Co Vám dnes udělalo radost.?.
Karja continuity Jo tak to pardon, damy! Ja jsem na par minut zapomnela, ze "muslim" automaticky znamena "strasidlo cantervillske"! Dokonce i bosensky muslim, prestoze zrovna v Bosne je pomerne bezne, ze muslimove se do viry rodi, ale nijak zvlast ji nepraktikuji.
No a mit za tchana muslima, to se s "hezkym zivotnim pribehem" absolutne neslucuje. Pochopitelne.
![]()
MP Marge Já to chápu. Řeč nebyla o Balkánu, ale konkrétně o Bosně. Já myslím, že mix Řeka a Polky by nevzbudil pozdvižení. Jako kdyby mi to řekla kamarádka, tak řeknu "ale však to je už moderní země, moderní doba, to bude dobrý". Kdyby s tim přišly moje holky, řeknu "dop.dele, ku.va práce" a začnu googlit procenta vyznání a vyzvídat.
Jako... Misto hysterickeho googlovani, ktere ti o jednotlivci stejne nic nerekne, by ses proste mohla s tou rodinou setkat a toho cloveka poznat, ze jo.
MP Marge Já to chápu. Řeč nebyla o Balkánu, ale konkrétně o Bosně. Já myslím, že mix Řeka a Polky by nevzbudil pozdvižení.
Vidis, a to by podle me zrovna mohl. Protoze kdyz uz jsme u tech stereotypu, tak zrovna Recko, trebaze neislamske, rozhodne neni znamo tim, ze by tam zeny mely na ruzich ustlano. Co se tyka postaveni zeny ve spolecnosti a genderovych roli, je obecne velmi konzervativni.
MP Marge tak to bych po nich nemohla chtít první den po seznámení s klukem;). Jinak stojím si za svým, bohužel no, člověk má asi radši ty cesty co vypadají jednodušší. Také my jsme v Čechách poměrně asi víc konzervativní, tím jak tu není společnost tak pestrá.
Karja Myslim, ze klicove slovo tady je "vypadaji" ![]()
Ja tady v USA znam konzervativni krestany, ktere bych za tchana rozhodne nechtela. Ani pro sebe, ani pro dceru (kdybych nejakou mela). Jejich osobnosti se s "hezkym zivotnim pribehem" neslucuji.
Zrovna tak bych nerada, kdyby pripadne muj pritel (ktereho tedy momentalne take nemam, ale pouzijme predstavivost!) o mne rekl sve rodine, a tam si zacali rvat vlasy, ze emigrantka z vychodni Evropy.
Karja Ostatne, ted kdyz o tom tak uvazuju, tak i v Cesku znam dost panu, ktere bych za tchana nechtela ani nahodou! ![]()
MP Marge to samozřejmě, já bych možná považovala za vhodné poznat rodiče partnerů už na čtvrtém rande, asi by to ten život hodně usnadnilo:D
Karja Ze!?
Hele, ja mam dnes volno, tak tady sedim, piju kafe a myslenky proudi... Vis, ze ja si uz vubec nedovedu predstavit chodit s Cechem!?
Karja No, teoreticky jo, ale v té úvodní zamilovanosti tě to stejně neodradí ;)
MP Marge No tak té dcerce budeš říkat, co říkala kamarádce její máma, když ji vysvětlovala divný vztahy a napětí v rodině nastavajíciho: ale vždyť je si přece nebereš a až budete sami, tak si to zařídite podle sebe. A dopadlo to tak, ze kamarádka splácí dluhy tchánů, protože jim nevyšlo podnikání a synáček, jakožto manžel, vzal roha. Jo a nebyli to ani křesťané, ani muslimové, ani Židé. :D
MP Marge já s tebou souhlasím. Já doufám, že výběr partnerů dětí ovlivním jejich výchovou. Ne, že bych je učila, jak má vypadat správný partner, víš, jak to myslím.
MP Marge Tak to říká spousta žen, co měly vztahy mimo ČR a i tedy spousta mužů:D
MP Marge já s tebou souhlasím. Já doufám, že výběr partnerů dětí ovlivním jejich výchovou. Ne, že bych je učila, jak má vypadat správný partner, víš, jak to myslím.
Tak oni by tě stejně asi neposlouchali:D:D:D
MP Marge No tak té dcerce budeš říkat, co říkala kamarádce její máma, když ji vysvětlovala divný vztahy a napětí v rodině nastavajíciho: ale vždyť je si přece nebereš a až budete sami, tak si to zařídite podle sebe. A dopadlo to tak, ze kamarádka splácí dluhy tchánů, protože jim nevyšlo podnikání a synáček, jakožto manžel, vzal roha. Jo a nebyli to ani křesťané, ani muslimové, ani Židé. :D
Ja myslim, ze ono vubec nezalezi na tom, co bych dcerce rikala nebo nerikala, protoze ta by si stejne udelala svoje.
Hele, a není náhodou větší poměr katolíků v Polsku než muslimů v Bosně poměrově k populaci toho státu?
Když už tu jedeme ty předsudky, mělo barbucha spíš naskočit, matka Polka, žádnej předmanželskej sex, ani antikoncepce, ani interupce, v pátek bez masa ![]()
MP Marge Souhlasím. Na rvaní vlasů je místo narození otce vtipný. Jsem tak i ten prvotní příspěvěk brala.
Hlavně je tomu zamilovanýmu asi úplně fuk, co rodič nebo prarodič. Myslím, že i kdyby si máma lehala na koleje, tak by mě to neodmilovalo
Já jak mluvím doma moc a dítě říká, že u nás pravda občas bolí, tak v tomhle bych teda mlčela jako hrob. To si člověk akorát podělá vztah tím potomkem a stejně k nějakýmu prozření nedojde.
Přiznávám, že jak jsme ateistická familie, tak mě nenapadlo víru případných budoucích partnerů vůbec řešit. Už vůbec ne na základě země původu. A možná je to tím, že máme jen kluky.
brrr Mě prvotně napadlo, že bude kluk moc divokej. Dvě kamarádky mají za muže Chorvaty a mluví o nich jako o horkejch hlavách z Balkánu a podobném duchu líčí celé příbuzenstvo. Nezávisle na sobě, ony se neznají.
Karja no právě! To už je prostě pozdě bycha honit
(Ale já to myslela tak, že jim nebudu vykládat, jak má partner vypadat ani teď během té výchovy, samozřejmě ani potom. Ale budu doufat, že jsem je vychovala tak, aby si vybrali někoho vhodného
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články