Co Vám dnes udělalo radost.?.
Janulik03 Vy jste úplně super prarodiče! ![]()
Kan Sweet Potato len máme malý dom evidentne ![]()
Nemôžu mať spoločnú izbu, tu čo majú,si nárokujú každý pre seba.
Tak sme premýšľali, že je načase niečo urobiť s druhým domom, kde býval otec. Je to veľká kuchyňa s priechodom do izby a kúpeľňa.
Tak sa asi hecneme, vypraceme a skúsime to urobiť ako taký priestor pre vnuka. Dcéra nás asi zabije
,
Janulik03 - Máme decká už od minulého týždňa. A nechce sa im domov .
Najlepšia vizitka pre starých rodičov ! / Mám tú slovenštinu rada, ale tento výraz pre babičku a dedu sa mi tak prieči ! / Prajem ešte pekný zvyšok prázdnin !
Blanka Jo to je hrozný a ještě ta starká, nebo jak se to říká.
Janulik03 to je hezky, ze jsou u vas tak radi a spokojeni.
Dcera se zetem jedou v sobotu na 4 dny nekam ne Sumavu, planovali nechat u me Adelku a starsiho u druhe babicky na chalupe. On je tam strasne rad, ma tam porad co delat. Tentokrat se vzeprel, ze chce byt s Adelkou, ale ne s ni na chalupe, chce byt s ni u nas! Tak tu budu mit oba, dcera se smala, ze mi pak koupi nejaky lazensky pobyt, kdyz tohle leto jsem si deticek uzila celkem dost.
Kan No ale když pak máš babičku a stařenku, tak se to rozliší úplně samo ;)
Kokoska tak to je super, stále vravím , že si to musíme užiť, kým sú malí, potom už nebudú tak často
Starka, stará mama, babička, babina. Většinou se to ustálí, že z každé strany se jí říká trochu jinak a dobře se to pak rozliší.
Není v tom nic dehonestujícího, na svatbách kdysi býval tzv. starejší, co označovalo zkusenejsiho muže ne jenom věk (z logiky věci mu nebylo dvacet). Nakonec Stařešina jako nejzkušenější muž se používalo snad i Čechách?
Janulik03 zrovna letos na dovolené jsem 14 vnukovi říkala, že to je asi naposledy, že už je velký a nebude se mu chtít s námi. Dostalo se mi ujištění, že určitě pojede ![]()
Tak to abychom se tam za pár let zase zajely podívat :)
KanU nás sa používa starká, obe staré mamy som tak oslovovala, a ešte stará mať. Babka mi nejde do úst, aj keď v iných oblastiach Slovenska sa to používa. V niektorých nárečiach sa používa aj starenka alebo baba.
To je něco, že? Takovou nádheru zaštukovali.
bram Ona i ta hora Květnice v Tišnově, odkud polodrahokamy patrně pocházejí, stojí za výlet.
Tak sa asi hecneme, vypraceme a skúsime to urobiť ako taký priestor pre vnuka.
A už se ho nezbavíte ![]()
barbucha o to my si ich radi necháme
, len rodičom chýbajú
Hurá, dala jsem v neděli k prodeji 2 dětský kola a jedno si teď někdo vyzvedl. A vyhandlovala jsem cenu 10€ nad mým osobním limitem. Nenávidím vyjednávání, kolo stálo dlouho ve sklepě, protože jsem se tomu nechtěla postavit. Já mám takovou radost! Teď ještě to druhý. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články