Já nemám ráda "Jde to vidět..." a pod. I když je to asi i podmíněno místně. Ale v článku na odborné téma mne to rozčiluje.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Pinot Noir Fakt ne? To by znamenalo, že za celý život, co sbírám šišky (hory šišek, co jsem na zahradě musela uklízet), jsem nepotkala žádnou vysypanou? Jdu dělat pokusy.
Já nemám ráda "Jde to vidět..." a pod. I když je to asi i podmíněno místně. Ale v článku na odborné téma mne to rozčiluje.
me to stve strasne, decka jsem se kvuli tomu naopravovala, ale nic si z toho nedelaji!
aspon to "diky katastrofe" uznavaji ze je ohavny:-)
Sweet Potato nevím, ale myslím si to
.
Já jsem v poslední době alergická na "by jsme, by jste apod." a na "intolerance na...", to taky neumí nikdo napsat a pije mi to krev.
Dadoo V lese jsem byla dneska. Moc se mi to líbí, ale myslím, že to už bych se musela stěhovat. Škoda, vypadá to zajímavě.
Pinot Noir To bych teda úplně neřekla. Syslím borové šišky gardenistům na zimní dekorace a ony se zavírají a otevírají furt podle vlhkosti a semínka v nich stopro nejsou. Vlastně je hrozně vtipný jak ta hromada jakoby dejchá :-)
711990 ježiš, béé, já už mám dvě šišky na balkoně. A taky žalud
ale vytrvám a uvidíme![]()
Sisky se zaviraji a otviraji furt, seminka neseminka
Pinot Noir doma je asi teplo a sucho, nemaji duvod se zavirat. Mam jich taky par stabilne otevrenych. Do lesa jsem se jeste nedostala, ale urcite to chci se siskovym stromeckem zkusit.
tak já taky samozřejmě chci zkusit šiškový stromek. Lepší z jedle nebo borovice? No asi dva květináče.
Nejsme v přiznání, ale i tak - přiznávám se, že mám ráda barvitost jazyka a to nejen tu spisovnou část, ale i tu hovorovou (koneckonců, tady sem neblaze proslulá tím svým 'sem'), nevadí mi ani anglicismy, koneckonců takhle se ty jazyky navzájem obohacujou. V běžným styku mluvím a i píšu (tady) hovorově, a znám několik hyperspisovně mluvících a píšicích lidí, kteří jsou pěkně otravní :)
Konkrétně ta poslední větička z článku o paní, kterou vzruší bychom..jednoho takovýho 'bychomistu' znám, a je to hňup
(nepaušalizuju, vtipkuju)
Ounz nojo, ale něco jinýho je ten běžný styk a něco jinýho slyšet Bysme z obrazovky v hlavních zprávách. Nemůžu si pomoct, mně to v takovém případě rve uši. A By jste mi vadí i třeba v mailu ryze soukromém.
Kokoska Tak by jste je prasarna, bysme hovorova rec
Kokoska to máš pravdu
Maureen peknej truhlik a ten plysacek![]()
Když tady diskutujeme o jazyce, přiznám se, že mě už dlouho dere 'Evy matka', 'táty auto', 'kamarádky pes'. Používá se to tady na parfumanii i v novinových článcích, běžně na internetu. Došlo k nějaké změně pravidel nebo proč to někteří lidi neskloňují?
Krehutka vidíš, já to považovala za brněnštinu. Trhalo mi to uši, když jsem přišla do Brna. Ale možná je to všude, jen u nás doma se tak nemluvilo.. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.