Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 12:25

Ounz Ja se kazdopadne s dovolenim vtahnout nenecham!))

Online Samantha
3295 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 12:33

Mutziputzi 

Už se stalo

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 12:37

Mutziputzi no zareagovalas prga! 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 14:34

Je krásně, mám radost, snad poprvé letos mi není zima. Taky mi udělal radost výborný krevetový salát z La Bottegy di Finestra a nákupy v COS. Ten COS je nakažlivej.  

Offline Kokoska
34972 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 17:01

barbucha Bylo to teda ze začátku hodně divný, to oslovení. Byly tomu asi 3 dny a prej "No podívej, to je babička, ťuťuťu". Vnoučata od manžela mi říkají jménem, tak to byl fakt šok :D

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 17:29

barbucha Já i špatně snáším když sestra (naštěstí jen před dcerou) řekne naší mámě "babička".

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 17:37

Jsme si tím mamko - taťko obdobím prošli, ani nevím, jak se to stalo, ale samo to odeznělo. Jedni naši známí, tehdy bezdětní, se nám strašně smáli, povidali, že je to úchylný (já to jako nepopírám, fakt , ovšem tehdy jsem to trochu popírala). Ale rok se s rokem sešel a ve chvíli, kdy se jim doma prohánějí dva hošani ve věku 3+5, mě úplně svrbí jazyk zavzpomínat nahlas . Páč mamko - taťko období potkalo i je. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 18:38

Kdyby nahodou me melo potkat mamko-tatko obdobi, prosim o zprostredkovani eutanazie, dekuji

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 18:54

Mamka-taťka jsou pro mě naprosto nevyslovitelná slova, level Mimibazar. Mě osobně se to teda nikdy týkat nebude, ale i ve svém okolí se s tím snad nebudu setkávat často. Jako chápu, když otec řekne dítěti - běž se zeptat maminky (nikdy ne mamky/taťky), to je OK. Ale proč by si tak měli říkat mezi sebou?

Hele a to vážně pár, který si do té doby říkal zcela normálně, tedy jménem, začne oslovovat mamko - taťko? No říct mi partner místo andulko01 MAMKO, tak je synem smrti, protože jeho matka opravdu nejsem.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 19:56

Mne muj partner rict mamko, tak nevim, jestli driv zabit sebe nebo jeho. 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 19:57

andulka01 no u nás se to říká - teda rodičům, ne rodiče sobě navzájem:-) já zase rostu z oslovení "máámooo":-)) se mi dycky vybaví 

Mutziputzi  no neřikej dvakrát, já znám dokonce lidi co nejenže si řikají takhle mezi sebou, ale příchozí návštěvy v přítomnosti dětí oslovují "strejdo" a "teto"

a to je asi i odpověď pro andulku - někteří lidi jsou přesvědčení, že to děti "zbytečně mate" když je osoba jednou vašek nebo mařena a podruhé babička nebo tatínek já mám dojem že to je z rodiny, mě by to třeba nikdy nenapadlo ale jinde to jde napříč generacemi

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 20:06

viktorka_od splavu Tak jasně, taky jsme oslovovali mami a táto, ale pouze my děti směrem k rodičům. 

Uf, ještěže u nás se u dětí předpokládá přirozená inteligence... :-) Říkat mi sestra teto  I když samozřejmě pro neteř teta jsem, ale dycinky se jménem.

49356 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 20:07

andulka01 co sestra, oni to říkají i cizím lidem

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 20:31

Sestrine deti má má oslovujú menom.Mali by v tom chaos asi,lebo pre jedného som teta a pre druhého krstná.A aspoň sa necítim staro 

Neviem však ako oslovovať partnerovu mamu,tak sa tomu už x rokov snažím diplomaticky vyhnúť.

49356 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 20:34
Reakce na pecka:

Neviem však ako oslovovať partnerovu mamu,tak sa tomu už x rokov snažím diplomaticky vyhnúť.

​no, tohle je fakt blbý. tam chápu i tu babičku...

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 20:38

viktorka_od splavu akurát ju nemôžem osloviť ani babička,ibaže by bola babičkou nášho psa 

49356 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 20:51

pecka njn, já tohle nechápu... ale asi s tím někteří starší lidi mají problém, v naší rodině se normálně používají křestní jména, ale někde to není zvykem tak možná sami neví a třeba jim ani to tykání nesedí...

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 20:58

viktorka_od splavu vykám jej,ona by nerozchodila tykanie.A ja ani za tie roky vďaka mnohým okolnostiam nemám k nej príliš pozitívny vzťah.Plus je stará škola a má podľa mňa malomeštiacke sklony, takže...ideál by bolo oslovovať plným menom vrátane titulov (to trochu preháňam )

49356 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 21:01

pecka no tak vykání je v pohodě, to bych vůbec neřešila. "pani pecková" je ok:-)) jenže co když ti nabídne tchyně tykání ale nespecifikuje už oslovení... maminko v žádnym případě, jménem jí nikdo nikdy neřiká, to by ji asi trefil šlak.. tak leda ahoj babi

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 21:01

A aby som nebola OT,radosť mi urobili spomínaní sestrini drobci,keď mi celý víkend omielali,ako ma veľmi ľúbia (v lete majú 3 a 5).Niet nad detskú úprimnosť.