Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 15:14

Garfie u nas nastesti tik-toku vzeprelo vic rodicu, takze je jich tam nakonec par a doma jsme si to vysvetlili. Spis jedou na whats upu, co je taky potencialne problem, ale trochu mensi. Ona to nasdilela i s rizikama jedna maminka na tridni facebookovou skupinu. Co me zarazilo byl komentar pravnicky s veleinteligentnima dvojcatama, ze svoje deti omezovat nebude, takze tik-tok maji. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 15:22

Lamicka ta rizika jako kybersikana, grooming a nevim co jeste jsou velmi realna, bohuzel. Nejake zarodky sikany se projevily i u nas a to stacilo, kdyz na facebook dali informace rodice. (Napr. ofoceny ukol s chybama, uz to tam nikdo nefoti, max posle soukromou zpravou), moje dite se uz nekolikrat ujistovalo, ze jeji pisemku ani chyby na facebook davat nebudu.

Navic se mi zda a potvrzuji to i pruzkumy, ze tyto deti uz maji k soukromi trochu jiny pristup nez jejich instagramovi predci.

Aktualne jsem doma vydala pokyn, aby i muz trochu hlidal,naco na tom youtube koukaji, protoze nejaka vyzva ochutnavani oalivych veci mi uz prisla na deset let celjem hranicni. Jinak koukaji na vyrobu slizu nebo porad na samodomo videa ledoveho kralovstvi. 

A k legu z vedlejsiho vlakna: ja mam rada Sariela a jeho krecka 

Offline stes
9030 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 15:31

Tik-tok mi přijde brutálně stupidní, ale pro děti a puberťáky to musí být zdroj zábavy číslo jedna, to je jasný

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 16:22

continuity to je docela sila a tim fb, jak to nekoho vubec muze napadnout?

My ted ve tride resime spatne vztahy mezi holkama, jedna dela zle, stve ostatni proti sobe, dcera je z toho otravena. Na ni si nastesti netroufa, ale sikuje holky proti jeji kamaradce. Prave se trochu bojim, jak to bude, az do toho vstoupi online komunikace..

Youtube vic strezim od chvile co jsem pustila detem vlacky a zacaly tam naskakovat videa pro deti, kde auticka padaji ze skaly a bouchaji a hori... 

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 16:34

continuity Já myslím, že jsme si to s dcerou taky dobře vysvětlily, ony navíc tady na vsi  na tom úplně neujíždí, třeba youtube prakticky děti vůbec neznají. Co se týká toho tik-ťoku, dcera mojí kamarádky (stejně stará jako moje) má asi 800 videí, veřejně přístupných, tak polovina z toho je normálně sexy (jako nezáměrně, ale je), úplná pastva pro nějaké pedofily.  Pořád přemýšlím, jestli ji na to mám upozornit, protože kamarádka je zrovna typ, co to vůbec neřeší, ale její muž by malou asi přerazil, kdyby to viděl. Ale váhám, jestli se do toho plést...a taky tam má skvělou parodii na svou matku, která by ji asi nepotěšila

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 16:47

Lamicka tak ono to nebylo primarne kvuli chybam, ale kvuli ukolu, nebo si nekdo potreboval neco dopsat, protoze chybel ve skole. (U nas ucitele zasadne neposilaji, co se maji deti doucit a spousta veci je jenom v sesite). Je to uzavrena fb skupina jenom nasi tridy a jenom rodicu a vsichni vime, kdo je kdo. Taky jsem tam sesit parkrat vyfotila. No a byly v tom chyby. ve treti tride asi zadne prekvapeni. No a stejne s tim byl problem, co asi zazivaji deti, kterych rodice tam veseli fotky odmala, si radsi nejdu domyslet. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 16:51

Garfie podstatne je s nima mluvit, to je klic. U nas kdyz se do elektronickych kanalu namontuje skola, je s tim vzdy nejaky problem. Jednou modra velryba, kde sedmi a osmiletym detem druzinarka do detailu vysvetlovala, co vsechno si obeti udelaly, vcetne rezani i tech samovrazd. A po druhe zas resili nejaky hoax s cernym autem, ktery musela dementovat az policie. To je vychova jak prase. Ja pak doma do noci napravuji skody, pokud vubec zjistim odkud vitr vane. 

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 17:06

Zrovna minuly tyden mi neter (3.trida) vykladala, jak by chtely s kamaradkou jet do prahy a potkat se tam s youtuberkou. Mobil nema, diva se na to na rodinnem tabletu nebo tv. A na jeziska  jeste veri. Kdyz jsem se pak na tu divcinu divala, tak ma videa pro mensi deti typu navody na vyrobu slizu. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 17:14

continuity jo tak uz chapu. Ja myslela, ze to tam treba povesil nekdo jako vtipek. Uz jsem to na fb taky videla..  poznamky, spatne znamky. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 04. prosince 2019 18:15

stes dokud bylo mladsi dite maly, tak jsem vsechno nastavovala s nim, i kdyz mel svuj pc, tablet, mobil... vedela jsem co tam ma, hesla atd. ne ze bych mela potrebu neco sledovat, ale normalni komunikace, uceni, vychova.. co a jak. blby asi kdyz tomu rodice nerozumi, to nevim co s tim. zas muz to ma uplne opacne, nechal svy deti nastavit si vsude hesla tajne aniz by je videl, co mi prislo treba u desetiletyho divny.. nicmene ma mladsiho vicemene porad stejne pod kontrolou i kdyz uz je plnolety, kdezto ten muj uz si davno dela co chce:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 17:03
Reakce na stes:

Tik-tok mi přijde brutálně stupidní, ale pro děti a puberťáky to musí být zdroj zábavy číslo jedna, to je jasný

​Jsem se teda včera doma musela zeptat, co to vůbec je. Takže starší hlásil, že děsná pitomost, mladší vůbec nevěděl o co jde. 

Já jsem teda děcka nikdy neomezovala, nekontrolovala. Jejich hesla neznám a nikam jim nechodím. Přijde mi to podobné, jak kdyby mi naši v té době četly dopisy s kámoškama. Poučení jsou a pokládám je za dostatečně chytré, aby věděli co mají a nemají dělat. Máme to doma založené na důvěře a zatím to i v těch skoro 18 funguje. Naopak vidím v okolí, kde byly zákazy všeho možného a kontoly, že se to moc nevyplatilo. 

Offline stes
9030 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 18:05

Renusatko hele ja to taky nevedela, do nedavna, a myslim, že se jako nic nedělo a mohlo to tak zustat. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 18:24

stes 

Já to nevím doteď a snad to tak i zůstane. Lépe v blahé nevědomosti žíti, než strašlivou poznati jistotu!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 18:43

Nevím, kam to dát. Něco mě dnes zasáhlo a to si o sobě myslím, že mě nic moc nerozhodí. Dopoledne jsem nastoupila do téměř prázdného vagonu metra. Sedla si a moc se nerozhlížela. Během jízdy si najednou stoupla starší žena (velmi hezky oblečená, učesaná a voňavá) a tím upoutala mou pozornost. Pak jsem si teprve všimla, že téměř naproti nám seděl staře a zuboženě vypadající bezdomovec s berlemi a celým svým majetkem v tašce ikea. Ta paní k němu přišla, dala mu do ruky bankovku a řekla, dnes je Mikuláš. Bezdomovec zvedl hlavu, nevěřícně se podíval a potichu poděkoval a po tváři se mu začaly hrnout slzy. Moje oči se setkaly s očima té paní a obě jsme je měly plné slz. Byl to hrozně zvláštní okamžik. Mezitím jsme dojeli do stanice a obě jsme vystoupily.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 19:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 19:14
Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 19:17

crazydaisy 

To je hezký.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 05. prosince 2019 19:28

crazydaisy

a kdo u toho nebyl a chce si trochu pobrecet