Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline kinoma
335 příspěvků moje polička 01. února 2015 12:33

Včerejší večerní prohlídka zoo s průvodcem. Sice mi byla pořádná zima, ale stálo to zato .

Offline fija
897 příspěvků moje polička 11. února 2015 08:05

Včera v noci jsem poprvé pekla kváskový žitno-pšeničný chléb z kvásku, který jsem si předtím založila... A povedl se! Úžasná chuť!

Offline Tassia
447 příspěvků moje polička 11. února 2015 09:07
Reakce na fija:

Tak to blahoželám, mám rovnaké úmysly,  ale zatiaľ som sa k tomu nedostala. Teraz mi robí radosť slnečné počasie, more snehu a upravené zjazdovky. 

Offline Venea
170 příspěvků moje polička 11. února 2015 09:19
Reakce na fija:

Tak to jsi dobrá :) ja peču docela ráda a myslím, že i dobře ale na chleba bych si teda netroufla, klobouk dolů :)

Offline kinoma
335 příspěvků moje polička 11. února 2015 14:14
Reakce na fija:

No teda! Takový teplý čerstvý chleba bych si taky dala . Jsi šikovná.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 14. února 2015 21:05
Reakce na dusty:

"Drahého, na ktorom mi záleží"

hehe ...je ti jasné, že teraz je to tu už navždy a bude to použité proti tebe ....

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 20. února 2015 08:02

Mám radost sama ze sebe, postupně dělám pořádek v různých skříňkách a šuplíkách, včera v koupelně. Vyhodila jsem hodně starších věcí(dekorativku), které jsem dlouho nepoužila, některé zaváněly skoro pravěkem. A zařekla jsem se, že unáhlené nákupy dělat nebudu a nesmím. Ještě mám strašnou zásobu sprcháčů (jsem blbec, pořád kupuju a přitom se každý den nemydlím) a dost mazadel na tělo, ale jsem teď celkem poctivá, mažu dost, tak to nebude takový problém. (ksichtovní mazání jsem už celkem vychytala, šampon taky a ty, které nepožívám, dopotřebovávají chlapi)

Chystám se na parfémový šuplík, ale do toho se mi teda nechce, možná ho jenom přerovnám, pomazlím se a nic prodávat nebudu!!

Offline vanilka
2158 příspěvků moje polička 20. února 2015 09:20
Reakce na naja:

Přesně tohle jsem udělala v koupelně minulou sobotu . Impulsem byla koupě nového proutěného košíku "na krasíky" (jak říká manžel) a rovnou jsem spoustu věcí vyházela. Pocit z výsledku byl úžasný. Zůstalo tam jen to, co opravdu používám. Třeba bych nesnesla mít tam dvě tělová mléka. Dekorativku mám jen v jedné taštičce/minikufříku, někdo to má v patnácti košíčkách - to bych nepřežila . Zajímavé, že víc vůní na poličce mi nevadí  .

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 20. února 2015 10:13
Reakce na vanilka:

Právě, ten pocit, člověk si připadá takový lehčí, jako kdybych si dělala pořádek částečně i v sobě.

Já také všechno vystavené nemám, tak max. 2 sprchové gely a 1 mléko a 1 tělový krém. Nemám ráda přeplněné police krámama - lapače prachu.

Online Miru
16586 příspěvků moje polička 20. února 2015 11:43

...jo, jak je uklizeno/zarovnáno vším možným v bytě = odraz duše čisté/zanešené vším možným...

Osobně bych nesnesla mít kvanta nečeho(kosmetika, hadry, nádobí, atd. ...), co v nějakém rozumném(= velmi častém) časovém úseku nepoužívám.

Prostě mi to vadí...

..."bordel"

(ale vyloženě minimalista určitě nejsem)

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 20. února 2015 12:00

To zní skoro jako z FlyLady... znáte?

Online Miru
16586 příspěvků moje polička 20. února 2015 12:07
Reakce na RoSa:

...co to je.?

Neumím anglicky/naskakuje mi to v AJ...

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 20. února 2015 12:12
Reakce na Miru:

Nevím, jestli jsou o tom někde stránky v češtině... je to taková skupina "svépomoci" co se týče údržby domácnosti, něco jako "anonymní alkoholici"

Tady to máš přes google-překladač (to ale ber s rezervou):

https://translate.google.cz/translate?sl=auto&tl=cs&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FFlyLady&edit-text=

Online Miru
16586 příspěvků moje polička 20. února 2015 12:23
Reakce na RoSa:

...áha.

Tak to už zase někdo vychcaně zpeněžil dávnou myšlenku z feng-šuej a to, že opravdu, uklidit si v bytě, je především, uklidit si v sobě a naopak. Je to propojeno.

Staré nevyřešené zasuté záležitosti = krámy, harampádí, věci, co se přeci "někdy hodí"...

Není to nic objevného.

Naopak - je to dávno známá věc.

Jasné, lidem se do plno věcí/záležitostí/nevyřešeností nechce.

Mají strach, nebo jsou líní, atp. ...

Ale když to udělají - uleví se jim, dodá jim to sílu pro příští, dodá to sebevědomí, a

plno zdravotních problémů se tím také vyřeší.

Tělo a mysl jedna nádoba jsou...

Offline vanilka
2158 příspěvků moje polička 20. února 2015 17:05
Reakce na Miru:

Přesně tak.

Offline Trillian
177 příspěvků moje polička 21. února 2015 10:32
Reakce na Miru:

Ja sa veľmi nerada zbavujem vecí, tiež si stále myslím, že sa mi ešte niekedy môžu hodiť. Ono sa to aj občas stane - napríklad v súvislosti s váhou, v zlom odobí som pribrala takmer 10 kg a keď som schudla, tak sa mi staré veci hodili. Ale aj tak toho skladujem veľa, a vyhadzujem málo, a niekedy ešte aj z tých vecí na vyhodenie vrátim pár vecí späť.  Pomaly sa blíži jar, takže skúsim spraviť veľké jarné upratovanie, a možno sa mi bude tiež ľahšie dýchať, ak to má naozaj spojitosť so životom.  Niežeby sa mi dýchalo ťažko, ale vždy môže byť lepšie. 

A včera ráno ma potešili tri nádherné srnky vedľa cesty. Dve nenapadlo nič lepšie, ako skočiť mi pod auto, našťastie som išla pomaly, a tretia na mňa pozrela tými svojími nádhernými veľkými zamatovými očami, a ušla do hory. Krásny zážitok. 

Online Miru
16586 příspěvků moje polička 21. února 2015 10:52
Reakce na Trillian:

...a tak jasné..., 

každému vyhovuje něco jiného

Offline Trillian
177 příspěvků moje polička 21. února 2015 10:57
Reakce na Miru:

...a tak jasné..., 

každému vyhovuje něco jiného

To áno, ale aj tak si myslím, že máš pravdu, poriadim dom a svojim spôsobom si upracem aj v sebe, vyhodím nepotrebné veci, a byt bude priestranejší a aj mne sa uľaví. 

Online Miru
16586 příspěvků moje polička 21. února 2015 11:00
Reakce na Trillian:

...a to zas jo