Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 21:17
Reakce na barbucha:

Ale ze ses s tím nápadem nepochlubila  

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 21:21
Reakce na Berta:

No dyk pisu jak me popuzovala tim cumenim. Rozhodne lichotka je vzdycky az to posledni, co ocekavam! Znas to, ceska skola  

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 21:24
Reakce na barbucha:

Bohužel znám,......

Online Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:33

konecne doslo na to, v co jsem uz asi rok tak trochu tajne doufala. kamaradka se stehuje k priteli a uvolni 2+1 s balkonem a levnym najmem ve vsech hipsteru raji severnim neuköllnu. budu se stehovat, jupi! co stehovat, budu zarizovat, to bude uplne nejlepsi! ja se tak tesim! sbohem, jednopokojaci! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:36
Reakce na Lilly_Ku:

Gratulujem, hľadanie vhodného bytu je celkom náročné. To si neviem predstaviť ako je to s bývaním v Berlíne. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 20:39
Reakce na Lilly_Ku:

Super, to ti přeju!

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 21:55

dnes jsem po skoro deseti letech ujela pár km na kole.  nezapomněla a bylo to super:-)

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 08. dubna 2017 23:37
Reakce na Lilly_Ku:

Gratulujem!!!

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:21
Reakce na Lilly_Ku:

Není nad dostatek vlastního prostoru. To ti moc přeju!

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 12:34
Reakce na Lilly_Ku:

Gratuluju, je to obrovský rozdíl, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit! Nedá se to srovnat s jednopokojákem. 

Online Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 21:53
Reakce na paktofonika:

predstav si to tak, ze tu je desna rvacka o vsecko. kdyz je nekde vypsana verejna prohlidka, tak prijde treba sto zajemcu (neprehanim). nebo lidi nabizeji bokem treba odmenu 4000 eur za zprostredkovani dobryho najmu. proste trochu divokej zapad. takze jedna z nemnoha sanci je znat nekoho, kdo se stehuje pryc, a domluvit se s nim, ze majiteli navrhne novyho najemce. jako neni to muj byt snu, je v prvnim patre a trochu tmavej na muj vkus, ale kdybych cekala na idealni byt, kdyz navic nechcu nic kupovat, tak budu v jednopoojacu bydlet jeste v padesati.

jinak ta popisovana situace je v oblibenych lokalitach, nekde na kraji se urcite neco sehnat da, ale tam nechcu bydlet :)

Online Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 21:55
Reakce na Ellen:

dik, no ja jsem fakt zvedava! ted bydlim na triceti metrech, to novy bude dvojnasobek, takze rozdil to asi fakt bude :)

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 22:02
Reakce na Lilly_Ku:

A v čem je ten problém s hledáním bytu? Proč je to takový masakr?

Online Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 22:12
Reakce na dost_bot:

protoze je to proste oblibena cast berlina. jsou tu fajn restaurace, kavarny, reka, park, prijemny okoli, u me k tomu jeste prispiva to, ze v okoli bydli vsichni kamaradi.

spousta lidi tady, a ja k nim patrim, se nechce stehovat treba ani o dvacet minut dal, protoze uz to je proste daleko a okoli neni tak pekny. a tim pak vznikaj ty natresky. jako ja si nijak nestezuju, vim, ze to je takovej trochu luxusni problem. ale vzhledem k tomu, ze bydlim sama, nechcu bydelt nekde na konci sveta. tady hupnu na kolo a za pet minut jsem u kamosky (treba), je to kvalita zivota, ktera je pro me dulezita a proto jsem rada, ze se ted zadarilo.

je pravda, ze treba ve srovnani s londynem nebo parizi je situace porad jeste snesitelna.

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 09. dubna 2017 22:14
Reakce na Lilly_Ku:

Aha, já jsem tomu původně rozuměla tak, že se jedná o celoberlínský problém. Takhle je mi to jasné, jde o čtvrť. Díky.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 01:54
Reakce na Lilly_Ku:

Tak tohle je síla... A já měla pocit, že naše story s hledáním bytu, kdy nám z 50 vyvěšených inzerátů (z nichže se nám líbilo tak 20) ukázali nakonec 3 byty byla šílená. Měli jsme kliku, že dva lepší byty z těch 3 měl jako první v pořadí jiný zájemce a bylo jasné, že jeden na nás zbyde Není to teda hipsterská lokalita, ale pro změnu ideální pro rodiny s dětmi......

Každopádně gratuluji, že jste byla úspěšná, vzhledem k okolnostem musíte být asi trojnásobně šťastná Aťs e Vámt am dobře bydlí.

P.S. My se přestěhovali z garsonky 30m2 (bydleli jsme tam dva) do 3+1 o 65m2. To množství prostoru mi ze začátku přišlo extrémní

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 06:54
Reakce na Lilly_Ku:

Blahopřeju k bytu a taky závidim  (ale jenom tak zdravě)

Offline Garfie
28557 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 17:59
Reakce na slniecko:

Něco takového hodně funguje v Japonsku. Měla jsem ty obchody ráda. I když oblečení tam tedy většinou bylo dost děsné . Ale ostatní věci parádní. Šperky, kabelky, domácí spotřebiče, hodně vybavení do domácnosti...koupila jsem si tam nádhernou lampu. Často ty věci byly i v původních obalech, nebo dárkově balené. Přišlo mi, že jde z velké části o nevhodné dary (zvlášť když v Japonsku funguje opravdu drsně složitý systém obdarovávání při nejrůznějších příležitostech....)

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 20:30
Reakce na Garfie:

to znie dobre (ten obchod, nie ten systém obdarovávania...aj keď...)