Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:55

Já bych chtěla umět žít tak, že by nebylo potřeba vytírat. Tuhle domácí práci fakt nesnáším. 

Ale určitě záleží i na místě bydliště. Když jsem bydlela s rodiči, vysávali jsme jednou týdně a nebyl doma nepořádek. Co jsem se přestěhovala do místa s mnohem větším provozem a do přízemí, vysávám denně, maximálně obden a prach bych mohla utírat i dvakrát denně. Což nedělám, protože utírání prachu je ještě asi milionkrát otravnější než vytírání podlahy.

Já to s tím úklidem obecně nějak neumím, nikdy není hotovo všechno. A věčně mi to tu kazí nějaký kamení, klacky, drolící se listí a jiný poklady, co si dítě nanosilo a já mu nechci všechno pořád vyhazovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. října 2020 23:10

žluťásek mě vlastně zase tak nevadí ten úklid, se správnou náladou bych to udělala i ráda. Ale s dětmi bych je buď musela s mužem vyhnat na půl dne ven a to si zas umím představit lepší program. A když jsou doma, tak musím hlídat, aby neběhaly, kde je vytřeno, nejedly tu chemii,... A ještě to stihnout během těch 20 minut, co mi nechají.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:12

žluťásek bohužiaľ u nás to miestom bydliska asi nebude, auta tu skoro nejazdia, bývam na 4 poschodí.. Pred deťmi som v duchu prevracala očami nad známou na materskej, že vysava denne. No. Za mňa teda vysáva väčšinou robot ale aj raz za deň je málo! A pretože stále nemám tie šošovky a okuliare (ako som písala v inom vlákne) tak prach vidím, až keď je riadna vrstva a to zoberiem ručný vysávač a hotovo. Ale také umývadlo v kúpeľni, to je po pár hodinách zase zaprášené, ja nechápem kde sa to tu berie!

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 31. října 2020 08:50

pro mě je nejhorší úklid před úklidem. posbírat všechny krámy ze země a ze stolů, aby se mohlo vyluxovat a utřít prach, k tomu se strašně těžko dokopávám. ještě ke všemu jsme se sešli dva bordeláři , takže s dětmi to bude spíš na škrtnutí sirkou a odchod do západu slunce. 

Online Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 31. října 2020 09:02

Bowle

Nejhorší je, že ty děti ti navíc neumožní to udělat, protože sbíráš a oni ti to roztahují za zády o dva metry dál. Samotný úklid (=mytí, drhnutí, leštění) je pro mě rychlovka, nejtěžší je nachystat si pro něj podmínky. Proto je pro mě momentálně uklízečka k ničemu, protože tuhle nejotravnější část bych stejně musela dělat já.

Online Sweet Potato
40420 příspěvků moje polička 31. října 2020 10:05

Doteď pamatuju to blaho, když manžel s dcerou (tehdy jí byl 1 a 3/4) odjel s dalšími tatínky na první pánskou jízdu. Sešly jsme se s kamarádkou, která tam ty svoje taky vyexpedovala a její první věta byla "to jsem si sama krásně zauklízela".

Nevytírat podlahu si neumím představit nikde. A to jsem dost odolná.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 31. října 2020 10:30

Sweet Potato tak ja taky nevytiram - nejak systematicky. ale treba u kuchynske linky to je soucast uklidu kuchyne, to setru skoro kazdy den. u kocicich misek nebo tam kde se chodi zvenku podle potreby.. ale ze bych vytirala treba v loznici to tak po malovani:-)

ovsem ted jak je venku porad mokro, couraji kocky a nejdriv jsem mela peci o maroda a ted zas on o me tak uz by to teda misty chtelo;-))

na to povalovani kramu vsude jsem teda jako idealni vyhodnotila po prichodu z prace/1xdenne projit cely byt a vsechno posbirat, netrva to dlouho a neni to takovy opruz jako kdyz se to nahromadi. ovsem hracky vsude to samozrejme neresi

Online letfenixa
10883 příspěvků moje polička 31. října 2020 11:42
Reakce na Malenge:

​jako rozumím tomu, jak to myslíš, ale stejně to vůbec nechápu. Nebo spíš mi to přijde jak sci fi. Staršímu je 4,5. Mladšímu 1,5 roku. Starší umí dát své špinavé prádlo do koše, po jídle odnese nádobí a dá buď na linku nebo do myčky, pastelky po skončení kreslení uklidí do obalu a vrátí do šuplíku apod. ne vždy se mu chce, ale dost na tom s mužem trváme. Moc nevím, co po něm chtít víc. Přesto je tu milion věcí, které je třeba uklízet. Neustále se tu válí drobky nebo kousíčky jídla, stolování staršího není zrovna na úrovni a mladší se učí jíst sám = zrnka rýže všude. Do chodby uvnitř domu se nanosí prach/bahno/listí/kamínky. Na wc se to ne vždy povede na 100%. Každý den vylitá voda na pití nebo ještě líp džus, který dělá krásné fleky po podlaze. Hromady pavouků a v pavučinách se držící prach, vlasy... mladší přes rok každý den několikrát ublinkával. V umyvadle se drží takový ten povlak, zrcadlo je zacákané atd. atd. Mně spíš přijde, že uklízet by se dalo skoro furt.

​Úplne dokonalý popis.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2020 12:40

Sweet Potato když žiješ v bytě, nemáš zvířata a žádné děti hrající si na zemi, tak vyjma kuchyně a možná koupelny vytírat moc potřeba není.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 31. října 2020 12:46

My mame barak velky jak veletrzni palac, do toho deti, chlupateho psa ktery lina celorocne, topime dole v krbu, a od jara do podzimu mivame otevrene dvere ven. Vysavam i 2x denne, ale k vytirani je potreba aby tu decka a pes nebyly. Navix je to stary dum, takze same vyklenky a nestejne vysky podlah, hromada hracek, ani robot nebyl moc pomocnik... 

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. října 2020 12:52

rasaNori Nebydlime ve stejnem baraku?  My teda jeste porad rekonstruujeme a fundlak nejen lina, ale je celorocne mokry/obaleny bahnem a listim (a umi otevirat dvere). vytru a za pet minut muzu znova. Takze v chodbe jsem rezignovala a urdzuju jen naprosty bazal .

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:06

Mrakoplas No vis co, ony ty domacnosti s vice detma fakt fungujou jinak. To by neslo, aby mama delala vsechno. Kamoska byla z sesti deti a mama proste varila:-D. To byl jeji ukol kazdej bozi den:-D. I nejaky mrcaseni se s nima pred spanim, to nikdo nedela. Proste ta situace donuti trochu menit navyky a proste bejt drsna, a rozdavat ukoly;-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:14

Karja no ona práve nebola drsná, žiadne príkazy a vyzerá, že s tými deťmi má aj dobrý vzťah (niektoré sú už dospelé). Ona to práve opisovala ako niečo prirodzene ale teda u nás to nebolo, frflali sme neskutočne keď sme mali doma pohnúť prstom (a to sme tri sestry)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:15

Som ocipovana

Online Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:20

rasaNori jo, otevřený dveře ven, to je mor. Kuchyňoobývák, odkud vedou dveře do zahrady, vysávám několikrát denně. Ne celý samozřejmě, ale tuhle to zapnu kvůli drobkům v kuchyni, tuhle kvůli rozšlapaným křupkám na koberci a kvůli bordelu ze zahrady nesčetněkrát. Už chápu ty vysavače v obývacích na fotkách realitek. Já jsem vysavač nedala na jeho místo v koupelně už několik měsíců.

Online Sweet Potato
40420 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:25

Evaeva Tak jasně, vyjma kuchyně, jídelny, koupelny, vstupních prostor...

Jasně, že v ložnici vytírám míň, ale ten jemňoučký postelový prach dost odolává i vysavači.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:34

Pinot Noir na toto ja používam ten malý ručný vysávač. Je to celkom praktické na lokálny bordel.

Online Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:41

Mrakoplas taky jsme ho měli, ale připadá mi, že to má houby tah, z koberce nebo sedačky to drobky nedokázalo pořádně sebrat. Nebo možná špatný kus.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2020 13:48

Sweet Potato zrovna předsíň prakticky nevytírám, to fakt nemá smysl, víc práce než užitku. Musím odklidit všechny boty, odrážedla, kočárky,... Vyluxovat, vytřít a naházet to zpátky. Stačí jedna návštěva hřiště nebo parku a je to stejné jako před tím. Dokud jsme neměli děti, fakt jsem moc nevytírala.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:48

Mrakoplas Můžeš do práce, jo?