Raduza whiskas svetlusky
, tak tie ti závidím. A viac takych dní želám, je to dobré pre dušu
Co Vám dnes udělalo radost.?.
RoSaZajímavé, ale nějak jsem se nedočetla princip fungování toho zázraku. Zatím to řeším Fenistilem a antihistaminiky.
Janulik03 Díky, byla to opravdu nádhera. Lituji, že jsem pohotově nevytáhla mobil. Ale byla jsem tím představením tak fascinována, že mobil šel zcela mimo mě
. Tady za tu noční show má chata na samotě v lese (bez proudu a vody - kromě ledové Otavy
)100 bodů k dobru.
Raduza Ano
. Snad to nebylo naposledy.
whiskas funguje to tak, že teplem se rozkládají živočišné enzymy, které ti tam hmyz vstříkne (aby se třeba nesrážela krev). Tyto způsobí tu reakci štípanec. Funguje i na některé zivocisni jedy - třeba segre mistni saman poléval nohu vařící vodou, když u moře šlápla na nějakého jedovatého jezka.
Naopak nefunguje na rostlinné látky (kopřivy).
Jinak čas světlušek je právě teď, taky se na Slovensku nazývají Svätojánské mušky.
Kelti měli hrozně zajímavé uspořádání, tzv. Avunculat. Dědilo se ne přes přímé potomky, (protože ženy byly poměrně nezávislé a mohly tak mít děti s více muzi) ale dědili potomci vládcovi sestry, protože v tomto uspořádání měli k němu s jistotou nejblíž.
continuity jed většiny mořských živočichů je bílkovinné podstaty, zahřátím se sráží a nepostupuje dál.
M je na houbách, takže nikdo nerajbluje se sekačkou, je tu klid. Na plotně je hotová kulajda a lišky na másle, od sousedů voní králík na česneku, kytky kvetou, zpívaj ptáci, štěkaj psi. Miluju tyhle momenty na chalupě ![]()
Na mě včera dýchly prázdniny :-). Vyzkoušela jsem nový paddleboard, zaplavala si v rybníce, dala si skvělou zmrzlinu, a pak jela na prase :-). Bylo to moc fajn.
999
Úplně to dýchlo na mě jen přes ten popis!
Na mňa dychol pocit, že som v Chorvátsku, keď sme vyšli z toho ultraklimatizovaneho obchodu do dusneho letného dňa. Také si pamätám len odtiaľ. Ešte to more mi tu chýba.
Od čtvrtka dobvceea byl u nás ve městě hudební festival. Celý centrum zavřený, menší i větší pódia, různý druhy hudby, pití, jídlo...
Ve čtvrtek jsem byla s kamaradkama, cestou domu mě chytil slejvak, ale bylo to super. Včera jsem vyrazila s dcerou. Byl hic, takže na večerní akci super počasí. Napřed jsme staly u pódia s latino hudbou, lidi skvěle tancovali. Pak jsme byli na městským trhu, tam byly takový šlágry z pivních stanů, pak swing a jazz, disco, pak taková směska, kde tancovali profíci. Ukončily jsme to v zahradě městského "paláce", bylo to tam krásně nasvícení, hrál do. Dorazily jsme domu o půlnoci. Bylo tam spousta zajímavě oblečených žen... prostě parádní akce. Jsem nabitá na dlouhou dobu...![]()
letfenixa ja bych radsi zpatky klimaticky mirny pas, co tu byval, nez ten soucasny primorsky subtropicky bez more.
Ale letos to celkem jde. Je to takové normální léto, pár dní hic a pak ochlazení, ne 35 stupňů 14 dní v kuse. Aspoň zatím.
Kokoska
taky chci mírné pásmo, v létě 22-24 stupně za mě stačí až až.
andulka01 To zní opravdu idylicky, no stres
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.