Maureen Já před dvěma lety volala svému kamarádovi, místostarostovi Krumlova a on mi to zvedl a říkal, že je v Benátkách, v Itálii, a že se přijel radit, jak omezit turisty ve městě, že už to ten Krumlov nedává, chtěli nakoupit turnikety...Za 14 dní byla uzavřená Itálii a za měsíc svět.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
999 víš co se říká...dej si pozor na svá přání!...Krumlov si určitě oddechnul,bylo to asi už neunosné...
Maureen vypadá to u tebe na krásné velikonoce
. Krumlov, Lenora... normálně áchám! Před lety jsme zažili s mužem vylidněný Krumlov v únoru (na podzim jsme vyzískali nějaký zlevněný poukaz na ubytování v penzionu Kapr, než jsme si objednali termín, byl únor). Bylo kolem -10st, všude 20cm sněhu, nikde nikdo- doslova, a bylo to pohádkový.
999 ty zvony, to je taky krásný!
my máme zatím moc hezký velikonoce, holky byly pá+so u našich a ti nebyli tentokrát ani protivní, v pátek jsme s mužem dali procházku kolem malé přehrady a lesem, vyhrabali jsme se až pozdě odpoledne, takže jsme viděli překvapivě dost zvěře a ptactva, včera jsme šli na procházku i s holkama- takovou tu loudavou, po louce. Šťourali jsme klackem v zemi, poslouchali ptáky, pozorovali první vylíhnuté pulce, v potoce chrostíky, nastříhali jsme proutky na pomlázky, holky barvily vajíčka s babičkou... bylo to tak strašně pěkný a úplně v klidu.
marieu ty tvoje marieu dny jsou tak hezký :-). Já jsem se po dlouhé době zastavila, zůstala v Praze, a tak nějak necháváme ty dny plynout. Vstáváme kdy chceme, oběd nám přiveze Wolt, na večeři jdeme do restaurace. Já z velikonočních jídel stejně nic nemůžu, tak si dáme třeba mexickou nebo thajskou :-). Žádné návštěvy, žádná plánovaná setkání, ale pak jdeš na drink a potkáš tam někoho, koho jsi dlouho neviděla :-).
999 drinky a večeře venku se nás ještě nějakou dobu týkat nebudou... ale volně plynoucí dny jsou nejvíc! V jakémkoliv duchu. Dneska odpo jedem na medvědí česnek (naleziště je u fotbalového hřiště, které hrálo v Okresním přeboru a vypadá pořád úplně stejně!) a cestou zpět do pivovaru pro pivo, při troše štěstí stihnem ještě foodtruck, který je tam na velikonoce přistavený a na nic víc nemáme ambice.
marieu Já mám těch volně plynoucích dnů strašně málo. Je to moc fajn :-).
999 já teď taky, to je ten největší šok po mateřských. A strašně málo času venku na vzduchu. Doháním, jak se dá ![]()
My jsme do Krumlova jezdili od dětství, tak si pamatuju tu proměnu, kterou procházel. Když jsem byla malá, tak to bylo takové hrozně neutěšené chátrající město, hlavně v zimě, která tu ošklivost nějak zvýraznila. Část místních neměla k městu vztah, bylo tam hrozně zdevastovaných baráků, ta fotka níž to docela vystihuje Taky si pamatuju, že se do Krumlova posílalo za trest, když někdo v práci něco skopal, nebo byl nepohodlný, tak většinou skončil v Krumlově. Dokonce se říkalo, že krumlovská nemocnice je hrozná. že když se má člověk rád, tak má jet radši do Budějc (to nevím, co je na tom pravdy).

No a pak po revoluci začalo město rozkvétat, ukázalo se, že to, že se majitelé o domy nestarali, byla i výhoda, protože domy unikly neodborné renovaci a snaze o zmodernění. V půlce devadesátek už to bylo krásné město, se spolužačkama jsme často utekly ze školy a jely jsme místo toho stopem do Krumlova, kde jsme si jen tak chodily nebo seděly někde na trávě a prostě byly ráda, že jsme tam.
Moje poslední návštěva ještě docela dlouho před covidem už ale byla k uzoufání - člověk ani nemohl jít, kam chtěl, prostě ho pohltil dav, který ho pak někde vyplivl, a to jsem tam byli jen v nějakou všední sobotu, ne v čas krumlovských slavností nebo nějaké jiné události.
Je mi jasné, že za velkou částí rozkvětu je ten turistický ruch, ale už tehdy jsme si říkala, že krom místních, kteří v centru ještě bydlí, ale nemají si pořádně kde nakoupit a domů se musí proboxovávat před davy, tím musí trpět i samotné to město, a jestli je vůbec možné to nějak rozumně regulovat?
Každopádně teď jak jsem si tu o Krumlově přečetla, je mi jasné, že se tam budu muset brzy vypravit, je to taková moje první městová láska :-).
Zina Já jsem do Krumlova jezdila i v jeho temné době, milovala jsem tu Kafkovskou atmosféru :-). O to větší šok byl, když se v 90. letech začal opravovat a hýřit barvami. Barevnou věž krumlovského zámku jsem upřímně nenáviděla, i když jsem věděla, že ji udělali přesně takovou, jaká původně byla. Většina mých spolužáků z VŠ se dokonce do Krumlova po škole nastěhovala, založila firmy a někteří mají i podíl na tom, že veřejný prostor tam byl řešený se vkusem. Ale velmi rychle odtud zase vysmahli, úplně k životu to tam v centru nebylo :-).
marieu ty tvoje marieu dny jsou tak hezký :-). Já jsem se po dlouhé době zastavila, zůstala v Praze, a tak nějak necháváme ty dny plynout. Vstáváme kdy chceme, oběd nám přiveze Wolt, na večeři jdeme do restaurace. Já z velikonočních jídel stejně nic nemůžu, tak si dáme třeba mexickou nebo thajskou :-). Žádné návštěvy, žádná plánovaná setkání, ale pak jdeš na drink a potkáš tam někoho, koho jsi dlouho neviděla :-).
idealni, praktikuju pokud mozno o vikendech
Mě jednou do Krumlova odvezl muž na narozeniny, na tajný výlet, neřekl kam jedem, akorát specifikoval co si mám zabalit. No ta cesta byla neskutečně dlouhá plná otázek kdy už tam budem ![]()
Krásný to bylo, tři dny, ubytování úžasný, vínečko, jídlo. Lidí hodně, ale tak se to nějak vstřebalo.
Zina manžel je krumlovák, ukázala jsem mu fotku a prý v tom domě na konci v čele bydlel s první manželkou.On nedá na Krumlov dopustit, prostě nejkrásnější město na světě,peo mě je Krumlov ,,krpál nahoru, krpál dolů,,
libi se mi z leteckého pohledu, ale jinak jsem ráda že žijeme jinde.
Zina do Krumlova teď klidně, jsme tam tak 2x ročne a opravdu se to s tím stavem před COVIDem nedá srovnat. Je tam lidi právě tak, aby to nebylo smutné.
Dva roky zpět jsem sehnala i lístky na ten divadelní okruh, věc nevídaná, vždy bylo beznadějně vyprodáno týdny dopředu.
Tak nejen, že si muž střihnul pražský pulmaraton za naprosto skvělý čas, on včera prolomil vzdálenost 30 kilometrů. Sice poslední dva vypadal, že mě už vážně někde zakope, ale dal to! A to vždycky tvrdil, že víc než desítku nedá ![]()
P.S. potřebuje tady někdo trenéra?
Catherinne měníš profesi? ![]()
Catherinne to bys rychlejc sla, nez ja bych bezela ![]()
Catherinne Já, ale běhám jak Phoebe Bufetová, haha.
Dufam ze ste si vsetky uzili tieto dni voľna a vsetko prebehlo tak ako ste chceli.
U nas áno, síce vajíčka sme nefarbili, ale okna mam umyté, baránok sa z formy vyklopil bez poruchy, pocasie vyšlo .
Deti si vajíčka hľadali po dvore ( tento zvyk sa nám páči, tak v tom budeme pokračovať). Moji chlapi ma vysibali , a teraz uz su vsetci preč a je tu ticho.
A co je na tom najlepšie? Zacina mi týždenné volno. ![]()
Catherinne muzovi teda gratulujem, a oboch vas obdivujem ![]()
Catherinne jaaaa, škoda, že si tak ďaleko. No ale rada by som sa znova rozbehala, zatiaľ som si dala za cieľ nájsť bežecké tenisky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my