Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Pinot Noir
29825 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 13:00

Kokoska mě právě taky donutily, seděly na lankách od houpaček a hladově pokřikovaly.

Offline Jitka77
1924 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 13:51

Ehm, my sypeme od srpna, už jsme jim prolili hrdlem asi osm kilo slunečnice... naše sýkorky si to vydupaly, máme krmítko na parapetu celoročně a slétaly se tam, významně bušily zobáky do dřeva - zkusili jsme po hrstičce a rozjelo se to. (V tu dobu už v přírodě slunečnice dozrávají, takže jsme si řekli, že jim semínka neublíží.)

Klasika: koňadry, modřinky, brhlíci, později stehlíkové, vrabci, zvonci, párkrát už i dlask. Z nevítaných jen dvě hrdličky, ty tady v okolí přebývají stabilně, holubi mají naštěstí rajón jinde (což asi souvisí s poštolkami, které hnízdí poblíž).

Sýkorky máme extra drzé, umí zalétnout i do obýváku, když je otevřené okno, sednou si někam a zvědavě koukají, co kde máme. Možná sbírají data pro nějaký průzkum o lidském druhu.

Offline Kokoska
34766 příspěvků moje polička 14. listopadu 2021 14:12

Jitka77 nejspis o tom, kde lidsky druh prechovava potravu

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 11:53

Další svatba v rodině, sice až příští rok v září, ale moje kmotřenka Ona byla takovej můj rodičovský trenažér, od mimina jsem ji jako bezdětná dostala na hlídání a to i v noci. 

Offline Lenka22
2631 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 13:02
Reakce na černá káva:

barbucha To je moc pěkný, co js pro zřítelnici nachystala. Jednou to oceni ještě mnohem vic. Je úžasné, když se v rodině nekdo takový objeví. Máš muj obdiv .Přiznávám, ze ja to vzdala, ale zas mě fascinuje davno, takze jsem si nechala udelat rozbor mitochondriální DNA. Jsem halt taková.

​A došli při tom rozboru k nějaké pramatce? 

Offline Lenka22
2631 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 13:04
Reakce na continuity:

Porod císařem,dítě v plodovem obalu.

​To je úžasné video. 

Offline černá káva
2116 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 15:15

Lenka22 Ano, moje pramatka je Tara.

Vlastně je to nejhlouběji, jaknje možné se dostat. Běžně se naráží k Marii Terezii, s výjimkou významných šlechtických rodů. I kralovskych.

Offline Lenka22
2631 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 19:56

černá káva úžasné! Je to detailní, stojí to za to? 

Offline černá káva
2116 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 21:08

Lenka22 Těžko rici. Mně to za to stálo, jsem tuz taková. Mam v úctě své předky, i ty dávné, vždyť diky jim vsem jsem tady. K dispozici máš i možnost "zanést" některá svá data do takové jakoby mapy předků.

Ty znáš knihu Sedm dcer Eviných od B. Sykese?

Offline Lenka22
2631 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 22:29

černá káva Ano, četla jsem to, moc se mi to líbilo. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 23:26

Nevím už, která dobrá duše mi poradila rychlé vrácení bot do půl roku. Pěkně jsem to sepsala a i když jsem tomu moc nevěřila, tak mám reklamaci uznanou. Děkuji moc

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 03:38

černá káva ak sa môžem spýtať, kde si si to dávala robiť?

Offline Pavlena
6913 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 09:57

Renusatko a to me zajima, o co slo?

Offline mitford sister
1707 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 10:50

Renusatko můžu se prosím zeptat, jak jsi to sepsala? mám tu jeden pár, vadný hned po rozbalení z krabice, prodejce nekomunikuje a má špatnou pověst (bohužel jsem se to dozvěděla, až když jsem pátrala), sídlo mimo Prahu, je to zatím tedy v mezích toho půl roku, tak bych s tím chtěla včas nějak pohnout. moc díky!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:10

PavlenaŠlo o tenisky, poměrně vysoká cena 4500, kdy se mi po třech měsících nošení, ale už jsem je měla skoro půl roku koupené, udělaly díry v podšití té boty a zůstala mi jen ta vrchní prodyšná část. Bylo to v místě malíčků a palců, tak jsem si říkala, že mi určitě dojde něco o vadách nohy nebo tak. Tady mi někdo poradil, že do půl roku se reklamace řeší jinak a že to mám rychle vrátit. 

mitford sister Našla jsem si jen podle jakého zákona to je. Paragraf 616 občanského zákoníku říká: „Pokud se vada objeví v prvních 6 měsících ode dne nákupu, má se za to, že existovala již v době převzetí věci, a to za předpokladu, že to neodporuje povaze věci nebo se neprokáže opak. “

Prodejci tak nemusíte dokazovat, že jste škodu nezpůsobili svým nevhodným zacházením, ale naopak to musí případně dokázat on a to je většinou velký výdaj s nejistým koncem. Takže jsem sepsala reklamaci a tohle jsem k ní připsala. Ale stejně jsem to posílala tomu prodejci. S nekomunikací to spíš bude na nějakou stížnost na prodejce. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 18:11

Renusatko

Gratuluji. 

Offline Pavlena
6913 příspěvků moje polička 16. listopadu 2021 19:02

Renusatko dobre vedet, diky za info..!

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 02:24
Reakce na 999:

barbucha To je super, žes tu knihu udělala. Asi bych ji taky rovnou nachala natisknout 2x nebo si ji na něco nechala stáhnout. 

​Tak jak jsem tam byla to veledílo nechat zkontrolovat, vzala jsem s sebou rovnou flashku... a slečna lektorka pravila, že to běžně nedělá, ale že u mě udělá výjimku protože jsem taková milá!

Offline 999
19755 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 06:44

barbucha To taky jsi :-).