brrr to jsou moc sikovni. A jak ten jazyk nasavaji, z filmu atd? Ja ted tu anglictinu zacinam resit, protoze nase skola je sice bezvadna, ale nenauci se tam (z AJ) asi ani tuk, zacinaji s ni az ve 3.tride a moc si od toho neslibuju. Mam v planu ho proste zapsat od druhe tridy na kurzy v TBC, s tim, ze na nem snad neco ulpi, ale prijde mi to hrozne na silu, nebude chtit, nebude ho to bavit a bude to pro vsechny hrozne unavne. Ale nic lepsiho jsem nevymyslela, z Minecraftu se nic nenauci a na filmy nekouka, takze na to ho neutahnu![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Gatita NBL, basketbalové dokumenty a spoustu věcí, o kterých nechci ani slyšet.
Měli angličtinu taky od třetí třídy, předtím jen nějaký kroužek v družině, půl hodiny týdně. Starší je teď v primě a žádný problém s angličtinou nemá, když pominu fakt, že nesnáší paní učitelku. Ale že by třeba nestihal, nerozuměl, to ne. My jsme se o tom bavili i v práci, mám pocit, že celý nižší stupeň se ty děti učí barvy, měsíce furt dokola a je jedno, jestli začali v první nebo ve třetí třídě.
brrr co chceš učit dítě, které nerozumí větné skladbě ani v rodném jazyce? Můžeš na ně mluvit, aby nachytaly přízvuk a naučili se pár základních frází. U nás AJ od první třídy, z toho i nějaké hodiny s rodilým mluvčím a obě končili první stupeň na úrovni A1 podle Scio testu. ![]()
Je teda dobré vědět, ze ke státní maturite se u nás předpokládá úroveň B1, což mi přijde na pováženou, ale nevinila bych z toho angličtinu v první třídě.
Za mých časů jsme se tam měli dostat za 4 roky na gymnáziu.
Gatita já bych se teda snažila mu ty jazyky úplně neznechutit. Stejný výsledek jak ta školní výuka se dostaví, když mu pustíš každý den nějakou krátkou pohádku v angličtině.
continuity nic mu znechucovat prave nechci, jen nevim, jak na to. A nechci to nechavat na nasi skole, ta vyuka jazyku (co jsem slysela) je tak na urovni A1 v devate tride. Zadne mezinarodni kamarady nema a na tu televizi se nekouka, a kdyz, tak si pusti nejakou blbinku s minecraft panackama na YT, kde pouzivaji jen citoslovce:) Jako fakt nevim. Myslim, ze i za rok bude ve skole koncit max ve 12, tak by nejakou lekci jeste zvladnul. Spis bude unavna ta logistika a zaplacne se tim dost casu na ukor kamaradu nebo sportu, coz je blby no. Ale verim, ze ty kurzy umej udelat pro deti prijatelne. Ja bych to zkusila a jdyz to bude no go, odlozime to o par let (jako to plavani:)
brrr To jsem ráda, že tohle o synech píšeš. Prijde mi, že starší dcera má na jazyky talent, má už celkem slušnou slovní zásobu a to jsme ji TV hodně omezili a už se dívá hlavně česky, teď fakt jako večerníček a šlus. Na kroužek chodit odmítla, tak jsem si zrovna dneska rikala, že je to mrzuté, že ji nijak v tom nerozvijim, ale vidím, že pokud to tam je, tak to někde dožene. Ona treba umí i vychytat z písně, co hrajou v rádiu větu v písničce a zopakovat to. To neumím ani já:D.
Gatita tam je každá rada drahá. Ja jsem dokonce dětem platila soukromé hodiny, učitelka z mezinárodní školy. Říkala jsem si to je super, chodila se spolužačkou. Pak jsem během covidu zůstala pracovat z domova a zjistila jsem, že platím lepší doučování. Pani s nima většinu času mluvila česky a za hodinu a půl stihly projít učivo na test do školy a udělat si domácí úkol.
Gatita já bych na to v tomto věku šla pres tu televizi. Dcera se dívá už několik měsíců na Peppa Pig a zdá se mi, že to nese ovoce...Až bude starší, tak taky počítám s kurzem, nejspíš taky TBC.
Nezatracuju ani počítačové hry, tak jsem se kdysi naučila dost nových slov já. Ale my jsme taková zaostalá domácnost, takže dcera vůbec neví, co umí youtube nebo že počítač nemusí sloužit jen k práci.
Mohučanka ja bych to nezatracovala v žádném věku. půlka Bratislavy se během socializmu naučila konverzačně nemecky, protože cuměli na KIDa a na F1 na ORF.
Karja To víš, že jsem měla černé svědomí, že jim žádný kurz neplatíme. Ale mám pocit, že ta výuka angličtiny je taková pomalá. Teď jsem viděla nějake prezentace o daily routine, co dělali v primě za domácí úkol a plno dětí včetně našeho občas to -s na konci slovesa ve třetí osobě stejně zapomene. Mám pocit, že za nás by to v šesté třídě neprošlo. Na druhou stranu jsem tu psala, jak se loni starší pustil v Tatrách bez jakéhokoliv ostychu do konverzace s nějakým americkým klukem. Teď na mě zas vybalil předpřítomný čas bez mrknutí oka. Tak si pak vyber. A nemluvím o široké slovní zasobě, ale tam i ten minecraft je docela dobrý Gatita
brrr mě by zajímalo, jak to patlaji anglicky mluvící děti v šesté třídě v rodném jazyce . Protože když vidím, co jsou schopné napsat ty moje v češtině.... Zlaté zapomenuté s v třetí osobě.
continuity no jasně, ale ve vyšším věku je těch možností (kurzů) už víc...Ostatně i já sama jsem se spoustu nových obratů naučila díky hraní počítačových her.
Edit: bylo to v době, kdy jsem studovala na vysoké škole ![]()
Mohučanka tak hlavně ve vyšším věku se ten jazyk učíš úplně jinak než malé dítě. Podle mě je jediné důležité to cca v té pubertě naposlouchat, všechno ostatní se dožene i později.
vic než jazyková úroveň třídy by mě tudíž zajímal přízvuk paní ucitelky.
Byly jsme s kamarádkama - spolužačkama z gymplu, jak jsem se tu o radost z našeho setkání dělila nedávno - na stand-up Dua Docentky. A pak na drink samozřejmě.
Letos jsem uz 3x slysela zpivat slavika![]()
Z telky sa toho da napocuvat dosť, ja už vôbec neriešim češtinu, malý jej rozumie, občas sa pýta na niečo po anglicky. U nás je kurz Helen Donor, kúsok od nás, len ho tam dostať ![]()
Gatita On je ještě malej, ne? Není v první třídě? Já bych ten Minecraft nezatracovala, nejpozději příští rok začne sledovat youtubery a když mu dáš podmínku, že může, ale v angličtině, tak jsi v pohodě. :-) Taky bych na to šla hlavně pohádkama. A nebo online, mně se to osvědčilo hrozně, kdybys chtěla, můžu ti dát tip.
continuity Kdybys chtěla, můžu ti poslat nějaké školní práce z páté třídy naší školy.
Rodilý mluvčí je tam teda myslím jen jeden (+Indové), ale většina tam je od školky, takže mají angličtinu na denní bázi.
Garfie jeste je to prvnak. Ty jsi mi tu kdysi radila italki, vid? Mam to poznacene, ale prijde mi na to jeste maly.
Gatita Možná jo, i když tam najdeš učitele i pro úplně malé děti. Hlavně je super, že mu můžeš dát fakt jen 30 minut, stejně neudrží pozornost o moc dýl a nacpeš to kamkoli.
Garfie jinak kdybys mela i dalsi tipy, budu rada, kdyz se podelis:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“