Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 31. října 2021 11:14

barbucha no, jsem ráda, že s většinou mých partiček se setkáváme bez partnerů

Offline RoSa
10129 příspěvků moje polička 31. října 2021 12:15

kde se to motaly ty růže z listí, tady? tak už mám hotovej pugét

Offline Kokoska
34770 příspěvků moje polička 31. října 2021 12:17

RoSa ale moc peknej, jsi sikovna!

Offline RoSa
10129 příspěvků moje polička 31. října 2021 12:20

Kokoska dík! beru zejtra na hrob - doma prej sušený kytky přinášej smůlu...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. října 2021 12:35

RoSa Jj, podle feng-šuej, taky to sleduju, donesla jsem si nějaký traviny od rybnka, tak to asi poruším, jo a ve špižírně mi visí levandule. Ale záchod. dekl dávám dolů a nespím nohama ke dveřím.

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 31. října 2021 12:51

Karja Pavlena S tou Samarou jsi vyvolala vzpomínku na nejděsivější Halloween ever, když jsme byli v Japonsku pozvali nás známí do jejich školy, starší studenti připravili hru pro první stupeň-a bylo to teda hustý!!! Všechno bylo potažené černou látku, všude tak různě postávaly "mrtvoly", osvícené zespoda, bafaly po nás, chytaly nás za nohy zpod školních lavic, no normálně, fakt to bylo šílený. Syn byl ve školce, tak toho jsem celou cestu musela nést, vůbec neotevřel oči!

Zato včera jsme byli na zámku v Náměšti na Hané, měli tam takovou divadelní prohlídku na motivy Strašidla Cantervillského a to bylo super! A cool bylo, že jim tam vletěl netopýr, tak to vypadalo úplně stylově! 

Offline Dadoo
11641 příspěvků moje polička 31. října 2021 13:10

RoSa no super! Krásná je!

Offline Pavlena
6913 příspěvků moje polička 31. října 2021 13:44

Garfie podobný Halloween byval u dcery ve skole - historicka budova se sirokym schodistem, po schodisti ruzne polehavaly a valely se zombie (studenti vyssich rocniku) a take chytaly prochazejici za nohy a ruzne se po nich natahovaly, zhasnuto, dramaticka hudba, bylo to super. Kdo dal schodiste, mohl ve vyssich patrech soutežit o sladkosti. A nebylo to zas moc, prosli i prvnacci. Za noveho reditele uz se uz nic nekona, covid mu vyrazne pomohl se ze vsech zabavnych akci vykroutit. Chteli jsme s partou rodicu udelat Halloween pro decka v parku (nejaka stopovacka se svickama a poklad), ale cela trida spadla do karanteny, takze opet prd. Achjo.

Offline RoSa
10129 příspěvků moje polička 31. října 2021 13:52

Kan levandule má výjimku!

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 31. října 2021 14:14

barbucha Toto mi udělat manžel, tak je nejen bez večeří, ale i beze mě.

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 31. října 2021 14:17

Pavlena Tak to je naprd :-( To je hezké, ten rodičovský nápad. U nás ve škole je jen tradice na prvním stupni, čtvrťáci jednu hodinu obchází ostatní třídy v maskách a straší...jinak v Japonsku to prožívají strašně moc, to se rovná Americe, jen závistivě sleduju fotky ze školy, kam měly chodit děti...super akce, včetně obědu ve školní jídelně nebo pikniku v parku pro rodiče....

Jinak já dělala doma párkrát halloweenský večírek, s procházkou na hřbitov, který máme kousek a stopovací hrou a mělo to vždycky hrozný úspěch! :-)

Offline Pavlena
6913 příspěvků moje polička 31. října 2021 14:37

Garfie japonska skola dobra..! Ja se priznam, ze mi to americke strasidelne tresteni prijde lepsi, nez ty nase ponury dusicky. V nasi rodine se jeste ta hrbitovni trafice hodne drzi, to beru jako dobry, ale na duse se to promeni v paniku, zda je hrob dostatecne nazdoben, ale zas ne moc, zda vitr neprevrhne dekoraci, zda zive kytky vydrzi hezke az pres vikend a tak... Radeji bych mela Dia de Muertos nebo i Halloween nez toto.

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 31. října 2021 14:46

Pavlena  Přesně. Já mám ráda i Dušičky, ale fakt je, že u nás se to moc neprožívá. A ty mexický bych hrozně chtěla zažít! On je hezký i svátek mrtvých v Japonsku-O-bon, mají ho ale koncem srpna a to jsou v ulicích festivaly, chodí průvody s přenosnými svatyněmi a tančí se takový typický tanec, kdokoli se může přidat, má to skvělou atmosféru. Je to vlastně budhistický svátek zemřelých, takže dost možná se slaví i jinde v Asii? V Japonsku je město, Tokushima, které je vyhlášené oslavami, mají tam i muzeum a tamní taneční průvod trvá nonstop tři dny a tři noci, tak to bych jednou chtěla zažít! 

Offline 999
19759 příspěvků moje polička 31. října 2021 15:13

Pavlena Garfie Já říkám Dušičkám rallye hroby a jsem ráda, že letos to na mě nepadlo :-).

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 31. října 2021 15:15

999  Jo, to je asi ve spoustě rodin výstižný!!! Ale já bydlím vedle malého hřbitova, kterej je hrozně opečovávanej, tady jsou Dušičky prakticky nonstop celý rok!! 

Offline 999
19759 příspěvků moje polička 31. října 2021 15:26

Garfie My jsme teď byly s moora na Zelený hoře a kolem je opravdu velkej hřbitov. Nejdřív jsme si říkaly, jak je krásnej, udržovanej, všude kytky, než nám doklaplo, že Dušičky :-).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. října 2021 15:44

Garfie A líbilo se vám na zámku? Se přiznám, že my byli docela zklamaní.

999 Hřbitov nevím, ale kostel tam je nádhernej, jednou jsme tam měli soukromou prohlídku s výkladem a bohoslužbou.

Offline Jitka77
1924 příspěvků moje polička 31. října 2021 15:59

Je to spíš do přiznání, ale když se tu probírá to strašení - včera jsem po půlnoci přepnula na Art, kde běžel estonsko-nizozemsko-polský "artový horor" s názvem Listopad a docela mě to zmrazilo. Na čůrající bicykl a stylizované zvuky lesa asi hned tak nezapomenu. (Docela to vystihuje jedno hodnocení na ČSFD: Takhle nějak by to mohlo vypadat, kdyby se koncem šedesátek Vláčil s Herzem totálně zkouřili a rozhodli se zkombinovat Erbena se Švankmajerem.)

Offline 999
19759 příspěvků moje polička 31. října 2021 16:12

Kan Do kostela jsme jely :-).

Offline Garfie
28484 příspěvků moje polička 31. října 2021 16:20

Kan Mně se to docela líbilo, ale předloni jsme byli v Čechách pod Kosířem na podobné akci a to se mi líbilo víc. Možná proto, že Strašidlo pochopitelně znám, takže jsem věděla, co bude následovat. Děti ale ohodnotily líp tohle, takže těžko říct. A byli jste v pátek nebo v sobotu? Ona ta představení bývají v sobotu lepší, v pátek jsou ještě všichni ti amatéři nervozní. :)