Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:15

No budu číhat další dny. Dneska jsem to propásla, škoda.

Ty jo, my měli už minulý víkend uplně užasnou sousedskou pospolitost. Jedna sousedka mi přebrala balík a nabídla, at si klidně nějaké zásilky nechávám posílat k nim (nemáme čp ještě), ale to chudák neví, co nabízí. Jiní sousedi nám dali poštovní schránku, a moc hezkou. S dalším sousedem šel muž na ryby. Další soused je můj letitý kamarád, občas mi blikne na mobilu zpráva "kafe?" a sejdeme se s hrníčkama venku. S jiným sousedem zas jezdím do práce, mám to zadarmo, neřídím, odpočinu si, popovídáme si a tak... Ovšem včera telefon "tys jela někam autem, asi na nákup, kup mi prosim tě toffife" mě uplně dostal, ale to je ten můj kamarád, tak to se nepočítá. Jedna parcela je tu neobsazená, to si myslím, že to vybere nějaký debil, aby energie byla vyrovnána.

No a taky muž vysázel 21 stromů:-D:-D 15 sloupcových ovocných a zbytek samé listnáče Já vůbec nevím, co se tady děje, většinou jen z okna vidím jak se někde kope jáma. Ale zahradu jsem plně vyjmula ze své kompetence.V tydnu jdu na nákupu do auta, a tam rejč, kufr od hlíny a černý igelitový pytel, nechtěla bych být stavěná policajty ten den.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:38

Karja s těmi sloupovitými stromy nechci malovat čerta na zeď, ale je to takovej chytáček na zákazníky. Jako sloupovité jsou vyšlechtěné jen určité druhy jabloní, ty opravdu budou držet ten úzký tvar a současně rodit slušnou úrodu, jiné ovocné stromy jsou prostě jen vytvarované obyč stromy, které budou mít neustále tendenci tvořit normální korunu. Udržet sloupovitý tvar a zároveň se úplně nepřipravit o úrodu vyžaduje už dost pokročilý sadařský um, řez stromů je přitom podle mě ta nejtěžší zahradnická disciplína vůbec, a to i u klasiky. Co jsem tak různě četla, tak dost lidí se jich zbavuje, protože to prostě nepřináší užitek, jen práci. Ale třeba jsou nějaké šlechtitelské pokroky v téhle oblasti, o kterých nevím a půjde vám to. 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:50

Pinot Noir Nevím, já to nechávám koňovi:-D. Ale našemu známému se to docela daří, jenže on to umí stříhat a prostě je šikovnej na tu zahradu, hrozně se mu daří...on sice poradí, ale ty jeho ruce mít nebudeme. Máme tam pár jabloní a asi tři švestky, které nám hodně v tom zahradnictví vychválili, tak kdyby jen to. Jinak co se týče těch dalších stromků jsem docela skeptická taky, ale nepřenášim tyto své dojmy dál:-D.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:53

Tak jsem vyběhla ven, na tu polární záři a nic, hvězdičky teda svítí, lehce pofukuje, jedněm sousedům hrčí čerpadlo a druhejm v koupelně něco bliká, což je divný, jsou pryč.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:55

Kan No, to je dneska technika různá. Ale jedni lidi tady v ulici si schválně nechávají svítit, když jedou na dovolenou....

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:57

Mam radost, že se povedla dnešní oslava 10.narozenin, narozenin synka taky mých narozenin. Přijeli obojí prarodiče a sestra s dětmi, bylo to hezké. A stížnost jinde.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:57
Reakce na Karja:

Kan No, to je dneska technika různá. Ale jedni lidi tady v ulici si schválně nechávají svítit, když jedou na dovolenou....

​No my někdy taky, ale není to schválně.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 22:58

Pinot Noir No víš, my jsme jim chtěli zhasnout:-D.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 00:58

Karja To je hezký s těmi sousedy, mít fajn sousedy je nejvíc!!!  (a na vsi skoro nutná podmínka přežití)

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 07:33

Garfie Jo, ale zas to nesmíš přehánět;-). Ale my jak nemáme moc to hlídání dětí, tak se neučastníme žádných party ani nějakých víkendů, takže by se to nemuselo nutně pokazit.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 11:36

Karja Jo, ten vztah je třeba udržovat v rozumných mezích, to je jasné. Ale starousedlíci to většinou umí, problém mívají spíš náplavy, které mají tendence se nerozumně družit.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 12:20

U nás je zrovna na severní stranu na obzoru nejvíc osvětlení ze sídliště na kopci nad námi. Takže záři vidím, bohužel ne tu polární. Ale já se jí asi trochu bojím, tak mě to tak nemrzí.

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 08:21

Byla včera vidět polární záře? Zkoušela jsem párkrát koukat u nás na jižní Moravě, ale nic. I když, možná jsem ji nezastihla, na sever vidíme jenom střešním oknem, a ještě k tomu jen ze stoličky. 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 08:23

Myrtila asi ne, protože muz letěl z Varšavy a říkal, že nic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 08:49

Myrtila včera na ČT24 říkali, že teď už jen dalekohledem nebo přes foťák 

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 09:21

continuity Evaeva To je škoda, docela mě mrzí, že jsem ji předevčírem propásla. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 07. listopadu 2023 18:10

Škoda že jsem to prošvihla, měli jsme tu červenou...

Ale nemohla jsem si nevzpomenout na můj první zážitek, kdy jsem zírala z balkónu na ty zelený jazyky a přemejšlela, kde sakra pořádaj tu diskotéku s laserama

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 14:00

našla jsem psací pero po mámě, koupila jsem si inkoust a ono píše. a krásně

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 16:10
Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 08. listopadu 2023 17:19

moora ooo