Evaeva Jj no uvidíme, jako ségra už tam mají právě zamluvený velký apartmán, takže je to takový otevřený.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Evaeva Český Ráj je super, ale v létě tam není k hnutí.
Lamicka super!!!
Karja no a v soukromém na tu vyšší mzdu musíš nakonec vydělat a to jsou teprve dlouhý lokte.
Lamicka jsi dobrá. Držím palce, ať to vyjde. ![]()
continuity Tak podmínku, že si ji zasloužíš výkonem beru jako splněnou.
continuity Souhlasim. Hruba skala k Valdstejnu, Trosky nebo Prachovske skaly vsude..to je slusny masakr. Ale jinak trochu mimo sezonu se da. Takovy Vezak nebo Nebak v nedeli odpoledne se krasna prochazka. Karja Cesky raj je skvely. Sjizdeni Jizery zvladnou i prtata. A neminte Jicin ![]()
Karja to právě není jenom o výkonu, musíš ty peníze opravdu vydělat. Teda snažit se tak, aby to klient zaplatil, což není to stejné jako podávat dobrý výkon.
Karja Hotel Peklo Josefuv dul?
continuity Ale to neplatí přece na všech pozicích. Co s tím má třeba dělat taková účetní? Ta přece prostě pracuje pro svou firmu a v podstatě vydělat na ni musí teda někdo jinej. Jako já si myslím, že jsem pochopila tu tvoji myšlenku ale přijde mi hrozne osekana, uplatnitelné jen pro malou část zaměstnanců.
Karja no tak v soukromých firmách je větší část zaměstnanců ta výdělečná. A i ta nevýdělečná se na výdělku firmy často podílí, třeba obchod, marketing. Kdyby to byla menší část zaměstnanců, tak rohlík stojí 20 korun.
Ani ti výdělečni na to nemají úplně 100 % vliv, jestli bude firma v zisku, ale bohužel mzdy všech jsou tím ovlivněné. Těžko přidáš účetní, když je firma ve ztrátě.
Lamicka
tak ať to vyjde
Mxslis to tak, ze lidi v sales maji lepsi paku na zvyseni platu?
Pokud ano, tak moje zkusenosti z firem o nekolika stech az radove tisicu zamestnancu to vylozene nepotvrzuji. Ani v b2b a v b2c uz vubec ne.
Oceneni se spis odviji od miry kvalifikace plus jak moc je tezky sehnat na soucasnym trhu prace nahradu.coz vede tesa misty k tomu, ze jsou lidi fakt hodne prrplaceni, ale to zase proc ne :)
Dokazu si predstavit ze to tak funguje u startupu nebo agentur treba, ale do tehle oblasti teda moc nevidim.
A mozna i ceskej trh funguje jinak nez nemeckej.
continuity Nemyslím si, že by se o tom dalo bavit takhle paušálně, to už je pak taková teorie nereflektujíci konkrétní pripady. Ale v podstatě mi na tom tvém sdělení vadilo to, že to zavánělo takovym tím ,,no ve státním ze státního, o nic nejde,,.
Dekuji vsem za podporu ![]()
Karja Snadne to nebude a hned taky ne, je rozpoctove provizorium, ale chtela jsem, aby to vedeli a meli cas to projednat a pripravit. Pokud mi nepridaji po jeho ukonceni, tak pujdu. Prace me sice moc bavi, ale prostredi je nepekne, z benefitu jen stravenky, i belitko a blok si kupuju ze sveho. Zidli jsem si nedavno sama sesroubovala. Sef nepracuje, je to urednik v nejhorsim slova smyslu, plno veci resim za nej (coz je super, hodne se naucim
). Jako takhle by to dal fakt uz neslo, premyslela jsem nad tim hodne dlouho a jsem rada, ze jsem to udelala.
Karja No hele, já je asi taky můžu zařadit k té státní (veřejné) oblasti, kde mám i možnosti si polepšit "tvrdou prací", haha. Loni jsem měla celkem úspešněj rok, za což mi vznikly pěkné odměny. Ale můj hodný zaměstnavatel se asi bojí, že bych to hned rozfofrovala za děvky a chlebíčky, tudíž mi je nevyplatí hned, ale pěkně mi to rozpočítá na 5 let a bude mi to posílat měsíčně. Přičemž vtip pokračuje v tom, že smlouvu mi dá jen na tři roky. Takže když odejdu nebo mi smlouvu neprodlouží, tak papa penízky:) Občas cítím lehkou frustraci.
Lilly_Ku prosím tě, kde si vyčetla z toho mého příspěvku, že
Mxslis to tak, ze lidi v sales maji lepsi paku na zvyseni platu?
Lamicka Malý krok pro lidstvo, velký pro člověčici!
Já jsem si dneska zkusila říct o možnost parkování v garážích fakulty (čtyři hodiny mě v modré zóně přijdou každý týden na stovku, což je 10 % mé hrubé odměny jako externisty za tu dobu) a dostala jsem přípis, že se mnou počítají, a kdyby nebylo zrovna volno, mám od tajemníka svolení využít jeho vyhrazené místo ![]()
Karja já jsem jen chtěla říct, že když přidáváš v soukromém, je za tím většinou pečlivé počítání. Rozhodně ten proces není flexibilní v tom, že si můžeš dělat, co chceš.
Dost lehce se totiž může stát, že se člověk dopřidává do stavu, že ten zamestnanec pro něj bude příliš drahý. Ať už je to účetní, obchodník nebo pekař.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my