Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 05. května 2024 07:33
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 05. května 2024 09:01

MP Marge ať se Ti tam dobře žije, i se smečkou.

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 05. května 2024 09:55
Reakce na MP Marge:

.... pan knihovnik, ktery se prisel podivat, co se mi stalo, povida "treba je to znameni od tatinka, ze by vam tady s nami bylo dobre". A protoze jsem povahy  povercive, tak jsem usoudila, ze ma urcite pravdu. 

Na to nemusí být člověk pověrčivý, ale chápu, jak to myslíš. Je to prostě znamení osudu.

Krásný nový začátek všem čtyřem přeju

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 05. května 2024 10:02

MP Marge ať jste tam moc šťastní 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 05. května 2024 10:43

MP Marge 

No vida, je to venku a člověk se ani nemusí namáhat Tak blahopřeju k rozhodnutí!

Ale taky by mě zajímalo, co tě k tomu vedlo - když tedy vynechám pověrčivost, dovolenou tam strávenou (ale jenom jednu?) plus ty administrativní omezení... podle čeho se ještě rozhoduješ? Určitě to nebyla jediná možnost, na výběr toho bylo asi víc... Je tam nějaký pěkný centrum? Nebo spíš podle parků/okolní přírody? Víc pracovních příležitostí? Lepší bydlení? Nějaký přátelé tam? Samé otázky Prostě co tě nejvíc zaujalo a popíchlo...

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. května 2024 11:03

MP Marge Až teď dočítám, proč jsi zvolila konkrétní lokalitu a je to dojemné, určitě to bylo znamení shůry. Ať se vám tam líbí, ať se daří .

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 05. května 2024 12:28

Radost mi udělala včerejší vycházka na Píseckou bránu a aktuální festival We Love Bubliny  Počasí ukázkový, posezení velmi příjemný...

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 05. května 2024 13:09

barbucha  a jsou tam i dneska!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 05. května 2024 13:12

RoSa 

Huš! 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. května 2024 14:13

Moc vsem dekuju za prani

Uz vidim, ze se nam tam opravdu bude libit, kdyz nam tolik lidi drzi palce! 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. května 2024 14:14
Reakce na barbucha:

MP Marge 

No vida, je to venku a člověk se ani nemusí namáhat

​Bodejt, kdyz to za tebe vyresila dzizisketa  

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. května 2024 14:23
Reakce na barbucha:

Ale taky by mě zajímalo, co tě k tomu vedlo - když tedy vynechám pověrčivost, dovolenou tam strávenou (ale jenom jednu?) plus ty administrativní omezení... podle čeho se ještě rozhoduješ? Určitě to nebyla jediná možnost, na výběr toho bylo asi víc... Je tam nějaký pěkný centrum? Nebo spíš podle parků/okolní přírody? Víc pracovních příležitostí? Lepší bydlení? Nějaký přátelé tam? Samé otázky Prostě co tě nejvíc zaujalo a popíchlo...

​Jasne, to jsou same dobre otazky! Ja jsem hledala mesto, ktere by bylo asi tak zhruba velke jako Rockford, protoze tam se mi v minulosti zilo uplne nejlip. Tim se Cedar Rapids dostaly na seznam. Mne se prave na tehle mestech libi, ze tam je vsechno, co clovek potrebuje, ale pritom je tam mnohem min lidi a malomestska atmosfera, hlavne v okrajovych ctvrtich. Jak jsem tam byla na te dovolene, tak jsem bydlela v Airbnb ve ctvrti, kde jsem si fakt pripadala jako na vesnici (v dobrem slova smyslu). Ale sednes do auta a za necelych deset minut jsi v centru:

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 05. května 2024 14:31

MP Marge také držím palce, ať jste tam spokojení! Jak to u vás je, stěhuješ se do vybaveného bytu nebo bereš vše s sebou?

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. května 2024 14:47

Cedar Rapids jsou v Iowe zname tim, ze je to mesto velice kulturni. Castecne to je tim, ze jsou sesterske mesto Iowa City, kde je University of Iowa (30 min od Cedar Rapids). Ve meste jsou tri divadla, dve multikina, muzea, vystavy, galerie - fakt se tam clovek zabavi. Iowa je jako stat znama mimo jine tim, ze je prevazne "bila", ale Cedar Rapids jsou velmi multikulturni, coz ja osobne vitam, uz jen kvuli tomu, ze az za mnou prijede ex-sambo, nebo moje nejlepsi kamaradka na navstevu,  tak nepotrebuju, aby to ve meste zpusobilo poplach. Navic to znamena, ze jsou vsude etnicke restaurace a obchody s potravinami, coz je u me velke plus. A protoze mesto zalozili Cesi, tak lze najit i ceskou kuchyni.  

Cedar Rapids je idealni mesto pro psy! Vsude jsou pro ne parky a hriste, a smi do restauraci.

Spousta pracovnich prilezitosti! Iowa potrebuje profesionaly ve vsech oborech, ale v oblasti dusevniho zdravi, zvlast pro terapeuty, kteri uz maji licenci a nejakou to zkusenost, je to fakt zlaty dul.

No a vis, ze pro me je dukezita priroda, takze vitam, ze Cedar Rapids jsou obklopene prirodnimi parky a rezervacemi. 20 min of mesta je jezero, kde jsou plaze, a na nektere smi i psi. Uz se tesim na vylety!

Zaroven ale Cedar Rapids maji i letiste! Nekolik letu denne do Chicaga a zpatky, a protoze z Chicaga se da doletet v podstate kamkoliv, tak ma cestovani je to uplne idealni. A je i spousta jinych letu primo z Cedar Rapids, takze ja uz dovolene do budoucna nenapadne planuju podle toho . Mimochodem, moje nova prace je hned vedle letiste a je to od meho noveho bytu tak 10 min autem. 

No a do Illinois to mam, co by kamenem dohodil, takze se nebudu citit uplne odtrzena od kamaradu a zazemi, ktere tady mam. Ideal proste! 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. května 2024 14:49
Reakce na Zu:

MP Marge také držím palce, ať jste tam spokojení! Jak to u vás je, stěhuješ se do vybaveného bytu nebo bereš vše s sebou?

​Vsechno beru s sebou krome kuchyne. Kuchyne jsou tady soucasti bytu/domu a nestehuji se. Moje nova kuchyne ma maly spajz, z cehoz jsem uplne nadsena .

A dekuju!

Online Kokoska
34997 příspěvků moje polička 05. května 2024 15:04

MP Marge to zni uplne idealne. A proti Chicagu je to urcite bezpecnejsi lokalita s mensi kriminalitou. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. května 2024 15:11

Kokoska Presne tak. Neustale se zvysujici kriminalita v Chicagu byla jednim z duvodu, proc jsem se rozhodla odejit.

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 05. května 2024 15:58

MP Marge hodně štěstí v novém

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. května 2024 16:41

MP Marge to znie uplne idylicky! Tak nech sa ti tam paci a dobre zije :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2024 17:43

MP Marge to zní vážně výborně! Kolik tam žije obyvatel? Ať mám představu o menším městě americké velikosti