Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 19. října 2020 20:46

viktorka_od splavu Tím pochopitelně nepopírám, že ona to neměla říkat, to je snad jasné :-)

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 19. října 2020 20:52

Garfie tak čtčko si jede nějaký svoje války, to taky není nic k pochválení samozřejmě. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 19. října 2020 23:10

Za mě ok, chápu to stejně: https://www.facebook.com/699593629/posts/10222686281281544/

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 20. října 2020 09:46

andulka01 

Obsah není dostupný Nebyl to Martin Jaroš?

"Pobavilo mě, že spousta lidí vyčítá České televizi, že odvysílala ten krásný moment, kdy ministryně Maláčová označí premiéra za debila. Že prý je to ze strany redaktorů a televize chyba.Vidím, že někteří jedinci nechápou, co znamená slovo chyba. Tak si to shrneme.

1. První a daleko největší chyba je, že náš premiér opravdu JE debil (což nade vší pochybnost dokazuje i jeho postup ve věci koronaviru) a že necháváme debily, aby nám vládli. To je prosím naprosto zásadní chyba.

2. Druhá chyba je chyba paní Maláčové a spočívá v tom, že s tímto debilem sedí ve vládě. To je velká osobní chyba.

3. Třetí chyba je taky paní Maláčové. A sice to, že když už premiérovi nechce říct do očí, že je debil, tak že to říká v místnosti, kde jsou kamery. To je menší osobní chyba.

Co naopak naprosto není chyba, to je to, že to televize odvysílala. Novináři mají přímo morální povinnost informovat nás o tom, jak se věci mají - jde o vládu, jde o život nás všech, zvlášť v dnešní době. Dostali jsme nečekaně upřímný (a o to užitečnější) vhled do toho, jak vláda spolupracuje, jak to tam klape, jak hodnotí svůj vlastní výkon. Takže televize tu dělala svou práci. To jediné na celé věci není chyba a to jediné by nám nemělo vadit, respektive bychom tomu měli tleskat. Celý ten zbytek by nám vadit měl.

A aby to bylo úplně jasné, tak to řeknu ještě takhle. Představte si, že my (občani ČR) jsme šlápli do obrovského a nevábného kravince (to je premiér a jeho zvládání covidu). Poblíž je nějaká paní, která řekne, že ten kravinec smrdí. A pak je tam ještě jeden člověk, který tu paní natočí, jak říká, že kravinec smrdí. A my se v celé téhle situaci naštveme akorát na toho třetího, co natočil tu paní, co nám řekla, že jsme šlápli do smradlavého kravince. Bože, ty to vidíš."

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 10:04
Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 20. října 2020 10:16

barbucha - víš co já vidím jako největší chybu

že ten debil je oblopen jen dalšíma debilama včetně Maláčový. Kdyby totiž byl jen jeden debil, tak by to ještě šlo. 

Už samotný fakt, že přijde někdo z venku a přinese tabulku v excellu podle které se pak vše řídí je teda unikum. Tak hlavně, že máme plné baráky odborníků , poradců, krizových štábů a td. 

A Hamáček mě začíná lézt na nervy mimořádně, není den aby nevyhrožoval lockdownem. S... mě neskutečně. 

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 10:21

jitřenka tak ona ta "excelová tabulka" sice zní jako z nějakýho filmu, na druhou stranu je to vlastně pozitivní, že se k nim ty informace dostaly. druhá věc jak s tím pak naložili dál - když přišel v srpnu znovu tak.. se na to vys.. páč nedokážou myslet dál, než na příští víkend a to ještě kdoví jestli

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 20. října 2020 10:35

viktorka_od splavu - ale tak samozřejmě, že je dobře, že se to k nim dostalo, ale proboha tolik lidí, kteří mají tohle v popisu práce a ta neschopnost. Vem si hygieny, tam jsou dnes věk 50-60 let co nechtějí pracovat s PC, co to je za pravěk. Nám dvoum klepe 50 na dveře, ale že by jsi mýrnyx týrnyx řekla, že se to učit nebudeš, tak jak dlouho by jsi byla zaměstnaná ?  

No, tak se nám to zhroutilo, neb ten jeden se rozhodl, že v srpnu nepřijde.

Děs, běs. 

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 10:43

jitřenka bohužel tohle bude jen horší. jak jsme jednou připustili aby naše životy řídili úředníci, jsme v háji. tohle není chyba systému, to je jeho vlastnost.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 20. října 2020 11:14

jitřenka moje máma je už 10 let v důchodu a normálně se s PC v praci naučila.  

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 20. října 2020 11:45

viktorka_od splavu no, připustili ... v posledních měsících se toho většina lidí přímo dovolává.

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 12:11

Mirka protože lidi jsou co? blbci, dementi a alkoholici, přesně jak říkal pan prezident

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 20. října 2020 12:30

viktorka_od splavu jenže se to k nim mělo dostat od tý hromady odborníků, poradců a expertů, od někoho ze statistiky, z ministerstva zdravotnictví, vnitra, co já vím... a ne od externisty, který si tu tabulku udělal v podstatě ze zvědavosti a pro svou potřebu (jestli je teda pravda to, co se o tom dá přečíst na netu).

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 13:23

Kokoska dyt to pisu, mlho.. spolihat se na cim dal vetsi a mocnejsi bandu uredniku je zlo

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 20. října 2020 13:29

viktorka_od splavu obecne jo, ale tohle neni o zbytecnych urednicich napric statem. V krizi bych cekala, ze ty odborne staby, ktere zas tak pocetne asi nejsou, na tu "excelovskou tabulku" prijdou samy a driv. Spis jde o vyber kompetentnich osob schopnych spravne vytezit data a prehledne zpracovat vystupy. A vcas.

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 13:36

Kokoska ach jo. pochop, ze pokud je clovek opravdu schopny, sikovny, perspektivni.. nepujde pracovat na urad. jiste, jsou vyjimky.. ale bud dlouho nevydrzi nebo se prizpusobi. a pak jsou ti mladi progresivni pomyleni, co makaji na dotacich

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 20. října 2020 13:39

viktorka_od splavu tak snad je v moci ministerstva oslovit externi odborniky a ne cekat, az nekdo neco nahodou prinese? Psala jsem "vyber kompetentnich osob", to neznamena, ze to nutne musi byt statni zamestnanci. 

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:01

Kokoska jenze kdo pracuje na tom ministerstvu... pes jitrnicku sezral

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:20

viktorka_od splavu no bohuzel absolutni monarchii nemame. Co bys teda navrhovala, kdo by mel mit moc zvat odborniky, sestavovat z nich akceschopne staby a ridit krizi?

49357 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:42

Kokoska že bych ti tu teď zfleku vystřihla podrobný návod, jak restrukturalizovat přebujelý státní aparát a zefektivnit fungování země?