barbucha tak slamu snad maji i ve Svedsku? Steblo slamy...
Co Vám dnes udělalo radost.?.
barbucha No, ale to mládenec určitě mluví i polsky, to už bude zajímavá domluva.
je to teda na rozdíl od prvního mezinárodní směska, ale už se tam samozřejmě narodil... matka Polka a otec prej z Bosny - to jsem si rvala vlasy! - ale zřítelnice při výslechu pravila že je křesťan. Aspoň že tak
Připadá mi skvělé, že vnučka už tuhle čecháčskou mentalitu zjevně nemá. Nás čeká do Evropy opravdu ještě kus cesty.
Makara Tak jemněji: kéž se děvče v rodině chlapce setká s vlídnějším přijetím...
Makara Tak jemněji: kéž se děvče v rodině chlapce setká s vlídnějším přijetím...
co? To o čecháčkovství je reakce na barbušin dotaz ohledně náboženského vyznání boyfrienda?
Tak vrtuľník nelietali, príliš silný vietor, vzali sme rada zavdak Antonovom. Pri stúpaní som myslela, že sa rozsype. Super zážitok ![]()

brrr Spíš na rvaní vlasů nad otcem z Balkánu... vzhledem k situaci setkání dvou mladých v zemi, kde ani jeden nemají výlučné kořeny, mi tento akcent připadá dost malicherný. Celkově vidím uvažování jak z Otce Kondelíka.
No, já teda nic malicherného nevidím na obavě ze vztahu dcery/vnucky s partnerem, jehož náboženství považuje ženu za méněcennou bytost. Resp. za bytost, která má práva naprosto odlišná od naší kultury. A tou nemyslím českou.
Janulik03 Juuuu
Janulik03 seš odvážná!
RoSavôbec, ja som nepikotovala, aj keď mi dovolili tam chvíľu byť. ![]()
Som len vždy veľmi nadšená do všetkého , tentoraz aj muž bol ochotný vliezť do lietadla
Raduza taky bych se orosila. A manžel by byl říčnej. ![]()
Raduza Nelíbí se mi zkrátka tady to kádrování podle původu. Proč by mělo člověka definovat, kde se narodili jeho rodiče? Chlapec ještě nedostal šanci otevřít pusu a pozdravit, a už bude muset dokazovat, že není tak špatný? Rodina přesídlila nejspíš proto, aby začali nový život. Připadá mi, že právě předsudky vedou mnohdy k tomu, že lidé rezignují na zapojení do nové kultury - protože stejně pořád budou "ti odtamtud"... Nechápu, že je to tak nepochopitelné s naší zkušeností bývalého východního bloku. Ale v podstatě jsem se jen podivila maloměstskému uvažování v mezinárodní rodině, žíly mi to netrhá.
Jitka77já znám jednu íránskou rodinu, tři bratři, všichni narození v Evropě, velmi úspěšní a integrovaní.
A když se nima mluvíš, v první řadě řeknou, že jsou Íránci. Ani se jich nemusíš ptát. Nejsou muslimové ale zoroatriani, každopádně o tom, že perská říše byla nejlepší ze všech jsou přesvědčeni naprosto neochvějně.
Nikdy předtím jsem se s člověkem, který by byl takto hrdy na svuj původ nesetkala. Tady ve střední Evropě, kde se to vařilo v jednom kotli po staletí a jsme dost pestrá směska se to téměř nikdy nevidí, kromě snad Židů.
Pro někoho je ten puvod prostě extrémně důležitý a je dobre rozumět tomu jak to má. Není to žádný předsudek, jen prostý fakt.
Jitka77 nemusis se tak rozcilovat, vsak Barbucha psala, ze je milej. A z jake rodiny a jak to doma maji u potencialniho partnera snad zajima kazdeho, i kdyby to byl Cech, ne?
Spanilá jízda historických i současných tramvají.

Jitka77 ale takhle já to nemyslím. Puvod jako takový je mi putna. Mě by tam vadil ten mozny islám. Proto bych se orosila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články