Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 04. března 2026 20:54

Myrtila ja to moc rada pozoruju, my tu mivame ptaku hodne. Tuhle zimu sezrali 20kg slunecnice a 50 lojovych kouli. 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 04. března 2026 21:02

Kokoska To je hustý, a to tohle množství vyzobali z krmítka běžné velikosti? Si tak představuju, že jste jim to doplňovali několikrát denně? My jsme na ty obměny stravy, aby byla pořád čerstvá, spotřebovali tak kilo slunečnice koule jsme zkoušeli taky, ale jak sem stejně nikdo nelítal, postupně jsme je vzdali. 

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 04. března 2026 21:48

Myrtila sýkorky potřebují právě to křoví. Ony jsou v něm, vyletí do krmítka, seberou jídlo a vrací se do křoví. A stále dokola. Nejsou jako třeba vrabci, kteří okupují krmítko a hodují. Takže asi máte málo křoví.

U nás lítají i na ty koule.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2026 22:57

Pinot Noir u nás lítají jen na ty koule. Zrní okupují akorát holuby a pak nepřiletí nikdo jiný. Ale je to bída, jsme asi moc vysoko, za celou sezónu přilétlo tak deset sýkorek a nikdo jiný. Ale jednou tu pobyly docela dlouho, třeba 15 minut.

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 04. března 2026 23:24

Myrtila Pinot Noir Kokoska tak jsem šla na výzvědy kolik kg muž letos koupil, takže 90kg a zůstáva trocha. Má teda těch krmítek v parku víc, z toho jedno fakt velkopacitní, to stačí dosypat 1 týdně

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:41

Catherinne vy jste primo velkovykrmna!

Myrtila mam dve tato krmitka povesena na strome, doplnuju tak po trech dnech, kdyz byla hodne zima, bylo to prazdne za 2 dny. Sykorky neco vyhazi, to zas zobaji kosi, vrabci, hrdlicky, straky, videla jsem tu i sojky, obcas prileti brhlik nebo cervenka. Na ty koule se naucila i straka, ale moc ji to nejde. To strakapoud je odbornik, ten tomu da zabrat. A zase ty drobky, co odpadavaji, vyuzijou jini ptaci. My mame na zahrade krome jineho krovi i par chvojek a tuji, sousedi z toho maji zivy plot, ukrytu je dost. A tak 200m vzdusnou carou je les, tak sem lita kde co. Kdyz neni zmrzla zem, reje si tu zluna, dela docela velke diry.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 05. března 2026 10:55
Reakce na Kokoska:

Myrtila ja to moc rada pozoruju, my tu mivame ptaku hodne. Tuhle zimu sezrali 20kg slunecnice a 50 lojovych kouli. 

​kde bydlíš? pošlu ti doma vyrobené lojové koule se slunečnicí :( 

ti šmejdi u nás do toho 3x klofli (a ještě mám podezření na hrdličky) 

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 05. března 2026 14:43

Samantha pod Petrovicema u Botice

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 05. března 2026 14:56

Catherinne Tak taková krmítka jsem teda ještě neviděla! Tam si dovedu představit, že zahučí i 90 kilo

Pinot Noir Jj, moc křoví tu není, to je pravda, jenom něco vedle u sousedky, jinak tu máme spíš stromy, i dost velké. Na těch v létě rejdí kosi, je to zábava je pozorovat, jak si tu hájí svá teritoria

Kokoska Tyjo, máte tam opravdu hodně různých druhů! Já moc ptáků nepoznám, ale i od pohledu vím, že tolik jich tu zdaleka není, nějaké druhy sýkorek, rehci, pár vrabců, ti kosi a bažant A jednou jsem tu viděla dudka, vůbec poprvé v životě, překvapilo mě, jak je velký! Ale všechno jenom v létě, no. 

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 05. března 2026 14:58

Myrtila dudka jsem nikdy nevidela! Kdysi sem litali i stehlici, ale uz nekolik let nic.

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 05. března 2026 16:07

Kokoska 

My tu máme hodně sojek, hrozně drze koukají a tváří se, že zahrada je jejich a mě tam jenom trpí.

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 05. března 2026 16:11

Myrtila U nás na zahradě se v keři schovávají vrabci, zbytek je na stromech. Převažují koňadry a modřínky, pak kosi, pěnkavy, mrchy hrdličky, občas brhlík, stehlík, strakapoud. Třeba zvonka jsem neviděla roky.

Offline Zuzuli
3765 příspěvků moje polička 05. března 2026 16:33

U nas je to s ptacky na krmitku letos hodne narazove. Nekdy krmeni zmizi behem dvou tri dnu, jindy je tam dva tydny. Ze zacatku litali hodne i na balkon, ale ted to nejak omezili. Ale tady v okoli je hodne keru, zive ploty kolem predzahradek, nalet kolem silnice plny sipku a bezinek a taky krmitek okolo, ze jim za to ted asi uplne nestojime, aby se k nam do prvniho patra obezovali

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 05. března 2026 17:58

Moje sestra ma krmitko na balkone v 1.patre.  Moc ji tam ptaci nelitali, az ji nekdo poradil, aby tam pridelala nejakou vetvicku, hodne rozvetvenou. Ze si ptaci nejdriv chteji sednout a obhlidnout teren, jestli je to bezpecne. Hned potom byl u krmitka naval.

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 05. března 2026 19:48

Kokoska brrr Stehlíci, brhlíci, to bych ani nepoznala Ale ještě jsem zapomněla na konopásky, ty jsem nikdy neviděla jinde než v naší zahradě, jsou strašně vtipní a roztomilí, jak si vykračují a sem tam něco vyzobnou z trávy

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 05. března 2026 23:02

Myrtila to je domácí výroba

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 05. března 2026 23:04

Kokoska no to jsme, vždycky říkám, jestli berem na ty sýkorky nějaké přìdavky nebo dotace

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 07. března 2026 11:41
Reakce na Kokoska:

Moje sestra ma krmitko na balkone v 1.patre.  Moc ji tam ptaci nelitali, az ji nekdo poradil, aby tam pridelala nejakou vetvicku, hodne rozvetvenou. Ze si ptaci nejdriv chteji sednout a obhlidnout teren, jestli je to bezpecne. Hned potom byl u krmitka naval.

​A hele to je dobrá rada!

Já se divila že mi sem (2. patro) v zimě vůbec nelítaj, a přitom by tu měli jídla bez námahy až běda, mám tu klasickej domeček, speciální směs pro zpěvný ptactvo kupuju... tak to oni preferujou léto, to je tady vídám když mám na balkóně mraky kytek. Šoupnu tam teda nějakou větev teď.

I koule lojový jsem koupila, i "lepší" kokos plněnej, a nic, netknutý furt

Offline RoSa
10147 příspěvků moje polička 07. března 2026 13:12

já už jim sypat letos nebudu - je z toho šílenej bordel, padá jim to na zem a vůbec si to po sobě neseberou! včera jsem to uklízela, hroznej mrďas! šlus!