Vilemina Mně úklid až tak nevadí, jako nebaví mě ani omylem, ale udělám to, ovšem nenávidím to, že s dvěma kluky za zadkem není nikdy uklizeno pořádně, drbu koupelnu, oni tam lítají, rozhazují věci, přesunu se do obýváku, oni mezitím v kuchyni rozlejou džus, musím to tam jít zlikvidovat, dodělám obývák, vezmou si housku a jdou tam na uklizené drobit, o nervy
takhle je to prostě ideál!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Malenge mně to naopak v této situaci (dvě malé děti) připadá na nic, uklízečku jsem měla a teď nechci, protože mi to připadá jako vyhozené peníze, když ta její práce nevydrží viditelná ani půl dne. Mám pocit, že tu je pořád vytahaných tolik věcí, že úplně zanikne, jestli na sprcháči jsou/nejsou zaschlé kapky nebo pod kuchyňskou linkou drobky.
Se mnou sla minul tyden domu desetileta neter. Hodinu a pul uklizela obyvak a zaroven se venovala miminu, a ja mezitim uklizela kuchyn. Normalne jsem se pak z toho div neslozila vdecnosti a dojetim:-D. Asi to rekla doma, protoze vcera mi prisla uklidit sestra:-D. Ale vydrzi to fakt tak ten pul den no.
Malenge no tím, že dětičky vyletely z hnízda už dávno, tak ono to hezky vydrží uklizeny. Když byly holky malý, tak byl u nás permanentně bordel..
Pinot Noir já bych teda paní na úklid brala hned, ale nechce se mi nikoho hledat:) Zaprvé mám pocit, že by mě to donutilo alespoň jednou týdně posbírat ty krámy. Navíc pro mě úklid není priorita a podle toho to tu vypadá. Než půjdu do práce, chci už mít někoho odzkoušeného.
Evaeva
Souhlasím, nejvíc jsem paní na úklid ocenila s malýma dětma, teď ji vlastně zase tak moc nepotřebuju. Jednak mě to donutila před jejím příchodem posbírat bordel a jednak bylo uklizeno aspoň někdy! :-) A co na ní je nejlepší, je čistej celej barák, ten prostě nikdy nestihnu uklidit najednou....
Evaeva To je přesné, ono aby člověk mohl uklidit, tak musí nejdřív uklidit. Takže nejdřív je nutné zlikvidovat kinderbordel a pak se dá mýt podlaha. Jinak je to na palici. Myslím, že nám to bude moc vyhovovat a ta nutnost ty krámy posbírat a ideálně některé vyházet aspoň jednou týdně domácnosti velmi pomůže.
Pinot Noir tak to mám úplně opačný pocit, super investované peníze a skvělý pocit, že když děti konečně spí, tak můžu při dlouhé horké sprše zálibně hledět na blyštivé sklo u sprchových dveří, které jsem nemusela drhnout, to je skoro jak výlet do lázní ![]()
Garfie Úplně mi mluvíš z duše
a to, že udělá takové libůstky jako vršek horních skříněk v kuchyni, to už je na oslavný tanec skoro ![]()
Malenge Na děti dlouho platilo jenom "zítra přijde Ivana, koukejte si uklidit!!!" :-D Dokonce se mě jedna matka spřáteléno dítěte ptala, že zaslechla při návštěvě něco o výhrůžkách a příchodu bájné Ivany....a jestli to skutečně pochopila správně a mám kontakt na osvědčenou paní na úklid. ![]()
Vůbec nemám představu na co bych potřebovala někoho na úklid
. U nás teda občas uklízí manžel, ale nepřijde mi, že by mu to nějak zabralo čas. Je to ale tím, že každej uklidí po sobě, i kluci od mala, takže nějaký řízený úklid u nás vůbec neprobíhá. Jednou týdně starší vysaje a mladší utře prach (v rámci příplatků ke kapesnému)
. Takže vlastně též placená pomoc.
Malenge Zase chápu tu radost, protože já třeba strašně nerada umývám okna a to bych někoho brala, kdo by to dělal za mě.
Evaeva odpovím za sebe, nejsem doma, ale slečna je místní a duveryhodna velice.
Jak to bylo?

Garfie
Ježíš, přesný! Dnes dopoledne: Koukejte si uklidit ty hromady kolejí, přijde N., tak o ně tady nebude zakopávat, až vám bude luxovat koberec.
Ale nasla jsem tohle. To bude další meta ![]()

Renusatko Ty na nic, zdravotníci jsou zvyklí udržovat pořádek
já jsem bohém!!! + malé děti vs. velké děti. A mimochodem, zrovna na okna se dá úplně snadno někdo najmout sezónně.
Evaeva Jdi do toho, pamatuju si, že když jsem jí poprvé volala, měla jsem skoro černé svědomí, že jsem jako doma s dětma a chci výpomoc...dohodila mi ji kamarádka, ke které chodila jen jednou za dva týdny. A když jsem ji prosila, jestli by teda mohla k nám chodit každý týden (jako potřebovala bych i 3x, haha), tak říkala: "jasně, já už varovala manžela, paní má malé děti, určitě bude chtít co nejčastěji!"
A s tím být doma, pokud je to někdo, komu důvěřuješ (což je asi nezbytná podmínka pro paní na úklid), je podle mě pro obě strany příjemnější, když tam nejsi. Zvlášť s dětma. Já to měla jak kdy, ale ta moje byla hrozně ukecaná, takže jsem měla extrémní motivaci zmizet....Jo a vracet se z venku do uklizeného bytu/domu je taky bod plus.
continuity makovou buchtu!!! ![]()
711990 V klidu, taky jsem muži musela často vysvětlovat, že to je paní na úklid a ne jeho uklízečka!!! ![]()
Evaeva Byla tu dnes podruhé, takže zatím jsem tu též, taky bylo potřeba ukázat, kde co je (čisticí prostředky), provést domem a říct, co chci a co nechci (třeba otírat dveře od šatní skříně apod.). Do budoucna ale, pokud vše bude v pořádku, nemám v plánu tu zůstávat. Ke švagrové chodí paní dopoledne, když je v práci. Vtipné bylo, když byli na dovolené, byl nějaký problém, který jel k nim domů vyřešit tchán a tam v obýváku vrazil do paní na úklid, oba v šoku, toho druhého neznali, zírali na sebe a řešili, kdo z nich přišel krást ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.