Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 11:52

MP Marge Ten tvuj stromecek me nakopl! Ja letos nemam ani venec, jsem si rekla, ze nic nechystam a jen doma varim a uklizim nejnutnejsi. Ze se mi nechce nic chystat, nic hledat, kde co mam jakou vyzdobu....a ted jsem ve spajzu nasla vsechno pripraveny na jednom miste, ten venec, draty, vsechny mozny ozdobicky, hrebiky na svicky (jako to vubec nesedi ke mne takovej poradek), jen tam napichat chvoji (ktery mi mimochodem zas nachystal nekdo cizi, kdyz jsem sla do lesa, tak v puli cesty byl ,,v odpadu,, ostrihanej moc peknej ozdobnej ker:-D:-D. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 12:35

Karja to víš, já jsem v tom věku: mládí v prdeli a do důchodu daleko. Asi bych mohla ještě chvíli sedět v teple za pecì, jenom se trochu bojím, aby mě to nedohnalo třeba v 55, děti ještě ve skole a já s mizernou prací. Par takovych lidí jsem potkala a nic moc teda. Asi to lze v některých oborech nejak doklepat, ale ne v tom mém. 

Navíc já se hodně učím od lidí, se kterýma dělám a těd to tak úplně nejde. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 14:13

continuity Taková pochvala potěší. Kdybys jen "prudila" a neznala, neuměla, tak by si Tě nevážili, takže jsi evidentně odborník. O mně takto jedna zákaznice řekla, že jsem přísná, ale dobrá :) To potěšilo :) Měla jsem za to, že mám podobnou profesi jako Ty. Překvapuje mě, že o ní píšeš jako o mizerné.
Taky mám dilema. Ta práce je náročná a zmáhá mě se stále něco nového učit, tak si říkám, že se vrátím k původní, jednoduší profesi. Já se zase bojím, že když to budu příliš dlouho odkládat, tak jednou už nebudu moct, že pak bude pozdě na změnu z důvodu vyššího věku a chybějících znalostí z původní profese. Jo, kdyby tak měl člověk někdy křišťálovou kouli.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 14:14

continuity 

Mám pocit, že z takovýho toho hodně makat se ustupuje. Šla bych za kariérou a tam se snažila vydupat si slušnej work life balance.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 14:26

nonemy profese je super, ale je docela náročné držet krok se všemi novinkami. Já k tomu potřebuji podnětné prostředí a to teď úplně nemám.

Mluvila jsem o mizerné prací, opravdu jsem uz zazila lidí, kteří v 50 seděli v koutku a klepali se o místo, protože už ty nové věci už nezvládali a každý s nima oral. Je mi to velkým mementem.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 14:29

continuity Jo, chapu, ono hlavne deti jsou dnes financne narocne fakt do tech petadvaceti let,je potreba s tim pocitat. Tak at se dobre rozhodnes! 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 14:36

dynda to s nima ještě určitě proberu,jak to tam chodi

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 15:38

letfenixa Připojuji se ke gratulantům.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 15:46
Reakce na paktofonika:

MP Marge Ten je pekný!

​Dekuju, ale pripada mi, ze bych jeste par tech ozdobicek mohla pridat - na jedne strane je takovej holej, koukam

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 15:47
Reakce na Karja:

MP Marge Ten tvuj stromecek me nakopl! Ja letos nemam ani venec, jsem si rekla, ze nic nechystam a jen doma varim a uklizim nejnutnejsi. Ze se mi nechce nic chystat, nic hledat, kde co mam jakou vyzdobu....a ted jsem ve spajzu nasla vsechno pripraveny na jednom miste, ten venec, draty, vsechny mozny ozdobicky, hrebiky na svicky (jako to vubec nesedi ke mne takovej poradek), jen tam napichat chvoji (ktery mi mimochodem zas nachystal nekdo cizi, kdyz jsem sla do lesa, tak v puli cesty byl ,,v odpadu,, ostrihanej moc peknej ozdobnej ker:-D:-D. 

​No vida, tak to se ti ta vyzdoba v podstate poskladala sama

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:01

continuity Přesně toho se bojím a cítím to stejně. Mozek už to všechno nepobírá a informací narůstá. Jsem z toho unavená. Navíc se musím stále tvářit jako profesionál na všechno, zákazníci nechápou, ze jsou specifičtí a nemůžu znát do podrobna vše. Jen odhadnout tu hranici, kdy nemá smysl pokračovat, abychom nezůstaly v tom koutku, jak píšeš. Tobě možná pomůže podnetnejsi prostředí, mne se na to úplně vykašlat.

Online Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:04

nonemy a co delas za obor?

Protoze byt profesional na vsechno podle me neni cesta (nebo aspon ne v oborech, ve kterych se orientuju), je spis dobry mit specializaci.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:07
Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:10

MP Marge Jj uz to mam a je to hezky, ale to krovi v teple dost smrdi!!! On u toho pravdepodobne nekdo neco palil a tohle bylo na spaleni moc zelene, tak to slo na bioodpad. Njn, clovek se uci celej zivot.

Online Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:22

nonemy aha, no jak slysim zakaznici, otvira se mi kudla v kapse, moje posledni prace byla v reklammi agenture a s nesmyslnyma pozadavkama zakazniku jsem si uzila azaz

Ja jsem taky zvedava, kam se situace u me vyvine. Zacla ksem pred dvema lety delat online marketing, celkem rychle jsem vyhodnotila automatizaci a datovou analytiku jako nejzajimavejsi oblasti a v lednu ted zacinam inhouse u velke firmy, kde budu mit prave tohle na starosti. Babi me to zatim hodne, ale je to taky presne ten obor ze kdo chvili stal uz stoji opodal. Tak pro me je zajimavy cist, ze se to muze po nejakych letech i zajidat.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:24
Reakce na Karja:

MP Marge Jj uz to mam a je to hezky, ale to krovi v teple dost smrdi!!! On u toho pravdepodobne nekdo neco palil a tohle bylo na spaleni moc zelene, tak to slo na bioodpad. Njn, clovek se uci celej zivot.

​Joj

Zlatej muj smrcek, u kteryho nikdo nic nepalil

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:47

Lilly_Ku ani ne zajidat, zajímavé je to pořád, spíš je to fakt místy už trochu únavné. Potřebovala bych si dodelat tak dve certifikace. kazda znamena půl roku uceni po vecerech, coz lze, když je člověku 25 a nemá rodinu. (tak půlka lidí, co znám, to napoprvé neudělala a technicky jsou na to o něco lépe než já). Ve středu jdu na jednu lehkou, trochu mimo obor, jsem na sebe zvědavá.

Ja jsem navíc právě specializovaná až moc, co taky brání rozvoji, protože některé nové technologie, především cloudy, potřebuji trochu jiné znalosti. Navíc se k tomu potřebuji dostat blíž a sáhnout si na to, co u nás teď úplně nejde. Čtením dokumentace od Microsoftu se to naučit úplně nedá. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 16:56

Lilly_Ku zakaznici... "super" je pozice mezi klientem a programatorem, jak ja jsem stastna, ze uz se me to netyka!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 17:07

Lilly_Ku jj, zákazníci
Mně se ani nezajídá, mám tu práci většinou ráda, je zajímavá, pořád se něco děje, jdu do práce a nevím, co budu řešit... ale čím dál víc mě unavuje a je čím dál náročnější a zákazníci mě čím dál víc sejří :)
Tak to Ti moc držím pěsti!

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 13. prosince 2019 17:21

nonemy sql pochopis asi tak za 5 min, fakt!:) kolik lidi mi tvrdilo, ze nejsou vubec technicky a jak jim to ted jde!