IscaTo je v Rozkvětu a jmenuje se to Papilonia Brno.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Karja já jsem přece nenapsala, že ze státního to nebolí.
Napsala jsem, že i v soukromém sektoru existují dosti zásadní omezení a rozhodně to není tak, že když se šéf rozhodně, může si dělat cokoliv. Jako teoreticky může, ale ty mantinely jsou kolikrát více omezující jež nějaká tabulka někde na úřadě.
To je taková obecná představa, že zaměstnavatel by mohl přidat, kdyby jen trochu chtěl. Já bych třeba kolikrát i lidsky chtěla, protože mnohem příjemnější jsou pochopitelně debaty, přidám ti pět, deset procent, protože se mi líbí jak pracuješ než hledat nějaký kompromis. No a často to prostě není tak jednoduché. ( Často to dokonce není ani o penězích, to je častý argument, který se vytáhne, když jsou už všichni v koncích).
O tom jak je to ve státním jsem se vůbec nevyjadřovala, ani tu mzdovou politiku neznám. Že to tady pod čarou furt někdo vidí, je právě to čtení s porozuměním, kde z napsaného textu ten záver nijak neplyne, jen se to bere jako společenský konsenzus, že by jako obecně plynout mohl, protože to tak často je.
Karja Pinot Noir teď je máte ještě malé, ale když jsme řešili prázdniny tak, že jsme se část dovolené prostřídali, byl to nejhezčí týden, když odjeli s tatínkem!
Pinot Noir Jo já bych třeba jela za rok, teď je to pro ostatní až příliš moc nepohody kvuli moji pohode. A třeba kdyby to s těma babičkama šlo, tak by u jedné či druhé sambo byl, ale ono to spíš moc nejde, aby byli takhle po kupě. I když minule jsem je vezla k babičce na tu ,,Moravu,, a pak jela domů a říkám si, já jsem úplně blbá, proč se na všechno nevyse.u a nepokračuju třeba do Vídně?:-D:-D No ale pak jsem doma prospala půl dne, takže asi tak:-D
Kokoska No tak to samozřejmě! To my asi chápeme obě dvě!
Pinot Noir já bych sama taky nejela, ale už se třesu, až je všechny někam pošlu
Beze srandy to teda určitě přijde, až se naplno vrátím do práce, tak už na to muže připravuju. Já každoročně jezdím sama s dětmi minimálně na týden na chalupu, to má muž za všechny ty odpoledne.
Ale rýsuje se nám v létě pár dní dovolené bez dětí![]()
continuity me pripada ze vychazis z nejake svoji zkusenosti, podle vseho vedouci tymu (?), a podle ni hodnotis uplne vsechno. Coz teda do urcite miry delame vsichni.. ale
Tady si prece nikdo nemysli (kdyztak at se prihlasi :), ale nikde jsem to necetla), ze primy nadrizeny ma nejakou neomezenou moc pridavat, nebo ze je realny protlacit jakkoliv vysokej pozadavek. Co je realny se odviji od aktualniho stavu pracovniho trhu a pozadavky nad ramec neresi sef, ale spis se resi v konstelacich ktery znam ja o patro az dve vys plus treba s hr.
Este k tomu co pises, o predstave, ze zamestnavatel by mohl pridat, kdyby chtel. Ja po zamestnavateli nechci, aby mi pridaval rad, mi staci, kdyz tak nejak nazna ze mi asi pridat bude muset, jinak se situace vyvine pro nej nevyhodnym smerem :)
Lilly_Ku naprosty souhlas! Z moji zkusenosti jeste pridam, ze bych ocenila, kdyby nekteri zamestnavatele prestali rozlisovat zamestnance a uchazece o zamestnani. Na puvodni zamestnance se s pridavanim "zapomene", ale ve snaze prilakat nove, se pak nabizi uchazecum na stejnou pozici mnohem vic(jakoze kolikrat o desitky procent).
Karja Pinot Noir To mi připomnělo, jak se podobná debata vedla na nějaké dětské oslavě a jedna maminka tam měla přesně tenhle postoj "já bych bez dětí nikam nejela", já starý Herodes na to "a to já bych běz dětí jela hned" a o dva týdny později se srazíme v letadle do Marrakéše, my s dětmi, oni dva sami. Prý "no tak babička se nabídla....ale já jsem jako myslela na dýl, to bych fakt nejela!" ![]()
continuity Já ale o soukromém nepsala nic, to tys tam vložila to, že je to teprve na dlouhé lokte, kdyz si na to musís vydělat, tak tam už jsem nějaké srovnávání v neprospěch viděla. A dál už jsou to takové splechty okolo. Já to klidně uzavru tím, že nerozumím psanému textu a debatu posunu dál.
Garfie Hahahaha, tak to je fakt povedené!
Lilly_Ku i když pominu moje zkušenosti. Tak můj muž je z pohledu řízení lidí na úplném konci potravního řetězce a toto pochopení, že pokud se firmě nedaří, tak prostě na ty výplaty víc peněz nebude, zcela určitě má.
I když to ty jako zaměstnanec nevidíš, nebo tě to nezajímá, i tak to prostě existuje s výjimkou nějakých šťastných korporací, které prodávají produkt, který není citlivý na tržní výkyvy a jeho množství není ovlivněné lidskou práci, napadají mě třeba utility. Jinak je úplně jedno jestli jsou to konzultace nebo pekař. Buď ty peníze jako firma vyděláš nebo ne.
Karja Pinot Noir Ono to od těch dětí občas vypadnout chce :-). Tím nemyslím období, určené pro rodinnou dovolenou, ale takový víkend je velmi zdravý pro všechny strany. Mně víc vadilo, když si dceru odvezli na dovolenou tchýně s tchánem, byt mi připadal prázdný, než když jsem ji nechala doma a odletěla na pár dní do Londýna :-).
Garfie já myslela bez nich jako i bez muže. Jen s ním bych jela ráda, ale není, kdo by pohlídal, takže to nehrozí.
999 tak to já mám úplně opačně. Ráda budu sama doma, ale jet samotné na dovolenou by se mi nechtělo. Je to teda i tím, že mi chybí nějaké kamarádky na takové výlety.
711990 jj, na to jsem zapomnela, ale taky znam :)
Ja sveho zamestnavatele chapat nepotrebuju. Predpokladam, ze az nebude mit na vyplatu, tak me holt propusti. Coz uz se mi jednou stalo, kdyz jsem pred lety pracovala v turismu. Vyhodnotila jsem cely to odvetvi jako slepou vetev a zacala od piky uplne nekde jinde. A cas ukazal, ze to bylo spravny rozhodnuti.
A prosim uz mi nevysvetluj ze firma musi vic vydelat nez utratit a jakou roli v tom hraje poptavka (mimo to ze i tady se najdou vyjimky, jsou firmy co jeste nikdy nevykazaly zisk a sve zamestnance plati skvele, ale to je na jinou debatu). o tehle oblasti mam celkem predstavu, protoze to je soucast me prace.
Karja nekdy bych si chtela ukrojit kousek z tveho vstricneho a diplomatickeho pristupu.
A taky optimismu a smyslu pro humor ![]()
Ja jsem spis tym osina v zadku nekdy ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my