Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:05

Pinot Noir To si asi jedna z mála.

Ježíšek u nás dárky nosil, ale čert s Mikulášem k nám nechodil, ani k nám ani k mým dětem. Od kamarádky malej začal po jedné návštěvě koktat. Je už dospělý, ale bohužel mu to částečně zůstalo. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:07

Milovala jsem "věřit na Ježíška"! A psala jsem mu dopisy, i když už jsem dávno nevěřila. Písemně se o ty dárky říkalo mnohem líp než ústně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:09

Potrefenáhusa no ale pro mě bylo to mimino v jesličkách a ten Ježíšek, co nosí dárky, dvě odlišné bytosti. A ten co nosí dárky vypadal jako stromeček a v ruce měl lucerničku.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:09

barbucha no tak pozor!!! V našej domácnosti funguje Dedo Mráz dodnes!!! Jeho americké meno je Santa Claus, nemecké Weihnachtsman a nosí darčeky k príležitosti Ježiškových narodenín!!!

...ale tak máme aj Mikuláša, Veľkonočného zajaca, Zúbkovú vílu, Halloweensku tekvicu a najnovšie aj Narodeninového hrocha..a decká sa už dohovárajú, že meninová by mohla byť veľryba.

Chcela som napísať, že z toho vyplýva, že sme pekne preduchovnená domácnosť, ale keď na to tak pozerám, skôr mi to príde ako pekný zverinec....

Garfie Zina

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:10

Ještě dodám, že odmalinka mně babička učila, že musím něco věnovat pod stromeček mamince a tatínkovi. Většinou jsem jim vymalovala nějaké omalovanky nebo tak...ale nijak se to v mých představách s existencí Ježíška netlouklo...Mám dojem, že mi babička řekla, že o Vánocích se dávají dárky lidem, které máme rádi, nebo tak něco...

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:10

Evaeva aj ten je super

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:12
Reakce na baltik:

Pinot Noir mne to taky pripada divne, proc se tem detem nekolik let lže, co je smysl? jsem rada, ze je tu nekdo, kdo to tak nema, chtela jsem se zeptat - nijak ti to nevadilo, kdyz se ve skolce/skole na toho jeziska hralo, nepripadala sis nejak ochuzena nebo nevim co?

​Keď sa ma deti pýtali, každé zvlášť teda, lebo je medzi nimi 5 rokov rozdiel, keď na to každé zvlášť prišlo, tak som im vysvetľovala, že je to darček navyše. Lebo deti majú radi príbehy, tak to dostanú ako navrch. Obom sa to páčilo.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:20

slniecko 

Kdepak zvěřinec - jste rodina alibistů! Nikoho si nerozhněvat... třeba by od něj mohlo něco kápnout

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:25

Mohučanka Dcera taky dává od malička něco tatínkovi, vždycky to tam strší předem nějak nenápadně... 

Jinak třeba v Japonsku byly děti úplně srozumněné s tím, že dárky nebudou, protože Ježíšek tam nechodí, měli jsme malý byt, stromeček pověšený na zdi  a pod ním pár dárků od kamarádky, která poslala balíček po japonské kolegyni a děti o nich věděly. Vůbec nebyla šance dát tam něco nepozorovaně. Tak jsme těsně před večeří nastražili dárky do jejich pokojíku pod malý stromeček -nálepku na zdi...takovou radost asi v životě neměly! Okamžitě vyrobily teorii, že přiletěl z daleka, hrozně spěchal a myslel si, že to je náš hlavní stromeček, když se tam Vánoce neslaví....

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:39

GarfieV tom je pořád takové kouzlo. Někdy mě mrzí, že naši chytráčci to odhalili  brzy. Zase od kamarádky kluk má skoro 12 a věří a to mi už teda přijde trošku moc. Prý teprve první rok je trochu nalomený. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:42

Renusatko taky mame v okoli dite, ktere zacalo kvuli certovi koktat, takze k nam nosi nadilku Barborka.

U nas doma je bezpecna zona, kde nejsou certi a bubaci. Osvedcilo se nam to, nikdy u nas neprobihaly zadne obavy ze strasidel a podobnych bytosti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:42

nolita  Přesně, to jak se ségrou a mamkou vyhlížíme Ježíška z okna je jedna ze vzpomínek na opravdové kouzlo Vánoc. Byla období, kdy to byla snad jediná chvíle, kdy jsme se vydrželi nehádat.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:45
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:48

Garfie to je hezke :)

Nevim, jak to nasi delali, ale mamka nas vzdycky vzala nahoru do pokoje vyhlizet Jeziska a tatka prinesl strom a soupnul ho ozdobeny, se svetylkama do obyvaku zvenci oknem. (pro me je to dodnes zahada, jak se mu to se stromem do stropu mohlo podarit tak rychle, asi mu pomahal Jezisek ). Jednou z parapetu shodil kvetinac, ten se rozbil, vsude hlina.Hrozne se nam se segrou libilo, ze i Jezisek dela neporadek. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2019 12:49

Renusatkomůže to mít jako moje malá ségra, je jí deset a taky se tváří, že věří, ale už několik let Ježíškovi "pomáhá". Podle nás se právě nechce připravit o to kouzlo. Přecejen už není malá a v televizi se o tom normálně baví, něco zaslechla mezi námi,  a tak.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 13:10

Evaeva Tím si nejsem úplně jistá, protože u nás viděl dárky co má už syn zabalený pro nás. ve skříňce. Zůstal tak koukat, že mu museli říct, že mám narozeniny. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 13:29

Garfie to je milé, ta historka z japonska ...

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 13:33

U nas  se kdysi deti ptaly, proc se bavime, co koupit babicce a dedovi k Vanocum, kdyz darky nosi Jezisek. Takze byl mezistupen, ze Jezisek ma moc prace s detma a dospelym by nestihl neco sehnat, tak mu pomahaji a kupujou si sami

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 13:48

Kokoska Jo to rikavala kamaradka, kdyz jeji mladsi segry prozrely, ze bohuzel tem zlobivejm detem musi darky koupit rodice, jinak by nic nedostaly. Nam to vykecal ucitel v prvni tride, tak jsme ten rok sli cela trida nakoupit do mistni samosky mejdla a pitralony!:-D A s dedou jsem sila jahelnicek pro mamku a pak taky jsem kazdej rok vysivala pro babicky decky a ruzny prostirani...:-D

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 13:57

Karja to je docela skoda od toho ucitele...moje mamka celi natlakum, jak deti rostou. A kdyz se ji ptaji, jak to s Jeziskem je, tak rika, ze ona teda veri a darky ji zarucene nosi:)

Jinak vyhlizeni, jestli UZ neleti, miluju i dneska. Vzdycky jsme byli s brachou a babickou v mem pokoji a babicka nas rozptylovala a porad tvrdila, ze taaamhle se neco mihlo:) a bracha byl nervozitou uplne silenej, ze skakal po posteli.