Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 15. února 2022 17:40

barbucha dveste kilaku s ditetem, ktery se nudi, kazdych 10 minut se pta "uz tam budeeem?", pak na 15 minut usne a probudi se s revem, ktery nejde utisit, zastavis, napije se, rozjedes se, chce curat, zastavis, uz se mu nechce nebo je zima / vitr / po trave leze brouk, takze curat rozhodne nemuze, rozjedes se, zacne brecet, ze ho boli zadek, "uz tam budeeeeeem???" kazdych 5 minut"... obcas jedem jen 120 km, trva to cca hodinu 40, a vono je toho dost i kdyz ma s sebou mamu, ktera ho dopuje susenkama, zabavuje pohadkama a vselijak se s nim zabyva. Presto to je sem tam o nervy, kdyz se mam soustredit na rizeni. Kdyz jsem jela sama s vetsim, byl v klidu, ale 3/4 cesty si poustel na tabletu nejaky priserny film o robotech, strasny zvuky, ale aspon neprudil. Tolik k ty ceste. A na dva, tri dny, dve cesty brzo za sebou, mezi tim krotit smecku, tomu teda nerikam odpocinek a super dovolena.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 17:50

Kokoska pořiď staršímu sluchátka! Jinak teda lituju, na naše teď už zabírají pohádky nebo písničky. Sice mi pak jde hlava kolem z Či a či a čičiči, ale lepší než prudící děti. A vůbec nejlepší je, když oba usnou, delší jízdy se snažíme plánovat na mladšího spánek.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 15. února 2022 17:54

711990 No jasně, platili jim tak málo, že by zbytečně odešli, i když pracovali dobře a jinak byli spokojení. Firma přitom vydělávala dost (což bylo vidět i na té mzdě 2000/hod. pro nového člověka), tak nepotřebovala platit míň, než je minimální hodinová mzda.

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 15. února 2022 17:58

Evaeva on to vzdycky takovy horor neni, ale nekdy to holt vyjde blbe. Ale naposled jsme si skoro celou cestu povidali, zajimalo ho vsechno kolem, na vsechno se ptal. Na to, ze mu neni ani tri a pul, jsem se fakt bavila. Kdyz byl mensi a usnul, nesmelo se zastavit, to se hned vzbudil. Takze na krizovatkach na vedlejsi to bylo obcas napinavy.

Sluchatka pro vetsiho jsou dobry napad, priste je vezmem.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:00

Černá kočka děkuju já jsem ve státním pořád začátečník, tak snad neodpovím úplně špatně Plat se skladá z platové třídy, prac. stupně (roky), k tomu je osob.ohodnocení (kde je opět stanoveno možné maximum), případně dalších mimořádných odměn. U mě se bavíme o zvýšení osobka. 

U nás, i co vím o známých na ministerstvech, tak to je 8,5 hod. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 18:22

Kokoska jo no, někdy se to holt sejde. My máme i tu zkušenost, že když s nimi jede muž sám, tak jsou mnohem hodnější, už tak od roka mladšího. Ale nejezdí s nimi dál než 40 minut.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:24

Lamicka Když si potom přečteš třeba o fotografovi a videokameramanovi, které zaměstnala Schillerová,které zaměstnali ve vyšší platových třídách a navíc dostali nestandardně vysoké osobní ohodnocení a nedá se podle auditu dohledat za co bylo tak vysoké ohodnocení, tak co na to říct.

Jinak ta debata co tu byla,celé jsem to pochopila tak, že to asi není snadné nikde. A osobní zkušenost je ta, že třeba v těch korporátech kolikrát je na vině to, že chybí dobrá vůle konkrétního člověka na příslušném místě, schovaná samozřejmě za pohádkou o pravidlech přes která nejede vlak. Tam kde pracuju byla asi rok jedna HR manažerka, která tvrdila, že přidávat nelze, že to korporace zakázala a potom se po roce ukázalo, že to není pravda, HR šla na hodinu, generální manažer šel asi týden po ní (protože to samozřejmě věděl, ale nic s tím nedělal). Škody, které stihla za ten rok napáchat se potom napravovaly několik let, než se lidi ve firmě zase stabilizovali. Netvrdím, že je to vždycky tenhle případ, ale dobrá vůle věci řešit a takové to přehlížení oprávněných požadavků zaměstnanců (rozdílné platy starých a nových zaměstnanců na stejných pozicích)  a ignorování aktuální situace na trhu práce je za tím asi často.

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:25

https://www.visitfinland.com/campaigns/finngenerator/public/en/
Generátor finský jmen.

Mé jméno budiž

Varpu Pakkanen, což prý znamená něco jako Zmrzlé borůvčí. To celkem sedí.

Offline Makara
3625 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:34

Sweet Potato bohyne nebes a mechove divociny

Ilmatar sammarkorpi

Offline Pinot Noir
29812 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:37

Sweet Potato zní mi to hezky!

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:37

Sweet Potato tesi me, Ritva Oksa, Visici Vetev

Stara vetev, to sedi!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:46

Makara ahoj rodina!

Offline brrr
12309 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:50

Sweet Potato Mielikki Ranta zdraví.

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:56

Teší ma: Aino (The adored woman in the Finnish epic Kalevala) Harju (Ridge)

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 15. února 2022 18:58

Sweet Potato Taru Susi, vyprávění o vlkovi. To sedí. 

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 15. února 2022 19:01

Teda coby Zmrzlá Bobule se proti vám cítím dost méněcenná.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 15. února 2022 19:04

Šmarjá do kelu...já jsem Marja Kelo 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 15. února 2022 19:05

Sweet Potato já jsem zmrzlá visící větev :) 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. února 2022 19:14

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 15. února 2022 19:14

Sweet Potato že já to zkoušelazdraví Alli Kuusi aka Kachní Smrk