ice štěstí z pouti. Prodávalo se za totáče. Je v tom nějaká drobnost, figurka, náramek.. To je jen taková nostalgická vzpomínka. A já jdu s kámoškama na předvánoční svařák, tak mě napadlo, že jim to vezmu.

ice štěstí z pouti. Prodávalo se za totáče. Je v tom nějaká drobnost, figurka, náramek.. To je jen taková nostalgická vzpomínka. A já jdu s kámoškama na předvánoční svařák, tak mě napadlo, že jim to vezmu.

bram jeee to je milej darek takova vzpominka na detstvi. Tohle neznam, ale neco v tom smyslu by mi udelalo taky urcite radost ![]()
pivíčka!!!
V pražský zoo měli i tmavý!
obsah hnusnej, ale slo o ten pullitrik, pak z toho pily pivo panenky!
a ty cigarety si dodneška pamatuju, jakou měly chuť, mne hrozny nepřišly, nejhorsi byl sevak
Ježiš pivíčka!!! Tmavý i světlý, přesně, šlo o ten půllitřík. To se muselo prodávat dlouho, když jsem to jako dítě měla i já
. To samý štěstíčko, taky jsem byla na prstýnky stejně jako Viktorka. Pak byly taky hitem voňavý gumy (na gumování) nejčastěji ve tvaru slona.
U nás se tomu říkalo kočka v měchu.
bram To je bezvadnej darek, taky by me to potesilo, ale ja su tyhle obaly nepamatuju, za me uz to bylo v obycejnem papiru:-(.
Nene, Sevak byl nejlepší, hnusný bylo Bajo, jenže tam byly ty rekordy.
dynda Já se obávám, že v té době, kterou mám na mysli já, bylo jen Pedro, Sevac a Donald s komiksem, Bajo bylo ještě na houbách.![]()
Sweet Potato
akorát mně teda sněhulák chutnal, chodila jsem si ho kupovat za kapesné do drogerie. vůbec je zajímavé, že mentolové žvýkačky tehdy nefrčely a to dokonce ani když občas měli ty "zápaďácké" placaté:-) Ty byly nějaké pomerančové, jestli si to dobře vybavuju, a obvykle staré a drolivé, ble
viktorka_od splavu Pomerančové vozil spolužačce strejda, co pracoval v Bagdádu, milovala jsem je, úžasně voněly. A později se objevily skořicové![]()
Já zas jenom matně pamatuju toho Donalda. Ono teda dost podle mě bylo jinak v různých regionech. Možná Bajo vyráběla Setuza
, a proto bylo u nás dostupnější. Musela to být osmdesátá léta.
Sweet Potato Co je sevac?
Sweet Potato skořicové si taky matně vybavuju, ale k nám fakt dodávali nějaké staré zbytky, koupě byla sázka do loterie s pravděpodobností 10:1 že uvnitř bude hmota skoro obrácená v prach
blbý bylo že pak to kolikrát ani nešlo rozžvejkat. někdy, když byla jen vyschlá a lámavá, se po překonání úvodního stadia dala nakonec usilovným žvýkáním vyrobit homogenní hmota:-)
Ounz Divně zelená zdravotní žvýkačka "proti nachlazení", prodávali ji v lékárnách.
@Dynda Jo, pamatuju Bajo z dob, kdy už mne to tolik neohromovalo, ty tři výše byly prostě ty "první a jediné" z raného dětství.
viktorka_od splavu Aha! Dik :)
Sweet Potato Ta mi nějak unikla..při tom toho sněhuláka jako bych poznávala..
Jé, sevaky jsem milovala (a bajo taky pamatuju, ale to už jsem byla starší - a to teda bylo strašně hnusný, snad ještě horší než limonáda Broňa). A mám takovej dojem, že sevaky se kupovaly hlavně v lékárně. Akorát jsem zjistila, že mezi mnou a o rok a půl mladší kamarádkou je téměř generační rozdíl, protože pro mě byl sevak "žvejkačka s pejskem", zatímco ona pamatuje už jenom ten obal se sněhulákem (teda pak jsem si taky kupovala "sněhuláka", ale ty raný dětský vzpomínky byly prostě s tím psem).
A pivíčka pamatuju samozřejmě taky. Jíst se to teda moc nedalo, ale moje panenky byly hospodský povaleči a vůbec jim to nevadilo.
Neznám sevak ani pivíčka. Koukám, že jsme byli fakt úplně odříznutí od civilizace.
Pinot Noir Pivicka byly I u nas, jestli vy nejste vlci deti nakonec, nebo jak se jmenovala ta rodinka z maringotky na Sumave;-)
Karja Jo, my budeme taková jesenická obdoba ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.