Ounz Ja se kazdopadne s dovolenim vtahnout nenecham!))
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Už se stalo ![]()
Mutziputzi no zareagovalas prga! ![]()
Je krásně, mám radost, snad poprvé letos mi není zima. Taky mi udělal radost výborný krevetový salát z La Bottegy di Finestra a nákupy v COS. Ten COS je nakažlivej.
barbucha Bylo to teda ze začátku hodně divný, to oslovení. Byly tomu asi 3 dny a prej "No podívej, to je babička, ťuťuťu". Vnoučata od manžela mi říkají jménem, tak to byl fakt šok :D
barbucha Já i špatně snáším když sestra (naštěstí jen před dcerou) řekne naší mámě "babička".
Jsme si tím mamko - taťko obdobím prošli, ani nevím, jak se to stalo, ale samo to odeznělo. Jedni naši známí, tehdy bezdětní, se nám strašně smáli, povidali, že je to úchylný (já to jako nepopírám, fakt
, ovšem tehdy jsem to trochu popírala). Ale rok se s rokem sešel a ve chvíli, kdy se jim doma prohánějí dva hošani ve věku 3+5, mě úplně svrbí jazyk zavzpomínat nahlas
. Páč mamko - taťko období potkalo i je.
Kdyby nahodou me melo potkat mamko-tatko obdobi, prosim o zprostredkovani eutanazie, dekuji
Mamka-taťka jsou pro mě naprosto nevyslovitelná slova, level Mimibazar. Mě osobně se to teda nikdy týkat nebude, ale i ve svém okolí se s tím snad nebudu setkávat často. Jako chápu, když otec řekne dítěti - běž se zeptat maminky (nikdy ne mamky/taťky), to je OK. Ale proč by si tak měli říkat mezi sebou?
Hele a to vážně pár, který si do té doby říkal zcela normálně, tedy jménem, začne oslovovat mamko - taťko? No říct mi partner místo andulko01 MAMKO, tak je synem smrti, protože jeho matka opravdu nejsem.
Mne muj partner rict mamko, tak nevim, jestli driv zabit sebe nebo jeho.
andulka01 no u nás se to říká - teda rodičům, ne rodiče sobě navzájem:-) já zase rostu z oslovení "máámooo":-)) se mi dycky vybaví

Mutziputzi no neřikej dvakrát, já znám dokonce lidi co nejenže si řikají takhle mezi sebou, ale příchozí návštěvy v přítomnosti dětí oslovují "strejdo" a "teto"
a to je asi i odpověď pro andulku - někteří lidi jsou přesvědčení, že to děti "zbytečně mate" když je osoba jednou vašek nebo mařena a podruhé babička nebo tatínek
já mám dojem že to je z rodiny, mě by to třeba nikdy nenapadlo ale jinde to jde napříč generacemi
viktorka_od splavu Tak jasně, taky jsme oslovovali mami a táto, ale pouze my děti směrem k rodičům.
Uf, ještěže u nás se u dětí předpokládá přirozená inteligence... :-) Říkat mi sestra teto
I když samozřejmě pro neteř teta jsem, ale dycinky se jménem.
andulka01 co sestra, oni to říkají i cizím lidem![]()
Sestrine deti má má oslovujú menom.Mali by v tom chaos asi,lebo pre jedného som teta a pre druhého krstná.A aspoň sa necítim staro ![]()
Neviem však ako oslovovať partnerovu mamu,tak sa tomu už x rokov snažím diplomaticky vyhnúť.![]()
Neviem však ako oslovovať partnerovu mamu,tak sa tomu už x rokov snažím diplomaticky vyhnúť.
no, tohle je fakt blbý. tam chápu i tu babičku...
viktorka_od splavu akurát ju nemôžem osloviť ani babička,ibaže by bola babičkou nášho psa ![]()
pecka njn, já tohle nechápu... ale asi s tím někteří starší lidi mají problém, v naší rodině se normálně používají křestní jména, ale někde to není zvykem tak možná sami neví a třeba jim ani to tykání nesedí...
viktorka_od splavu vykám jej,ona by nerozchodila tykanie.A ja ani za tie roky vďaka mnohým okolnostiam nemám k nej príliš pozitívny vzťah.Plus je stará škola a má podľa mňa malomeštiacke sklony, takže...ideál by bolo oslovovať plným menom vrátane titulov (to trochu preháňam
)
pecka no tak vykání je v pohodě, to bych vůbec neřešila. "pani pecková" je ok:-)) jenže co když ti nabídne tchyně tykání ale nespecifikuje už oslovení... maminko v žádnym případě, jménem jí nikdo nikdy neřiká, to by ji asi trefil šlak.. tak leda ahoj babi![]()
A aby som nebola OT,radosť mi urobili spomínaní sestrini drobci,keď mi celý víkend omielali,ako ma veľmi ľúbia (v lete majú 3 a 5).Niet nad detskú úprimnosť.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.