Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:20
Reakce na Pinot Noir:

Karja myslím, že barbucha spíš navrhuje, abys jela sama

Jako ÚPLNĚ sama.

​To ne, Karja to pochopila správně.

No vždyť by stačil prodlouženej víkend... a najít pěkný prostředí i pro děti (doporučení tady je dost), máš od nich pokoj, když se zabavěj, ne? Venku nějaký hřiště a tak, vevnitř bazén... nebudou vědět kam dřív skočit a ty si i kávičku v klidu vypiješ. Delší řízení... přece nějakejch plusmínus dvěstě kiláků neni nic hroznýho

No ale jak myslíš. Já bych při představě, že ještě takovejch 10 let nevytáhnu paty z domova a nejdál se podívám do Českýho ráje, asi brzo lezla po zdi. Tak se mi to Rakousko zdálo vhodně při ruce

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:23

711990 V posledním zaměstnání za stejnou práci platili 50-2000 za hodinu. Ti, co pracovali za 50, tam byli dlouho, byli dobří a hodně skromní, ten za 2000 měl dobrou sebeprezentaci, ale práce byla hodně nekvalitní. Uznávám, že tohle bylo opravdu extrémní, ale v menší míře je to strašně časté.

Offline Karja
44523 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:31

barbucha Ne, tak ony až povyrostou tak to bude lepší. Takhle je s nima i jen cesta utrpení a také vyzadujou přes den dost pozornosti, pak přece jen budou takové víc samoudrzbove, treba vloni bych se ještě neodvážila, letos jo, sambo ještě ne, prej za rok to už vidí. S tím řízením je to do Rakouska aspoň 4 hodiny, což bych sama vážně nezvládla, musela bych jet nějak na noc a pak být nevyspala sama s dětmi překypujícími energii přes den. Z toho celého výletu mi nevychází moc pozitiv;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 15:35

Karja já tě chápu, já bych s dětmi sama do cizího prostředí nejela. I když ty bys tam měla tu ségru, tak to by šlo, ale zase ona tam bude mít muže... A samozřejmě to neřeší tu cestu.

Offline Karja
44523 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:38

Evaeva Tak ona už má děti starší a budou chtít podnikat cyklovylety ne mít na hrbu další rodinu. Jako já mám dost i jen hodinu cesty s nima, nejsou v autě moc klidne. K prarodičům to máme hodinu a čtvrt a jako odfukuju úlevou když tam jsme:-D

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:43

Mne se tyhle veci hodne zmenili nastupem do prace. Kdyz jsem s nimi byla doma, tak jsem je rada odlozila a jela jen s muzem nebo kamaradkami. To me udrzovalo v psychicke pohode. Zatimco ted mam pocit, ze se nechci pripravovat o moznost byt s detmi na dovolene. Mozna by to zase nejakou dovolenou jen ve 2 chtelo. Bylo to vzdycky super. 

S malymi detmi jsme dost cestovali, ale kvuli nam, hrozne by nam to chybelo. Obcas to teda byly nervy, ale vzdycky to bylo hezke. To asi kazdy vi sam nejlip na co se citi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 15:44

Karja jojo, chápu! Já sama řídím jen na chalupě, takže tohle je pro mě úplné scifi. Spíš jsem to myslela tak, že sama bych jela jedině s kamarádkama, rozhodně ne úplně sama.

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:51
Reakce na 999:

Mně víc vadilo, když si dceru odvezli na dovolenou tchýně s tchánem, byt mi připadal prázdný, než když jsem ji nechala doma a odletěla na pár dní do Londýna :-).

​Presne! Sama v byte chodim jak tygr v kleci (noo hlavne prvni den), ale odjet je super..!

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:58
Reakce na Kokoska:

Karja Pinot Noir teď je máte ještě malé, ale když jsme řešili prázdniny tak, že jsme se část dovolené prostřídali, byl to nejhezčí týden, když odjeli s tatínkem!

​Ano, od porodu jsem toužebně vyhlížela, kdy se budou moc přidat k pánské jízdě. Dočkala jsem se, když jí byl rok a třičtvrtě. A jezděj doteď, každé léto na týden!

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:59

Pavlena Fakt? Pro mne sama doma úplně nejvíc nejlepší.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 15. února 2022 15:59

Emi no, to je sice pravda, ale ty za 50/hodinu musej kupovat stejne drahy rohliky zejo....takze kdyby jim pridali, budou jeste loajalnejsi a spokojeny i nadale.

Offline Karja
44523 příspěvků moje polička 15. února 2022 16:00

Evaeva Jo, tak to já bych zase sama jela, to by mi nevadilo, člověk si to zas může udělat i takový podle sebe. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 16:04

Karja hm, já si to nějak neumím představit, nikdy jsem sama na dovolené nebyla. My se s mužem shodneme, takže bez přizpůsobování se dětem je to úplně podle mých představ

Offline Karja
44523 příspěvků moje polička 15. února 2022 16:16

Evaeva Já teda taky ne, jen jsem jednou teda byla u kamarádky ve Švédsku a tam jsem u ní jen přespavala, ale tak byl tam večer někdo komu jsme sdělila svoje dojmy:-D. Ale představit si to umím, spíš teda někde ve velkoměstě než u moře nebo někde sama chodit po horach;-). 

Online Garfie
28467 příspěvků moje polička 15. února 2022 16:48

Pinot Noir Já tomu rozumím, taky jsem to tak měla, když byly děti malé, ta možnost být s mužem o samotě byla hrozně vzácná. Ale teď už si úplně s radostí vyjedu sama (s kamarádkama) a nechám je všechny svému osudu! :-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 16:54

Karja možná, že kdybych to zkusila, tak by se mi to zalíbilo;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 16:56

Garfie to je ale obrovský rozdíl jet sama a jet sama s kamarádkami!

Online Garfie
28467 příspěvků moje polička 15. února 2022 17:00

Evaeva Já mám ráda oboje. Jako sama bych teď nejela, asi bych měla takové špatné svědomí, s kamarádkami mi to přijde bůhvíproč ospravedlnitější.  Nemyslím tím, že by to doma někdo řešil, spíš, že toho času je málo, chci ho trávit i s kamarádkami, tak proč jet sama, to je jen "čas navíc". Ale když jsem bývala v Japonsku ještě bez dětí, tak jsem cestovala hodně sama, i na týden a bylo to super! I teď miluju vyjet třeba na den do Prahy úplně sama. 

On je hlavně problém, že kdybych chtěla jet sama, musím to tajit, protože se vždycky někdo přifaří! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 17:08

Garfie

já se jdu sama ráda projít, na výstavu a tak

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 15. února 2022 17:36

Lamicka Držím palce ať to v práci vyjde podle tvých představ.

A mám takový blbý dotaz, myslela jsem si, že ve veřejném sektoru se jede podle nějakých tabulek a individuální zvýšení základního platu jde jenom tehdy když se změní pracovní zařazení zaměstnance do vyšší platové třídy, případně když člověku přibývá praxe tak se taky dostane k vyššímu platu.  Nebo se tu bavíme spíš o osobním ohodnocení?  Zajímá mě to fakt jenom technicky jak to vlastně funguje.

A ještě jeden podobný dotaz, jaká je vlastně pracovní doba ve veřejném sektoru? Je to 7,5 hodiny + půl hodiny na oběd nebo se pořád jede starý model 8 hodin + půl hodina na oběd? Nebo se to liší podle typu úřadu/ministersta atd.?