viktorka_od splavu jsou lidi, kterym to jde líp, mne to učili v pubertě na tréningu. Taky mám období kdy nemám problém ani mindfulness (to je hrozné zprofanované slovo, přitom je to tak super věc) a pak období kdy mám tu hlavu úplně roztekanou.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Jak se dá nemyslet?
Paradoxně je to dost aktivní věc, prostě se soustředíš na něco, tady a teď. Nekomu to jde nejlíp na svoje telo, ale můžeš koukat i do mraveniště.
continuity ale to myslim budna svuj spek nebo na ty mravence ![]()
continuity no ale pak si říkáš, hele, co támhle ten mravenec, jak táhne to jehličí a támhle ti dva a kde je to mraveniště prudší, aha, tak to sedí, tam bude sever... Možná to nemyšlení teda jen blbě chápu ![]()
Evaeva no ne, pak jen koukáš na ty mravence aniž bys je hodnotila nebo řešila konstrukcí mraveniště. Prostě jde o to uklidnit ty myšlenky, v imat třeba jak to tam voní, že ten jeden dělá kolečka.
Kokoska tak to není, že ten mozek úplně vypnes, to ani nejde. Jde o to, ty myšlenky trochu zklidnit a zaměřit na to tady a teď. Nic netvorit, nevymýšlet, nikam nespěchat, jen tak být.
continuity Já vím
že to nevadí.
Evaeva "Ztratím nit" jakože mi ty myšlenky odběhnou mimo místo a čas. Nevybrala jsem ten frazém úplně dobře. To "soustřeďte se na svůj palec" mě uspává úplně nejvíc ![]()
Aranel no já znám jen takové to teď uvolni palec a teď čelist, žádné prostoje
Ale jako je to vleže, usnout není problém ![]()
continuity no tak to asi nechápu. Já můžu koukat na mravence, ale určitě si u toho budu říkat něco o mravencích. V tom lepším případě
Jasně, pokud budu luštit křížovku, nebudu myslet na nádobí, to asi chápu, ale jinak ne. I to mightfullness mi přijde, že jsou myšlenky, ale na to, co se děje teď. Když si uvědomím, že cítím nějakou vůni třeba, tak proběhne ta myšlenka ![]()
continuity Můj ADHD mozek by potřeboval, aby ti mravenci byli na speedu.
Sweet Potato Mravenci jsou moc hemzivy, zavrit oci a soustredit se na dech je tak prijemny...
mirajo a na co přesně se pak soustředíš? Já se umím soustředit na to, kam dýchám, nebo počítat délku nádechu a výdechu. Po chvíli mně to teda nudí![]()
Sweet Potato včely?![]()
Pro zklidnění je nejlepší dívat se na řeku , lepší než na rybník .U toho asi dokážu vypnout.
Tak Betty No, tak to mám přesně taky:D. Nebo nemusí být tekoucí ani, ale ráda chodim podle vody prostě a jako hodně vypnu no, už jsem uvažovala, že začnu chodit na ryby, ale bez návnady, jen tam budu sama sedět, jakože chytám:D:D:D:D
Evaeva Tak jak pises. Myslenky prichazej a ty vracis pozornost porad na stejny misto, taky je dobra spicka nosu. Dech a reka jsou si vlastne podobny, plynou. Jen ten dech a nos mam k dispozici porad, k rece ja musim tak 10 stanic tramvaji![]()
Karja ta voda je taková živá prostě, něco se tam děje, ale zas ne moc.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY