Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline olte
764 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 11:43

continuity to je skvělá zpráva!

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 12:04

notna oltedalší studie na jiné rakoviny mají v běhu. Držme tomu palce. 

Offline Zuzuli
3845 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:04

continuity ja nedavno zaregistrovala nekde na ig odkaz na clanek, kde se psalo, ze plosnym ockovanim proti hpv klesla v britanii umrtnost na rakovinu delozniho cipku v dane skupine na nulu. Uz to mi prislo jako skvely pokrok.

No a nejaka pani se tam v diskuzi rozcilovala, proc jako do lidi chceme pichat nejaka chemicka svinstva, kdyz rakovina se da dneska uz krasne lecit... jako ja jsem obecne mily a prejici clovek, ale tady bych dotycne prala, aby si tu "krasnou" lecbu taky vyzkousela.

Protoze jestli me nejake ockovani ochrani pred mesici chemoterapii, nekolika operacemi a trvalymi nasledky, ktere resim denne, ja mam volbu jasnou. Kam se mam na ockovani objednat?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:12

Zuzuli to je teda vážně dobrý výsledek! 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:16

Zuzuli toto je ale kurativní vakcína. Tj, když už člověk nádor má, tak se z něj vyrobí vzorek, který se implantuje do té vakcíny a ta pak naučí imunitní systém ho likvidovat. Podává se to zároveň s biologickou léčbou. Jsou to zatím mezivýsledky, ale prý tak slibné, že se očekává brzká registrace. Vyhráno ještě není, dál se bude samozřejmě zkoumat, jakmdlouho vydrzi pacienti v remisi a tak. Ale je to celkově dost přelomová věc. 

Jen drobnost, vakcína na HPV takto výborně zafungovala v Austrálii, v UK je zdravotnictví úplně v loni.

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 15:02

Zuzuli continuity O očkovaní proti Hpv viru jsme nedávno debatovaly s kamaradkama, jestli se nechat očkovat ted v našem pokročilém věku a domluvili jsme se, že se zeptáme svých gynekologů. Jsme zvědavé, s jakým spektrem informaci se sejdeme.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 15:05

notnaspíš si chci nechat udělat ten test, jestli jsem pozitivní. Teď by se nějak měla ta prevence měnit, že to snad půjde snáz. 

Protože když jsem to chtěla od svého nového gynekologa před dvěma roky, nabídl mi nějaký lepší stěr a to mi přišlo jako nepodstatné. 

Offline 999
19877 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 15:48

continuity V určitém věku je to dokonce na pojišťovnu, gynekoložka mi to tehdy sama nabídla. Bylo to myslím v 55.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 15:59

999 to je teď nějak nově, je? Každých pět nebo deset let od 35, taky už mám jeden za sebou.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 16:07

999 Evaeva no to je, každých deset, jenze mne bylo akorát 47 nebo tak nějak, takže jsem minula ten interval. Proto jsem se na to ptala a odpověď mne úplně neuspokojila. Ale zrovna z toho já žádné nervy nemám, celý život mám tu cytologii ukázkovou, ta prevence odhalí problém dost brzo, takže jsem v pohodě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 16:10

continuity jojo, mně taky říkal, že ve 34 ne, že musím počkat. Já mám i to očkování.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 16:13

Evaevajá mám teda očkovací plán dost rozsáhlý, ale v mém věku už jsou tam jiné priority.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 16:27

continuity tak to je jasný, ono je potřeba, aby to bylo ještě před setkáním s tím virem. Já to stihla ještě před zahájením sexualního života, hned, jak to šlo, tak mně tam naši hnali

Online slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 16:49
Reakce na notna:

Zuzuli continuity O očkovaní proti Hpv viru jsme nedávno debatovaly s kamaradkama, jestli se nechat očkovat ted v našem pokročilém věku a domluvili jsme se, že se zeptáme svých gynekologů. Jsme zvědavé, s jakým spektrem informaci se sejdeme.

​Ja som sa zatiaľ stretla len s tým (pýtala som sa u dvoch gyn.), že to nemá zmysel, vraj by to už nemalo imunitnú odpoveď .

continuity mne to robí gynekologička pri každej preventívke, ale je to súkromné centrum...ale myslela som si, že je to automaticky, keď sa už ten ster robí.

999 test, či očkovanie?

Offline 999
19877 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 16:58

slniecko Test na hpv. 

Offline Myrtila
5406 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 18:04

notna Mně to sám od sebe doporučoval obvoďák, že ta vakcína, kterou jsem dostala kdysi dávno, obsahovala nějaký počet kmenů, a ty dnešní chrání proti víc kmenům, takže ma smysl nechat se takhle doockovat tou novou. Ale odmítla jsem to, tak nějak mi to přijde ne zcela důležité, vzhledem k tomu, že mám 20 let jednoho partnera (a doufám, že on to vede podobně ). 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 19:08

Myrtila no asi tak, mne je 50+, takže za poslední rok chřipka, pasovy opar, žloutenka, tetanovka s pertussis. Letos mne čeká zas chřipka, druhá dávka zloutenky, příští rok klíště. Uvažuji o spalnickach, protilátky nemám a ty umí vymazat imunitu na docela dlouho, i když člověk nijak zvlášť komplikovaný průběh nemá - to jsou dvě dávky živé vakcíny. 

Já jsem velký příznivce očkování, ale má to svoje hranice. Hlavně ty živé vakcíny musí mít měsíc rozestup, občas je členem věk nemocný, to se snad už ani fyzicky nedá stihnout. Očkují se víc než mimino. 

Offline Myrtila
5406 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 19:22

continuity No, přesně, mám rozočkované žloutenky, chtěla bych chřipku, pásový opar (sice mi je teprve 40, ale máme s ním dost blbou zkušenost v nejbližší rodině, takže ho chci dřív, prý to klidně lze, jenom se budu muset nechat za 20 let přeočkovat, to přežiju), a asi i klíšťovou encefalitidu. Tohle jsem vyhodnotila jako (minimálně teď) úplně podružné. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 20:00

Myrtila to bych vyhodnotila úplně stejně jako ty, kdyby mi to někdo řekl. Jakože by mohl, budu mít nejspíš tu samou vakcínu. Tak až se budeme chtít spustit, tak na to myslet

Offline dzizisketa
9022 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 20:06

Tady to fakt funguje.

Muži se povedlo vyreklamovat ten šílený dvanáctitisícový účet za T-Mobile na 145 korun A ještě mu paní na reklamacích raději na té druhé simce zablokovala data.