brrr my sme z vyzbieraných peňazí objednávali občerstvenie pre komisiu ma maturity. Sice to bolo uz dávno, ale mam za to, ze sa to tak stále robí, aspoň v našom meste. Sesternica maturovala dva roky dozadu a robili to tak isto.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Ze svý maturity si to nepamatuju, ale párkrát jsem pomáhala obsluhovat u starších ročníků. Edit - bylo to teda ale určitě koupený centrálně, všechno jsme nosili z kanceláře zástupkyně.
brrr Já mám úplnou mlhu, ze který mám jen vyseky, taky si nic takovýho nevybavuju, ale je možný, ze to jen zarizoval někdo jinej ( já určitě ne)
ja si taky nic takovyho nevybavuju, zato si vybavuju zde ci vedle nejakou bourlivou diskusi k tematu![]()
Garfie matky!![]()
viktorka_od splavu Jestli to bylo o tom, jak je přinesený domácí jídlo nechutný a nikdo by se toho nedotknul ani dvoumetrovou tyčí, tak si to sice nepamatuju, ale bylo to určitě vedle
Potrefenáhusa kdepaak, tohle bylo o tom, ze decka to jidlo nosit musi!!! nebot nebohe soudruzky by jinak byly hladem![]()
Komisi jsme nic nevybírali, ani nakupovali, ale vybrali jsme na sebe, když bylo po, a víc si z toho nepamatuju a není to tím, že by to bylo už hodně let :-D.
Potrefenáhusa Já si pamatuju diskuzi, že nejhorší dárek je vlastnoručně vyrobený jídlo! :-D
Zina Tak
a úplně nejhnusnejsi ze všeho je domácí vánoční cukroví
Zina
ja si matne pamatuju ze jsme sli na prigl na kolotoce.. pak uz nic:-))
Potrefenáhusa nn fakt, vybavuju si, ze ti "cizi" ucitele v komisi nedostanou vobed ve skolni jidelne tak maji prece narok dostat pohosteni, protoze co by jinak jedli jako?! (mne se tim zas potvrdilo akorat my presvedceni ze 80 a vice % ucitelu jsou totalni mimoni![]()
zde diskutujici jsou pochopitelne vyjimka!![]()
viktorka_od splavu myslim, ze u nas neslo o obed, ale ta komise tam sedela od osmi do ctyr, tak spis nejakou svacinu. Chtit po detech, resp. rodicich, aby zivili komisi, mi prijde divny.
viktorka_od splavu No ale já mám za to, že to mohli jíst právě i maturanti? Není to jen pro tu nebohou komisi
Ale jako divnej zvyk to je....matky included!!! Nevím jestli jsou matky urputný všude, ale ségra učí na učňáku, který sídlí v takové větší obci, žádné město...asi to ty místní selky berou nějak za svý. ![]()
Potrefenáhusa Cukroví a doma dělaný jedlý dárky!!!
Z toho jsem měla dlouho trauma....
Kokoska přesně. Co si pamatuju, tak každý snědl tak jeden chlebíček. Ono taky není moc kdy, vždyť ti maturanti se tam pořád střídají.
Tak jeste doplnim, jak to bylo u nas... bylo to obcerstveni pro maturanty, ale kde se tam vzalo, uz nevim:)
U nas na gymplu byly chlebicky pro komisi, normalne objednany skolou....kdyz jsem ve tretaku bojkotovala sportovni kurz, tak jsem musela u maturit pomahat a varit kafe.
Potrefenáhusa Jo a darované jako "výslužka" se drobí ptáčkům![]()
A jak to bylo u maturity už si vůbec nepamatuju. Možná se na pohoštění pro komisi dávalo něco z třídního fondu? Kdo to ale zajišťoval fyzicky, netuším.
Ale maturanti se na tom zcela jistě přiživovat nemohli.
viktorka_od splavu Já jsem se vzbudila v zámeckým parku na lavičce :-D.
Potrefenáhusa Si zas pamatuju domácí nakládanej hermelín, že ten je největší ekl!
Zina no bacha, ten hermelin v pokojove teplote fakt ne![]()
viktorka_od splavu ja umim skvely, ale cekava na nas v lednicce:D
Safra! Synek maturuje příští týden a já se vůbec nezajímám, co bude komise jíst
.
rasaNori v lednicce je ok:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.