2021 19:16

vanilka to je hezký! :)

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 15. října 2021 16:27

Komiksy sestaku. Dam na chvilku sem, jen detaily, pak smazu, i kdyz mi dali souhlas. Ale fakt pecka.

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 15. října 2021 16:45

Luna pecka! Jak je to každý úplně jiný... Moc mě baví typo u Adollf hasičem. A ta křída vedle.