Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 20:35

Garfie To já určitě ne. Asi nejsem správný zdravotník. Já jsem doma největší bordelář. U nás bylo uklizeno i s malýma dětma, fakt jsem nikdy nic dělat nemusela, protože uklízet je učil manžel. Sice nedávno mi synova kamarádka řekla, že ji dává talíř i pod jablko , ale myslím, že tím nikdo netrpí.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 30. října 2020 20:40

Renusatko Tak to jste asi hodně netypická rodina, pokud jde o úklid. A to nic ve zlém, ovšem fakt jsi první osoba, od které slyším, nevím, co by u nás kdo uklízel, obdivuhodné!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2020 20:43

Renusatko my taky učíme děti uklízet ve smyslu večer srovnat hračky a misku od ovoce odnést do kuchyně. Ale těžko umyjí koupelnu a vytřou podlahu. Mě by teda určitě stačilo 1x za 14 dní, některé věci sotva stihnu tak často;)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 20:58

Evaeva Jenže ona to opravdu není moje zásluha, víc uklízel vždycky muž. Kluky naučil to co říkáš, že uklidí hračky, odnesou nádobí, jí u stolu a ono to ušetří strašnou spoustu práce. Neumím si představit, že by někde u nás něco leželo, myslím oblečení, hračky, věci. Já s tím naopak mám problém. Když byli větší, tak i to, že to naskládají do myčky, do bedny na prádlo, utřou tu koupelnu, záchod, když se netrefí. Vanu po sobě spláchnou od doby, co se sami sprchují. A díky manželové "úchylce" po sobě utřou kovové části, sprchový kout má úpravu, že se na něm nic nedrží a tím pádem na koupelnu sáhnu tak jednou za rok. Podlahy se u nás nevytírají, jen vysávají.

Malenge Ono asi když každej uklidí po sobě, tak nějak není co uklízet. Já vždycky řkám, že je u nás pořád uklizeno a přitom vůbec neuklízíme. Je to ale 100% manželem. Mít to od mala na povel já, tak to takhle nevypadá.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2020 21:02

Renusatko jo, tak už chápu, že se u vás nemusí uklízet;) To by mě kleplo, dělat to takhle:) U nás se teda válí pořád něco, my večer uklidíme akorát ty hračky a nádobí.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:15

Evaeva No já nedělám nic, tak celkem nevím z čeho by mě kleplo . A že po sobě uklidí každej trošku a nemusí dělat jeden všechno, mi přijde v pohodě. To je těžký. Já už bych si asi nezvykla mít týden "neuklizeno" a uklidit jednou za týden, kdy bych tomu musela věnovat nějaký čas a ještě se nervovat tím, že "musím" uklízet. Dřív jsem to tak doma dělala a musím říct, že mi to nechybí. A když si vzpomenu na sobotní nebo sváteční úklidy v naší rodině, tak mám nervy ještě dnes.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:17
Reakce na Sweet Potato:

Krehutka Protože jsou líní. Ušetří celou jednu slabiku! Plus nedejbože nemusí přemýšlet o shodě tátovi psi, tátovy psy, tátovy kočky - táty psi, psy i kočky. 

​Tátovo psi!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:17
Reakce na Renusatko:

Malenge Ono asi když každej uklidí po sobě, tak nějak není co uklízet. 

​jako rozumím tomu, jak to myslíš, ale stejně to vůbec nechápu. Nebo spíš mi to přijde jak sci fi. Staršímu je 4,5. Mladšímu 1,5 roku. Starší umí dát své špinavé prádlo do koše, po jídle odnese nádobí a dá buď na linku nebo do myčky, pastelky po skončení kreslení uklidí do obalu a vrátí do šuplíku apod. ne vždy se mu chce, ale dost na tom s mužem trváme. Moc nevím, co po něm chtít víc. Přesto je tu milion věcí, které je třeba uklízet. Neustále se tu válí drobky nebo kousíčky jídla, stolování staršího není zrovna na úrovni a mladší se učí jíst sám = zrnka rýže všude. Do chodby uvnitř domu se nanosí prach/bahno/listí/kamínky. Na wc se to ne vždy povede na 100%. Každý den vylitá voda na pití nebo ještě líp džus, který dělá krásné fleky po podlaze. Hromady pavouků a v pavučinách se držící prach, vlasy... mladší přes rok každý den několikrát ublinkával. V umyvadle se drží takový ten povlak, zrcadlo je zacákané atd. atd. Mně spíš přijde, že uklízet by se dalo skoro furt.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:19

Renusatko Tak tys už to tu parkrat psala, ze máš muže pedantickyho na úklid. 

ja teď stav domu radši nekomentuju, to je přesně vidět, kdo tu uklizel a kdo teď neuklizi! 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:25

Potrefenáhusa na uklid vysazeny chlap to ne . Já v tom vyrostla, to radši umřu ve špíně. 

Offline slniecko admin
19581 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:27
Reakce na Malenge:

Dnes jsem tu měla podruhé slečnu na úklid, rozhodně to spadá do radostného vlákna. To je tak super, super, super! A jak se mi celý ten týden mnohem líp dýchalo, když jsem věděla, že někdo přijde a bude mít čas na to dát to tu celé dokupy. Myslím, že kvalita mého života výrazně poroste

​Júúúj,závidím!!!

U nás, ako zavreli hranice s Ukrajinou, tak je to ťažko nedostupná záležitosť.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2020 21:28

Renusatko u nás to vypadá zhruba jako u Malenge Já se teda nenervuju tím, že uklízet musím. Uklízím, když si děti hrají a já mám náladu. Ale cítím, že by neškodilo trošku přidat, takové konstatování s povzdechem. V létě, když jsme hodně venku, je toho času na úklid ještě míň. Navíc mladší se bojí vysavače, olizuje čistící prostředky,... starší zas chce pomáhat a na to ne vždy mám nervy. Přiznávám, že to, co ty popisuješ, bych nedělala ráda, myslím třeba to otírání baterie po každé sprše, to radši ten "velký" úklid. 

Online Sweet Potato
40419 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:28

Potrefenáhusa A to mi neva. Pokud to teda neříká třebas ostravák.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:31

Malenge Tak to jsou opravdu malí. Tou dobou u nás uklízel víc muž a zase to byla jeho jediná práce doma. My jsme jen odnášeli hračky do pokojíku. Postupně to chtěl víc po klukách, kteří to vidí jako úplně normální. Dneska jsou už velcí. Taky bude velký rozdíl dům a byt. Já vůbec nevidím jako špatné si na to někoho najmout a mít víc času na jiné věci a hlavně nemít ty nervy, kdy to člověk udělá, když není čas. Prostě cokoliv co to ženě doma ulehčí, každá toho má nad hlavu. Já bych brala kuchařku okamžitě a dost dlouhou dobu mi žehlila známá, protože jsem to nestíhala a nesnášela. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:35

slniecko Věřím, taky jsem čekala ve frontě pár týdnů. A dočkala se

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 21:44

Potrefenáhusa continuity Pedantický ne, to si představuju jinak a to bych s ním já žít nemohla. On nikdy nic nevyžaduje po nás a ten úklid řeší spíš místně. Úchylku má jen na kuchyňskou linku a částečně tu koupelnu. Prostě nerezové věci. Zase nějaký flek na zemi ho nechává ledově klidným a prádlo poskládané na sušičce může obcházet klidně týden. Nedejbože, že by ho třeba sebral ze sušáku. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:12

Renusatko 

My sme strašne prasiatka, to ako sa dá docieliť nemusiet umývať podlahu? Nechceš robiť školenia pre rodiny? By sme sa k vám prihlásili

Minule som na ig pozerala profil mamy ôsmych deti a tá písala, že sa jej ľudia pýtajú, ako docielila, že jej deti pomáhajú. A ona odpoveda v tom zmysle, že veď to nepomáhajú jej, to je spoločná domácnosť, je to prirodzené, že každý spraví svoj diel (a zjavne nenásilne a bez reptania). Tak toto by som chcela vediet - viesť k tomu deti. Ale neviem ako, ja k všetkému potrebujem podrobný návod

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:25

Garfie k tem zdravotnikum a poradku - nejvic nechutny bordel jsem videla na jednom chirurgickem lekaraku. Radsi nebudu jmenovat nemocnici, abyste se tam nebaly jit, kdyby nahodou

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:43

Mrakoplas to my taky dětem vysvetlujeme, že žijeme všichni spolu, tak se musíme všichni snažit. A že když já vařím, tak pro všechny, tak oni taky můžou uklidit i za ostatní (ne jen svoje auto, ale i to bráchovo). Neúspěšně teda. Zatím... doufám

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:55

Mrakoplas Já fakt školení dělat nemůžu. U nás jsem největší bordelář já a mám s tím největší problém, uklízet po sobě. Manželovi můžu říct .