Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 12:43

ice štěstí z pouti. Prodávalo se za totáče. Je v tom nějaká drobnost, figurka, náramek.. To je jen taková nostalgická vzpomínka. A já jdu s kámoškama na předvánoční svařák, tak mě napadlo, že jim to vezmu. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 13:11

bram jeee to je milej darek takova vzpominka na detstvi. Tohle neznam, ale neco v tom smyslu by mi udelalo taky urcite radost

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:23
Reakce na Potrefenáhusa:

​pivíčka!!! V pražský zoo měli i tmavý!

obsah hnusnej, ale slo o ten pullitrik, pak z toho pily pivo panenky!

a ty cigarety si dodneška pamatuju, jakou měly chuť, mne hrozny nepřišly, nejhorsi byl sevak

​Ježiš pivíčka!!! Tmavý i světlý, přesně, šlo o ten půllitřík. To se muselo prodávat dlouho, když jsem to jako dítě měla i já. To samý štěstíčko, taky jsem byla na prstýnky stejně jako Viktorka. Pak byly taky hitem voňavý gumy (na gumování) nejčastěji ve tvaru slona.

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 17:04

U nás se tomu říkalo kočka v měchu. 

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 17:42

bram To je bezvadnej darek, taky by me to potesilo, ale ja su tyhle obaly nepamatuju, za me uz to bylo v obycejnem papiru:-(.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 21:37

Sweet Potato 

Nene, Sevak byl nejlepší, hnusný bylo Bajo, jenže tam byly ty rekordy.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 21:44

dynda Já se obávám, že v té době, kterou mám na mysli já, bylo jen Pedro, Sevac a Donald s komiksem, Bajo bylo ještě na houbách.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 21:54

Sweet Potato  akorát mně teda sněhulák chutnal, chodila jsem si ho kupovat za kapesné do drogerie. vůbec je zajímavé, že mentolové žvýkačky tehdy nefrčely a to dokonce ani když občas měli  ty "zápaďácké" placaté:-) Ty byly nějaké pomerančové, jestli si to dobře vybavuju, a obvykle staré a drolivé, ble

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 21:59

viktorka_od splavu Pomerančové vozil spolužačce strejda, co pracoval v Bagdádu, milovala jsem je, úžasně voněly. A později se objevily skořicové

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:01

Sweet Potato 

Já zas jenom matně pamatuju toho Donalda. Ono teda dost podle mě bylo jinak v různých regionech. Možná Bajo vyráběla Setuza , a proto bylo u nás dostupnější. Musela to být osmdesátá léta.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:06

Sweet Potato Co je sevac?

49113 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:07

Sweet Potato skořicové si taky matně vybavuju, ale k nám fakt dodávali nějaké staré zbytky, koupě byla sázka do loterie s pravděpodobností 10:1 že uvnitř bude hmota skoro obrácená v prach blbý bylo že pak to kolikrát ani nešlo rozžvejkat. někdy, když byla jen vyschlá a lámavá, se po překonání úvodního stadia dala nakonec usilovným žvýkáním vyrobit homogenní hmota:-)

49113 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:09

Ounz 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:12

Ounz Divně zelená zdravotní žvýkačka "proti nachlazení", prodávali ji v lékárnách.

@Dynda Jo, pamatuju Bajo z dob, kdy už mne to tolik neohromovalo, ty tři výše byly prostě ty "první a jediné" z raného dětství.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:13

viktorka_od splavu Aha! Dik :)

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:14

Sweet Potato Ta mi nějak unikla..při tom toho sněhuláka jako bych poznávala..

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:16

Jé, sevaky jsem milovala (a bajo taky pamatuju, ale to už jsem byla starší - a to teda bylo strašně hnusný, snad ještě horší než limonáda Broňa). A mám takovej dojem, že sevaky se kupovaly hlavně v lékárně. Akorát jsem zjistila, že mezi mnou a o rok a půl mladší kamarádkou je téměř generační rozdíl, protože pro mě byl sevak "žvejkačka s pejskem", zatímco ona pamatuje už jenom ten obal se sněhulákem (teda pak jsem si taky kupovala "sněhuláka", ale ty raný dětský vzpomínky byly prostě s tím psem). 

A pivíčka pamatuju samozřejmě taky. Jíst se to teda moc nedalo, ale moje panenky byly hospodský povaleči a vůbec jim to nevadilo. 

Online Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:49

Neznám sevak ani pivíčka. Koukám, že jsme byli fakt úplně odříznutí od civilizace.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 22:54

Pinot Noir Pivicka byly I u nas, jestli vy nejste vlci deti nakonec, nebo jak se jmenovala ta rodinka z maringotky na Sumave;-)

Online Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 23:04

Karja Jo, my budeme taková jesenická obdoba