Kokoska mě právě taky donutily, seděly na lankách od houpaček a hladově pokřikovaly. ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Ehm, my sypeme od srpna, už jsme jim prolili hrdlem asi osm kilo slunečnice... naše sýkorky si to vydupaly, máme krmítko na parapetu celoročně a slétaly se tam, významně bušily zobáky do dřeva - zkusili jsme po hrstičce a rozjelo se to. (V tu dobu už v přírodě slunečnice dozrávají, takže jsme si řekli, že jim semínka neublíží.)
Klasika: koňadry, modřinky, brhlíci, později stehlíkové, vrabci, zvonci, párkrát už i dlask. Z nevítaných jen dvě hrdličky, ty tady v okolí přebývají stabilně, holubi mají naštěstí rajón jinde (což asi souvisí s poštolkami, které hnízdí poblíž).
Sýkorky máme extra drzé, umí zalétnout i do obýváku, když je otevřené okno, sednou si někam a zvědavě koukají, co kde máme. Možná sbírají data pro nějaký průzkum o lidském druhu.
Jitka77 nejspis o tom, kde lidsky druh prechovava potravu ![]()
https://www.theguardian.com/artanddesign/2015/nov/23/sir-john-soane-how-tomb-for-architects-wife-inspired-the-red-telephone-box
O původu anglických telefonních budek.
Další svatba v rodině, sice až příští rok v září, ale moje kmotřenka
Ona byla takovej můj rodičovský trenažér, od mimina jsem ji jako bezdětná dostala na hlídání a to i v noci.
barbucha To je moc pěkný, co js pro zřítelnici nachystala. Jednou to oceni ještě mnohem vic. Je úžasné, když se v rodině nekdo takový objeví. Máš muj obdiv .Přiznávám, ze ja to vzdala, ale zas mě fascinuje davno, takze jsem si nechala udelat rozbor mitochondriální DNA. Jsem halt taková.
A došli při tom rozboru k nějaké pramatce?
Lenka22 Ano, moje pramatka je Tara.
Vlastně je to nejhlouběji, jaknje možné se dostat. Běžně se naráží k Marii Terezii, s výjimkou významných šlechtických rodů. I kralovskych.
černá káva úžasné! Je to detailní, stojí to za to?
Lenka22 Těžko rici. Mně to za to stálo, jsem tuz taková. Mam v úctě své předky, i ty dávné, vždyť diky jim vsem jsem tady. K dispozici máš i možnost "zanést" některá svá data do takové jakoby mapy předků.
Ty znáš knihu Sedm dcer Eviných od B. Sykese?
černá káva Ano, četla jsem to, moc se mi to líbilo.
Nevím už, která dobrá duše mi poradila rychlé vrácení bot do půl roku. Pěkně jsem to sepsala a i když jsem tomu moc nevěřila, tak mám reklamaci uznanou. Děkuji moc
černá káva ak sa môžem spýtať, kde si si to dávala robiť?
Renusatko a to me zajima, o co slo?
Renusatko můžu se prosím zeptat, jak jsi to sepsala? mám tu jeden pár, vadný hned po rozbalení z krabice, prodejce nekomunikuje a má špatnou pověst (bohužel jsem se to dozvěděla, až když jsem pátrala), sídlo mimo Prahu, je to zatím tedy v mezích toho půl roku, tak bych s tím chtěla včas nějak pohnout. moc díky!
PavlenaŠlo o tenisky, poměrně vysoká cena 4500, kdy se mi po třech měsících nošení, ale už jsem je měla skoro půl roku koupené, udělaly díry v podšití té boty a zůstala mi jen ta vrchní prodyšná část. Bylo to v místě malíčků a palců, tak jsem si říkala, že mi určitě dojde něco o vadách nohy nebo tak. Tady mi někdo poradil, že do půl roku se reklamace řeší jinak a že to mám rychle vrátit.
mitford sister Našla jsem si jen podle jakého zákona to je. Paragraf 616 občanského zákoníku říká: „Pokud se vada objeví v prvních 6 měsících ode dne nákupu, má se za to, že existovala již v době převzetí věci, a to za předpokladu, že to neodporuje povaze věci nebo se neprokáže opak. “
Prodejci tak nemusíte dokazovat, že jste škodu nezpůsobili svým nevhodným zacházením, ale naopak to musí případně dokázat on a to je většinou velký výdaj s nejistým koncem. Takže jsem sepsala reklamaci a tohle jsem k ní připsala
. Ale stejně jsem to posílala tomu prodejci. S nekomunikací to spíš bude na nějakou stížnost na prodejce.
Gratuluji.
Renusatko dobre vedet, diky za info..!![]()
barbucha To je super, žes tu knihu udělala. Asi bych ji taky rovnou nachala natisknout 2x nebo si ji na něco nechala stáhnout.
Tak jak jsem tam byla to veledílo nechat zkontrolovat, vzala jsem s sebou rovnou flashku... a slečna lektorka pravila, že to běžně nedělá, ale že u mě udělá výjimku protože jsem taková milá!
![]()
barbucha To taky jsi :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články