Lama_z_Lana to je taky dobrý, odložené bonusy mají některé top pozice v bankách, jinak jsem o tom teda neslyšela. ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Lamicka Tak ti přeju ať ti to vyjde a co možná nejdříve. No mě právě přesně vadilo takový to ,,teď to nejde,,. Osobní ohodnocení se nějak dalo zvyšovat standardně jednou za rok nebo se tím alespoň argumentovalo, ono kdo měl nějaký trumfy v rukávu, tak to dokázal asi nějak vydolovat i jindy. Tak se porozhlidni i jinde, třeba někde vytáhnou jiné benefity.
Lama_z_Lana No to je taky slušný vochcani, ono z toho i dost zavání takový to, že kdyby jsi měla slusnej rok i ten další tak ti nedá nic, protože odměny navíc přece už máš.
Mně v tomhle vždycky hodně pobaví kamarád kterej je z takové echt odlisne sféry. Tuhle byl doma tak mu říkám ,,ty máš dovolenou,, a on že ne, že jim ale šéf neproplatil odměny, co jim slíbil, že to odložil na další měsíc,, takže mu zavolal že prostě nejde. Tak tři dny byl doma, pak mu poslal na účet dvacet tisíc, tak šel:-D. Jako on má takovéhle historky týkající se ,,benefitů či motivace,, co čtvrt roku.
Karja "teď to nejde" je argument bežný i v korporatech. Přidává se 1.4. a jinak smolík. Ještě lze přijít s výpovědí v ruce, to pak zafunguje lecos, ale člověk si musí být dost jistý.
continuity Tak samozřejmě flexibilitu přidání jak se komu zlíbí do neodpovídající vyse asi nikdo nečeka. Ale já jsem tyhle dve sféry absolutně nechtěla srovnávat, jen jsem chtěla napsat,že v tom státním dost často chybí flexibilita jakákoliv co se týče finančního ohodnocení, kolik ti daj, kdy ti to daj, značně neflexibilní systém:-D
continuity Jo on korporat ten státní systém asi značně připomíná co tak znám od přátel.
Lamicka každopádně přeji, ať se ti to povede.
Karja no u nás se to tak jako kumuluje..když v roce 0 něco vyděláš, máš odměnu rok 1-5. když zase v roce 1 něco vyděláš, tak bereš odměnu za 2-6. Takže se to pak v těch letech sčítá a když seš extra šikovnej (a už tam jsi nějakej rok), tak to měsíčně něco slušnýho hodí. Ale i tak bych to radši pěkně "na dřevo"
. V jiných institucích stejného typu to jde, no ![]()
Lama_z_Lana no tak hlavně zcela objektivně s touto šílenou inflácii o dost peněz přicházíš. Tlapkám moc.
continuity no právě ![]()
Sweet Potato ale jo, na hrubé skále a okolí už jsme byli i s dětmi, ale vůbec nevím, jestli jsem byla někdy v Jičíně. Teď, když už zvládneme i výlety bez kočárku, je to dobrý tip.
continuity je to dotaz, ne tvrzeni. Proto jsem se ptala, jestli to myslis tak, jak jsem to pochopila.
Mam pocit ze na moje prispevky co s tebou nesouhlasi, nebo mas jen pocit, ze by mohly, reagujes zbytecne utocne. Ja se s tebou nechci za kazdou venu dohadovat, le nektery veci vidim jinak.
Preplaceny zamestnance tak, ze pokladaji firmu, jsem opravdu jeste nevidela, ale uz jsem nekolikrat zazila ze v momente kdy dal zestnanec vypoved (a nemyslel to jako vydirani, proste mel lepsi nabidku a uz ho nebavilyy vecny sliby), tak najesnou slo vsechno, vcetne znacneho zvyseni platu.
Krome statu to mozna zalezi i na odvervi a/nebo komkretnim produktu. Vsechny tri firmy o kterych mluvim maji dost vysokou marzi.
Ale hlavne, jako zamestnancee nezajima, jak si to zamestnanavatel nastavil s cenama a marzi. Kdybych tohle chtela resit, zalozim si vlastni firmu, s veskerym rizikem a vyhodama z toho plynoicima. Ja chci za dobre odvedemou praci adekvatni ohodnoceni a pokud ho nedostanu, jdu jinam.
@Lamicka drzim pesti, at to vyjde!
continuity Ale to neplatí přece na všech pozicích. Co s tím má třeba dělat taková účetní? Ta přece prostě pracuje pro svou firmu a v podstatě vydělat na ni musí teda někdo jinej.
Tak to si piš, že v korporátu se i příspěvek účtárny k výsledku sakra posuzuje. Účetní blbou prací dokáže firmu připravit o hodně peněz, na daních, na pokutách, na častých konzultacích s někým chytřejším. Pravidelně se prezentuje, čím jsi přispěla, ušetřila peníze a hlavně čas. Že nevyžaduješ nesmyslnou byrokracii po zaměstnancích, že navrhneš způsoby, jak práci zefektivnit... Dost umí odhalit i audit.
Někdy je nemožné s některými zbytečnými postupy hnout, a často právě kvůli vedení, které na druhou stranu tu efektivitu vyžaduje, což je občas úsměvné, ale tahle představa, že účetní jede svoje a osud firmy ji nemusí zajímat, je dost mimo.
continuity Lilly_Ku děkuju ![]()
Lilly_Ku já mám jenom pocit, že ty z meho príspevku bežně vyvodiš něco, co tam vůbec nikde ani náznakem není. A pak vůči tomu argumentujes. Nestalo se to poprvé a mě takova diskuze popravdě příliš nebaví.
Pinot Noir Tak osud firmy ovlivní každou pozici, i pozici uklízečky, tu představu fakt nemám. Jen mi nepřišlo adekvátní na sdělení, že ve státním se přidává kolikrát dost komplikovane, argumentovat, že co teprve v soukromém, kde na sebe musíš vydelat. Pak se to začalo rozmazavat do už celkem jednotlivosti. Ale tím, že mi continuity napsala že i v korporatexh je to jednou ročně vidím znacnou podobost;-).
Pinot Noir Tak osud firmy ovlivní každou pozici, i pozici uklízečky, tu představu fakt nemám.
No já myslela tu kauzalitu naopak teda, že v soukromé sféře se má za to, že i účetní má vliv na osud firmy.
continuity prosimte co presne jsem nepochopila na to cituju "v soukromem se musis snazit, aby ten klient ty penize zaplatil", v souvislosti s narokem na pridani platu.
Ja to pochopila, ale s tim jak to podavas nesouhlasim. Mozna ve tvym oboru nebo v casti oboru, ale neplati to tak pausalne, jak to podavas, a rozhodne ne pro vsechny profese.
Mozna jsi to nemyslela jen na sales (na to jsem se ptala, ale misto odpovedi prisel jen jakysi ster).
Sweet Potato ale jo, na hrubé skále a okolí už jsme byli i s dětmi, ale vůbec nevím, jestli jsem byla někdy v Jičíně. Teď, když už zvládneme i výlety bez kočárku, je to dobrý tip.
Jé, promiň, já si tě spletla s jednou diskutující, co je z Ráje, myslela jsem, že si děláš legraci. (A teď si lámu hlavu, která to byla)
Ještě k Jičínu: místní muzeum je moc fajn pro děti (ne mimina samozřejmě). A ve výstavní síni bývají skvělé výstavy - Formani, Nikl...
Krásné muzeum (zase i pro děti) je i v Turnově. Nová expozice o kamenech a nahoře o historii horolezectví, do které zakomponovali i slavné Pobytí Sasíků pod Hrubou Skálou (bitva, která se nikdy nestala)
Jo a v Dolánkách (u Dlaskova statku) určitě zajděte do infocentra a Muzea přírody.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my