Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 14:00

711990 Jo on to byl sveraznej typ, pouzival jeste I rakosku a to jako ja nejsem tak stara ze jo, to uz bylo pomalu na prelomu tisicileti!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 15:04

Taky jsem nechtěla dětem ohledně Ježíška a Mikuláše lhát. Já si totiž na to zklamání, když jsem se to od spolužáků v první třídě dozvěděla, pamatuju. Právě na to, že mi rodiče lhali. Jenže okolí mých dětí (prarodiče, spolužáci) teda zapracovali tak, že děti věřili. Nechtěla jsem říkat, že si prarodiče vymýšlí a nevěděla v tu dobu co s tím. Já jsem spíš používala slova "dárky pod stromečkem" než že přinese ježíšek. A nás druhorozený se jednou bál pru cekani na keziska, ze jsem mu to otevrene rekla. To mu byly asi 4.  

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 15:48

Pinot Noir 

S ježíškováním mám taky problém. Rozhodně nebudu nijak tlačit na to, aby se to před dětmi tajilo. Jako připadá mi hezký, dokud to neprokouknou, aby ty dárky byly jako kouzlo, ale nadělující batole mi moc nevyhovuje. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 16:28

711990 my chodime s detmi na prochazku, podivat se, kde uz Jezisek byl. Pak se vratime a tam sviti stromecek (ten zdobime den predem spolecne) a pod stromeckem darky. Je to kouzelny okamzik i pro me a ta detska radost, to se neda ani popsat.

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 16:56

dynda Taky mu samozřejmě neříkám, teď jedu z Bambule, kde jsem nakoupila dárky. Když si o tom povídáme, zatím říkám, že pod stromečkem budou dárky. Je malý, vůbec ho nezajímá, jak se tam objeví, zajímá ho čistě to, jestli tam bude kamion a vlak . Až se zeptá, normálně mu řeknu pravdu. Ostatně nedávno si večer přál pohádku o Ježíškovi (vyprávím teď na přání, takže musím vždycky okamžitě vymýšlet příběh o přejezdu, kloubovém autobusu, o dveřích, o rádiu atd., no a nedávno o Ježíškovi). Tak jsem mu popovídala o Marii, Josefovi, miminku Ježíškovi, stáji se zvířaty, kometě na obloze, dárcích pro Ježíška a pak jsem to uzavřela tím, že z něj vyrostl dobrý člověk, který všem pomáhal a tak si ho připomínáme na Vánoce a dáváme si vzájemně dárky. Moc se mu to líbilo a už to chtěl slyšet tak desetkrát. Pro mě byly Vánoce vždycky úplně magická záležitost, i bez představ o Ježíškovi. Takže nemám pocit, že bych je nějak ochuzovala.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 17:01

Lamicka Takhle jsme na procházku chodili taky a podívat se, kde už Ježíšek byl (to teda i z okna, měli jsme dost dobrej výhled)

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 17:09

Pinot Noir Když čtu vaše  - kamion a vlak - před par dny jsem narazila na tuto tramvaj asi to znáte, ale kdyby ne, tak to muže být tip na dárek pro "dopravní" děti. Já to vzala synovci

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 17:09

Pinot Noir Když čtu vaše  - kamion a vlak - před par dny jsem narazila na tuto tramvaj asi to znáte, ale kdyby ne, tak to muže být tip na dárek pro "dopravní" děti. Já to vzala synovci

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 17:16

KonečněTady Máme stejně vypadající, asi i tutéž velikost, ale není na baterky, takže nic nehlásí. To mu musí stačit ;)

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 17:31
Reakce na Lamicka:

Garfie to je hezke :)

Nevim, jak to nasi delali, ale mamka nas vzdycky vzala nahoru do pokoje vyhlizet Jeziska a tatka prinesl strom a soupnul ho ozdobeny, se svetylkama do obyvaku zvenci oknem. (pro me je to dodnes zahada, jak se mu to se stromem do stropu mohlo podarit tak rychle, asi mu pomahal Jezisek ). Jednou z parapetu shodil kvetinac, ten se rozbil, vsude hlina.Hrozne se nam se segrou libilo, ze i Jezisek dela neporadek. 

​To dělali naši, když jsme byly úplně malé, ale nebylo to oknem (v paneláku v 6. patře) a pro mě to byla ještě větší magie než dárky. Ty by se daly prostrčit oknem, kdyby je přinesl Ježíšek, i vyndat ze skříně, kdyby to teda Ježíšek nebyl. Ale celý stromeček, ozdobený, rozsvícený?! To je prostě vánoční zázrak.

(Taky nám dodnes nechtějí prozradit, jak to přesně bylo)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 17:34

Aranel nam taky ne :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 17:59

Ako som písala, že sa mi páčia ozdoby v M&S, tak tento rok je to pekná slabota. :/ Ale kúpila som muchotrávky, ale nie svietiace. Obyč ozdoby. :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2019 18:01

Pinot Noir ve chvíli, kdy se zeptá, bych taky nelhala. Nebo použila fintu mojí mámy, která se vždycky zeptala " Co myslíš?" Ale my se takhle přímo neptali, spíš to nějak vyplynulo. Akorát jedna ségra se zeptala, že říkali děti ve škole, že Ježíšek není, ale že tomu nevěří, že kdo jiný by tam ty dárky dával:-)

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 18:03

Naši kluci věří už jen částečně, tedy starší už asi ne, mladší jo. Nejlepší je, jak mají hned potom narozeniny tak mladší říká, co chce k narozeninám a pak nějaký drahý dárek, ale ten chce od Ježíška, protože stojí moc peněz. A trochu mě štve, že všude vyskakujou reklamy "kupujte vánoční dárky" a ankety třeba v rádiu "co dáváte pod stromeček", že se to těm dětem prozradí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 18:09

Pinot Noir 

My máme to samý, přesně podle popisu, ale nesvítí a nehlásí.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 18:19

Pinot Noir Tak to ses dobra! Mne nekdo poprosit o pohadku o Jeziskovi, tak z voleje dam neco typu ,,zil byl jeden chlapecek,, a nemelo by to hlavu ani patu. Natoz o prejezdu!

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 18:36

brrr No na to dobře funguje právě to "na oslavu Vánoc a Ježíška si lidé dávají i mezi sebou. Přijde mi to lepší, než nějaké "těm co zlobí, Ježíšek nenosí". 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 18:39

KonečněTady je, takovou tramvaj jsem mela jako dite! Nic teda nehlasila a byla na klicek, ale jezdila po kolejich a byla to tatinkova oblibena hracka

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 19:07

brrr Sweet Potato jeste jsem slysela verzi: tem, co věří, nosí, tem, co nevěří, dávají ostatní- si dávají mezi sebou

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 19:13
Reakce na Karja:

Pinot Noir Tak to ses dobra! Mne nekdo poprosit o pohadku o Jeziskovi, tak z voleje dam neco typu ,,zil byl jeden chlapecek,, a nemelo by to hlavu ani patu. Natoz o prejezdu!

​Ty dopravní jsou fajn, pro ty účely máme už postavu "žlutý VW brouk", který je hrozné tele a je na silnici poprvé, takže každou věc (přejezd, tunel, křižovatku, zastávku) vidí poprvé, a vždycky se objeví zkušené vozidlo (popeláři, vojenský pickup, náklaďák a tak), které mu ochotně vysvětlí, co a jak. No hotovej seriál! Horší jsou zadání "dnes pohádku o stěnách (o oknech, o dveřích, o skříni...)